úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříte si doma pivo? Nedávejte raději nikomu ochutnávat!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Komunální pivovary, (Borowiec, 15.05.2006 20:11) celé vlákno | reagovat
Přátelé, zde se podle mne začínají směšovat dvě věci. První je vaření piva jako koníček v kuchyni, které se u někoho může posléze může vyvinout v potřebu postavit si varinatu vlastního mikro pivovaru. Ta by měla být opět záležitostí nejspíše jednoho vlastníka nebo jeho rodiny. Na mapě německých pivovarů však najdeme takzvané komunální pivovary, které vznikly v řadě případou opravou pivovaru, který již byl mimo provoz. Opravu fyzicky odpracovala skupina - komuna lidi, zpravidla bývají z jedné vesnice a ti potom také společně vaří pivo. Pivo se v některých neprodává, ale obdrží podle toho, kdo se se na jeho výrobě podílel. Vaří se příležitostně, takže jde o velmi žádané speciály, k jejichž výrobě se používají protřídní suroviny nikoli polotovary. Typickým příkladem takovéhoto pivovaru zůstával Kommunbrauhaus tří přátel v Junkersdorfu a jeho kellerbier. Nicméně označení kommunbrauhaus lze použít i pro označení restauračního pivovaru, který běžně prodává pivo. Takový najdeme v Kulmbachu. Ten se může pochlubit řadou speciálních piv. Dokoncel lze hovořit o zálibě uvádět stále nové speciály.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání