úvod
homepage

Komentáře

článku: Pohled do minulosti - litoměřický pivovar

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

re: Libor, (Martin Štros, 07.06.2006 18:11) celé vlákno | reagovat
Kéž by tomu taky bylo... budu jenom rád, když se udrží, stejně jako další malé pivovary. Ale bojím se, že blížící se (a vlastně už začínající) pokled spotřeby piva v ČR někteří nepřežijí...
re: poutník, (Libor, 07.06.2006 14:56) celé vlákno | reagovat
presne pred mesiacom sme boli na exkurzii v Pelhřimove a osobne som sa bavil s p. Vackom (obchod. riaditeľ) a podľa jeho slov sa Poutník vcelku vzmáha. Darí sa im zvyšovať výstav, aj keď pomaly ale darí sa, a exportujú! Určite vozia na Slovensko, a presne mi nepovedal krajinu, ale boli pred podpisom zmluvy o exporte.
Takže by som to s Poutníkom nevidel až tak zle. Mimochodom je to špičkové pivo:-))
Velkosklad Českých pokladů..., (Zdenda Šťastný, 07.06.2006 02:06) celé vlákno | reagovat
Snad jen jako malá náplast v prostorách pivovaru funguje velkosklad se zajímavými českými pivy.
Jestli mě paměť neklame, tak v nabídce je produkce pivovarů Velké a Krásné Březno, Svijany, Podkováňa Třeboňský Regent. Nejsem si jistý Budvarem. Gambrhnus a podobné tam rohodně nehledejte.
Co nemají na skladě je napřání objednáno (speciály, menší sudy). Lahvové pivo je možné pouze po basách. V sortimentu je i nealko.

Věřím že množství restaurací, které odebírají pivo z totho velkoskladu se bude rozšiřovat!

Poutník, (Martin Štros, 07.06.2006 00:16) celé vlákno | reagovat
Nevím, mám takový pocit, že poslední dobou jsem o něm slyšel jen samé špatné zprávy. Naposledy viz i článek vydaný na tomto webu včera, včetně dvou reakcí pod ním. Dále Poutník jako jeden z mála nezačal v minulém roce exportovat do zahraničí + silná konkurence ze strany rychle rostoucího a blízkého Ježka atd. Už takhle je jejich výstav dost nízký. atd. Možná se mýlím a rád se budu líbit. Je pravda, že sondáž v terénu Pelhřimovska jsme nedělal :-)
Volba je na nás, (Martin Borský, 06.06.2006 21:50) celé vlákno | reagovat
Jestli se Vám nelíbí situace okolo vleb do Poslanecké sněmovny a ještě víc skřípete zuby nad situací s našimi pivovary, vězte, že je to na nás! Náš jeden hlas, nebo několik piv denně - to je to, co nakonec rozhoduje!
Tak se podle toho chovejme!!!

Nebo bude hůř.
re: Martin Štros, (Jiří Kaňa, 06.06.2006 20:58) celé vlákno | reagovat
Proč zrovna Poutník? Nezdá se mi, že by byl ve svém kraji zrovna na ústupu. Připadá mi, že určitě už bylo hůř...
bylo to dobrý pivko, (Standa Jakoubek, 06.06.2006 20:44) celé vlákno | reagovat
na litoměřický si pochopitelně pamatuju ...; naposledy jsem ho pil chvíli před uzavřením na Zahradě Čech ...; vůbec to nebylo špatný pivečko
Kdo bude další, (Martin Štros, 06.06.2006 20:13) celé vlákno | reagovat
Když se poslení dobou na tomto webu vyskytují vzpomínky na zanikající pivovary, nezbývá než popřemýšlet, kdo bude další... je naivní myslet si, že žádný další pivovar už nezanikne.
Bohužel špatně podle mne vypadá Poutník z Pelhřimova, ohrožen je určitě Hostan (přesun do Brna) a další... uvidíme.
škoda, (marsev, 06.06.2006 11:14) celé vlákno | reagovat
Protože jsem od roku 1994 do 2003 bydlel v nedalekém Ústí nad Labem, nemohl jsem "Liťák" a pivovar minout. Už když jsem ho viděl poprvé, došlo mi, že asi marketingově trochu zaostávají. Pravda, na budoucí Drinks Union nemohli finančně zdaleka dosáhnout, ale že se jejich pivo dá stěží sehnat i kolem komína, mě docela překvapilo. Moje odhodlání napít se Kalichu došlo tak daleko, že jsem za ním jezdil na kole do Libochovan (cca 13 km), dva roky před zavřením mi hospodu obsadil GiGant a já se musel posunout ještě dál proti proudu řeky do Velkých Žernosek.
V Litoměřicích jsem narazil na 3 hospůdky, kde točili místní mok. Nádražka na horním nádraží, jedna pěkná čtyřka v Pokraticích a pak pivnice Kalich. Ta byla samozřejmě nejlepší, jednak kvůli umístění vlastně ve zdech pivovaru a pěkným klenutým sklepním prostorům, druhak pro postupně se rozšiřující sortiment piv i jídel. Když pivovar zavíral, byla vlastně na vrcholu. Zrekonstruované záchodky mě naplňovaly nadějí, že to s pivovarem třeba nebude tak špatné :-) Bohužel, i přes v závěru výbornou chuť především Baronky, bylo. A tak moje poslední točené byla právě Baronka trochu nestylově na litoměřickém vinobraní. Rozloučil jsem se s ní důstojně pár kousky.
Budiž Ti země lehká Liťáku.
prvý aj posledný krát, (Libor, 06.06.2006 07:56) celé vlákno | reagovat
Asi navždy budem spomínať na moje prvé a posledné stretnutie s litoměřickým pivom. Bolo to vroku 2002 zhruba 3 mesiace pred ukončením výroby. Na rozdiel od autora musím povedať, že mi zachutilo na prvý hlt. Viem, že to vtedy bola 11-tka, na chuť si už presne nepamätám predsa je to už dlhší čas. Ale čo si pamätám na 100%, že som bol milo prekvapený, ale aj nemilo, pretože sa v LT domáce pivo prakticky nevyskytovalo. Možem byť na jednu stranu spokojný, že sa mi podarilo litoměřické ochutnať a na druhú smutný, že ho už neochutnám....
12
Vyhledávání