úvod
homepage

Komentáře

článku: Festival nevšedního piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Škoda, že tak daleko., (Myrek, 03.06.2006 07:06) celé vlákno | reagovat
Ze severních Čech je to trochu z ruky. Chvála Svijan je oprávněná a jejich piva jsou skutečnými dobrotami. Chodovar je taky výborný, černohorské jsem dlouho nepil, protože se k nám nevozí (snad to teď bude lepší, když mají tu samostatnost :-))) ). Podle popisovaného sortimentu je to atraktivnější akce než tradiční žatecká dočesná.
jejda, (Karel Bidlo, 25.05.2006 17:44) celé vlákno | reagovat
Tak jsem se vcera výrazně zmazal Strakonickým Dudákem a ráno si myslel že na pivo hned tak nepůjdu ..... nu ...... skvostný článek :-)
V Praze je daleko.., (Radko Pondělíček, 24.05.2006 18:41) celé vlákno | reagovat
...pro líné lidi. Pár pražáků se to možná dotkne, ale Chody má pravdu. Jestli něco není z ruky, tak je to pražské výstaviště v Holešovicích. Dvě stanice z Hlavního nádraží a pro extra líný i tramvaj přeci nic není. Představte si výstaviště na Letňanech a pak remcejte:) A buďme rádi alespoň za Sv.Václavské slavnosti...
Též závidím, (Chody, 24.05.2006 15:21) celé vlákno | reagovat
Podle Prahy je tady v Plzni úplně mrtvo. Začátkem října jen oslava africkoamerického pivo a jinak nic.
Vždycky se docela zasměju když čtu názor pražáků "na Výstavišti v Holešovicích, což je z ruky mimo centrum". Panebože vždyť holešovické výstaviště je dvě stanice metrm z hlavního nádraží a to je si myslím docela v centru. Pravda pak se musí kousek pěšky. Zdravím pražáky, co mají všude daleko. Ale nejste sami i tady v Plzni je pro někoho problém přejet ze Slovan na Lochotín.
závidím pivařům z Brna, (milan, 24.05.2006 12:13) celé vlákno | reagovat
Nezbývá mi než jenom závidět Radniční dny v Brně. Zde v Praze nic podobného není, občas někde na Výstavišti v Holešovicích někdo něco třeba na sv. Václava někdy zkusí, je to však z ruky mimo centrum a propagace je mizivá. Již při čtení se mi zbíhaly sliny....
závidím pivařům z Brna, (milan, 24.05.2006 12:13) celé vlákno | reagovat
Nezbývá mi než jenom závidět Radniční dny v Brně. Zde v Praze nic podobného není, občas někde na Výstavišti v Holešovicích někdo něco třeba na sv. Václava někdy zkusí, je to však z ruky mimo centrum a propagace je mizivá. Již při čtení se mi zbíhaly sliny....
fľaškové pivo, (Dalibor, 24.05.2006 08:25) celé vlákno | reagovat
čo sa týka flaškového piva:
podľa slov jedného pána za pípou (tuším pri stánku Chodovaru) túto akciu viacmenej "organizuje" pivovar Černá Hora (pan Fusek je predseda ČSMNP - pokial sa nemýlim). Niektoré pivovary (hlavne vzdialenejšie) neprišli osobne, ale poslali len pár sudov, ktoré točili ľudia od ČH. Takže preto nemali flaškové pivo. Napríklad ten pán čo točil tento rok Chodovar, točil minulý rok ČH.
Takže v podstate nezaspali, ale urobili to najlepšie, čo sa v danom momente dalo. Poslali aspoň pár skostných kúskov zo svojej produkcie.
Už sa teším na ďalší ročník!!!
PS: u mňa tento rok jednoznačne zvíťazil kvasnicový Vyškov:-))
také jsem tam byl..., (Michal Tomšovský, 23.05.2006 16:59) celé vlákno | reagovat
...a akce to byla povedená. Měl bych ale jednu, a to důraznou připomínku: Chybělo mi tam lahvové pivo. Vzhledem k bohaté nabídce točených dobrot nebyl problém se po čtyřech- pěti vzorcích lehce přiopít a pak se rozdíly v pivech vychutnávají těžko. Zvlášť když většina stánků disponovala jen půllitrovými kelímky - pro některé pivaře jsou sice třetinky pod úroveň, ale já jsem tam šel opravdu spíše ochutnávat, než se namazat. Takže pokud máte na degustaci málo času, nezbývá než poohlížet se po nabídce lahví, hlavně u vzdálenějších pivovarů, jejichž produkty v Brně opravdu nekoupíte (Žatec, Chodovar, Opat). Nutno říci, že tyto pivovary dokonale zaspaly :(( Žádný z těchto pivovarů (alespoň v pátek odpoledne) lahve nenabízel! Svijany měly sice doplňkový sortiment na slušné úrovni, ale lahvinku třináctky prodávali pouze v jakémsi nesmyslném balíčku se sklenicí a já už pivní sklenice nemám kam dávat :(((.
Pivovary Janáček a Polička sice lahvová piva nabízely, ale opět pouze v jakýchsi dárkových baleních zahrnujících celý sortiment, ale já bych býval raději koupil více lahví jednoho druhu....
Celkově ale pokládám akci za velice vydařenou, kdyby se příští rok dostavil pivovar Bon, tak by mě nedostatek lahváčků asi ani nevadil :))
wov, (Njorloj, 23.05.2006 12:03) celé vlákno | reagovat
Sakrys, to je perla vedle perly... nezbyva nez zavidet :-)
Vyhledávání