úvod
homepage

Komentáře

článku: Nesourodé pivní postřehy z dovolené

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pár nesourodých postřehů, (Tomáš Semrád, 11.04.2007 14:34) celé vlákno | reagovat
Po určitém čase přidám i já pár svých nesourodých pivních postřehů k tomuto moc hezky napsanému článečku.
Tak zprvu, pelhřimovské pivo jsem doposud nepil. Když už jsem ho před cca 14 dny chtěl ochutnat a koupil na Benzině v Pelhřimově pár kousků lahůdky speciála, že vezmu i Jirkovi Kaňovi do Budějek, kam jsem měl namířeno, večer při vystupování z auta před penzionem jsem uklouz na sněhu a v krabici to všechno rozmlátil...Bylo z toho hodně nesourodého skla!
Jinak Benzina v Pelhřimově má pravidelně celý sortiment tohoto pivovaru, tedy 10 i 12, ve výjimečných chvílích roku i 14. Když vidím kolik bas ho tam mají, tak málo se ho tam určitě neprodává...Vím proč. provozovatel této pumpy vyznává nejen pelhřimovské, ale i humpolecké.
Nesourodý pivní postřeh č. 2. Černovice mám díky stejnojmenné brněnské části spojeny spíš s psychiatrickou léčebnou, která se zde nachází...Takže první velmi milý impuls díky Standově článku co se pojmu Černovice týká mám po jeho přečtení!
Hospod "pod kaštany" je fakt hodně. Zajímavý postřeh. Znám jednu, kousek od mého bydliště, denně kolem ní chodím a jezdím. Dnes tam čepují domácí Starobrno, dřív tak před 5 roky měli i desítkového Pernštejna a několikrát jsem "pod kaštany" v ruce s ním také seděl.
Stylové je sedět "pod kaštany" a v ruce držet žejdlík s nádherně vychlazeným jakýmkoliv Platanem...Dobré jsou i hospůdky s označením "ve stínu lípy", v jedné takové měli Regenta, bohužel tam je už také Starobrno...
Polička je vynikající, z čepovaných znám pouze dvanáctkovou, Otakara jsem v lahvi pil také a také mi moc chutnal.
Ta samoobsluha je opravdu poklad, málokdy se vidí taková škála regionálních piv pohromadě, škoda, dřív jsem pracovně jezdil do Tábora a vždy jsem jel z Kamenice nad Lipou přes Černovice, škoda Stando, že jsi tento článek nepsal před dvěma roky...
A k "příznivcům" Gambrinusu a jejich dokonalé schopnosti rozeznat jejich pivo se vyjadřovat nebudu, na to je náš specialista, tuším, že se jmenuje Karlík Kvapilů...
Stando díky za článek!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání