úvod
homepage

Komentáře

článku: Prazdroj jede lobbovat do Bruselu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jen reklama pro PU, (hroch, 29.11.2006 13:35) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s tím že PU si pouze dělají reklamu.
Protože z jejich různých vyjádření ke zdražení viz nedávno zdražili se suroviny slad musíme zdražit o 1,5Kč zdražení sladu mohlo dělat tak 10haléřů na půllitr. A jednoduché počty z jejich výroční zprávy k ekonomické bilanci za rok 2005- kterou i zde nechali zveřejnit vychází z obratu 13,5mld zisk před zdaněním 4,6mld a kromě standartních investic do stávajících pivovarů ještě navíc investice přes 2mld do nového pivovaru v plzni. To vychází 4,6+2 je z 13,5 46% hrubého zisku po odečtení nákladů na reklamy, standartní odměny manažerům, úplatky hospodským atd. Docela slušný na to že se musí neustále zdražovat a vymýšlet nové způsoby šizení piva, vlastně další zekonomičtění výroby.
Něco mi tu nesedí, (Standa Dusík, 27.11.2006 08:50) celé vlákno | reagovat
V současnosti platí v ČR šest sazeb daně. Základní sazbu platí pivovary s ročním výstavem nad 200.000 hl (1,20 Kč za půllitr desítky). Pivovary s výstavem do 10.000 hl platí nejnižší daň (0,60 Kč), ostatní pivovary něco mezi tím.

Návrh Evropské komise mluví o tom, že minimální sazba by měla být 1,11 Kč. Dotklo by se to tedy jen pivovarů s ročním výstavem do 200.000 hl, těch větších už ne.

Proč proti tomu tedy PU bojuje ? Dovedu si to vysvětlit jenom obavou z toho, že by se stát snažil zachovat ostupňování zdanění podle velikosti pivovarů a základní sazbu by opět určil jako dvojnásobek té minimální, tedy 2,22 Kč.

Vysvětlí mi to nějaký ekonom ?
Souhlas, (Zbyněk Holan, 27.11.2006 08:23) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s Pivařem, zní to logicky. Byla to jen snaha o sjednocení zdanění alkoholických nápojů. V tomto případě by mělo pivo výjimku (nikoli podle alkoholu, ale podle EPM). Další cestou k nižšímu obsahu alkoholu je nižší prokvašení...nikoli jen snížení EPM, no nic no. S čím by přišli výrobci vína a destilátů ani netuším! Tady jen doporučení pro pivaře, stálo by za to porovnat cenu rozboru a případné snížení zdanění, které by třeba z toho vyplývalo. Čísla nemám, ale je vždy potřeba to zvážit. No a komlikace, to zase nebude tak horké ne?

Pro Romana: to je z filmu, nadsázka... :) vím, že jsi to pochopil...

Pro zbytek, ano je to reklamní akce, ale pomůže to i ostatním, právě, že do toho zatáhli politiky (vč. pana prezidenta!).

Nezlobte se, ale připomínky k cenové politice PU mi ovšem přijdou dost no...na...no, asi tak.
Pivo- z alkoholu NE., (Pivař, 26.11.2006 22:18) celé vlákno | reagovat
Pro malé pivovarky je to nepřijatelné. Původní stupńovitost se dá snadno ohlídat. Alkohol u čerstvých nefiltrovaných piv nikoliv. Prakticky kvasí ještě v nádobě před vypitím:-)).
Čtyři pásma je utopie.Místo ležáku bude slabší výčepní.Ono to moc štamgastů nepozná. Ti hádaví budou chtít certifikát z laborky na každou várku. Rozbor na alkohol zkomplikuje a prodraží výrobu.
Politici, (Roman Holoubek, 25.11.2006 20:08) celé vlákno | reagovat
Nejvíce mne zaráží, jak se snadno nechají zaplést do reklamy politici.
Vždyť nejenom v této akci, ale i v jiných se jedná jen o jednu z marketingových aktivit. A že se do toho zamotají politici? Je to nefér jednání. Ale chápu jej, na známém jméně se i oni svezou a vzroste jejich známost. Jen mne mrzí, že i pan prezident se nechal do toho vtáhnout.

Jinak souhlasím s názory Zbyňka (tedy až na jeho extrémismus s mrtvolami), Standou Dusíkem i Danem.
Reklama, (Dan, 25.11.2006 00:01) celé vlákno | reagovat
PU chce stále víc a toto celé není jen snaha o udržení daňové sazby, ale hlavně je to celé reklamní akce.
A naši politici jim v tom ještě pomáhají.
Nejvíc se mi líbí "To, co prověřily a dovedly k dokonalosti generace..."
Ty generace by koukaly, co se to stalo s českým pivem
Za aktivitami PU a.s. vydím něco jiného, (Standa Dusík, 24.11.2006 14:32) celé vlákno | reagovat
Jsme strašeni tím, že po zvýšení spotřební daně by byl půllitr piva o 30-40 haléřů dražší. Ani slovo o tom, že PU zdražuje každoročně o korunu i bez ohledu na zdanění. A ani slovo o tom, že by půllitr mohl být o 2,50 Kč levnější, kdyby se akcionáři PU vzdali svých dividend. Nebo že by mohl být levnější o dalších 60 haléřů, kdyby firma neutrácela za reklamu.

PU se jen bojí, že z příštího zvýšení cen nebude mít korunu z půllitru, ale jen 70 haléřů.

"Mějte na paměti – Pilsner Urquell je doma v Plzni."
- TOHLE považuju za hodně nepovedený vtip.
Pivo, víno a destiláty, (Zbyněk Holan, 24.11.2006 13:40) celé vlákno | reagovat
Pokud má víno nulové zdanění a pivo je zdaněno, tak to už neříkám nic...! Zdanění by mělo být podle obsahu alkoholu a nikoli podle typu nápoje!!! Je to banda lobbistů v té EU, nic víc! Česká republika by měla důrazně požadovat narovnání tého nespravedlnosti! O zvyšování zdanění piva nemůže být za této situace vůbec řeč. To je hodně nepovedený vtip!!!
Alkoholické nápoje by měli být zdaněny v pásmech podle obsahu alkoholu (v závorce zdanění - to je otázka dalšího jednání): do 0,5% alk. (0), do 5% (?), do 10% (?), do 20% (?), nad 20%, když nepočítám nealko - do 0,5%, tak se jedná o 4 pásma bez ohledu o jaký alkoholický nápoj se jedná. Rozlišovat např. pivo a víno je sprosté!!! Jestli to naši politici, společně s německými neprosadí, tak jsou u mě mrtví Homolkové!
Vyhledávání