Komentáře
článku: Anonymní spotřebitelská degustace kvasnicových piv
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Přiznám se, že jsem při psaní článku vycházel ze sekundárních údajů, přímo cituji: "... „pivem kvasnicovým“ zve (legislativa) pivo, do kterého po zfiltrování a pasteraci při plnění do lahve vložíme trochu pivovarských kvasnic, které pivo „oživí“." V životě by mě nenapadlo, že vyhláška 57/2003 definuje kvasnicové pivo jako pivo, které každý pivovarský nenazve jinak než kroužkovaným, takže jsem si to ani neověřoval. Patrně se ale domnívám, že to vzniklo tak, že průměrný spotřebitel netuší, cože to je "kroužkované pivo", tak to legislativa nazývá obojí stejně - "kvasnicovým pivem". Ostatně, dodatečně se tam přidává v obou případech něco "živého".
Vyhledávání