úvod
homepage

Prazdroj jede lobbovat do Bruselu vytisknout článek

Přidáno: 24. listopadu 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 3 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 7960x

Možná to někdo zachytil ve včerejších zprávách. Oficiálně představené nové obaly a sud posílaný do Bruselu jako symbol českého piva lobbující za zachování stávající úrovně zdanění piva.

Protože jsem se těchto akcí nemohl zúčastnit, musím se omezit na využití zaslaných tiskových zpráv. Bohužel k novým obalům nepřišlo nic, odkáži vás tedy na aktualitu Jirky Kani, která se u nás již před několika dny objevila (ZDE) a na článek na idnesu(ZDE).

Co se týče aktu předání sudu s podpisy výzmaných osobností, využiji TZ, která nám na toto téma přišla:

PLZEŇSKÝ PRAZDROJ VYSLAL DO SVĚTA SIGNOVANÉ VELVYSLANCE ČESKÉHO UMU

První lahve a sudy z nové stáčírny, která byla slavnostně otevřena v plzeňském pivovaru minulý čtvrtek, vyplní symbolickou roli velvyslanců České republiky. Úvodní čestný podpis na první prominentní sud piva věnoval prezident ČR Václav Klaus, připojili se i významní sportovci, umělci a zástupci města a regionu. Dalších deset sudů podepsalo během 24 hodin více než tisíc občanů Plzně.


Povoz se sudy

Sudy byly dnes odvezeny historickým koňským povozem do Prahy před budovu Ministerstva zahraničních věcí, kde je osobně převzal ministr zahraničních věcí Alexandr Vondra. Současně MZV převzalo zásilku piva v nových lahvích z právě otevřené stáčírny Plzeňského Prazdroje. Zatímco pivo ve zbrusu nově designovaných lahvích poputuje na naše zastupitelské úřady do více než 50 zemí celého světa, kde bude reprezentovat Plzeň a Českou republiku, sudy jsou určeny pro akce Ministerstva zahraničních věcí pro zahraniční diplomaty.


Ministr Vondra a Michal Kačena z Plzeňského Prazdroje

„Plzeňská značka Pilsner Urquell je symbolem a praotcem celé skupiny světlých piv, které převzaly název pilsner/pils a proslavují Čechy a západočeskou metropoli po celém světě. Často je to právě Pilsner Urquell, který je první bezprostřední zkušeností cizinců ze vzdálených zemí s Českou republikou, s umem českých lidí,“ vysvětluje smysl akce Vladimír Jurina, tiskový mluvčí společnosti Plzeňský Prazdroj.

Na sudech jsou vedle podpisu prezidenta republiky např. signatury desetibojaře Romana Šebrleho, režiséra a scenáristy Ladislava Smoljaka, ministra zahraničních věcí Alexandra Vondry, českého velvyslance při Evropské Unii Jana Kohouta, velvyslance USA v ČR J. E. Richarda W. Grabera či primátora města Plzně Pavla Rödla.

Slavnostní provolání uvedené v průvodním poselství k plzeňskému pivu:
„My, občané Plzně, hlavního města piva, zdravíme příslušníky všech národů světa bez rozdílu náboženství, rasy a jazyka a posíláme jim poselství v podobě toho nejlepšího, co zrodila česká země, píle a schopnost lidí, kteří v ní žijí a pracují. To, co prověřily a dovedly k dokonalosti generace: Pilsner Urquell. Mějte na paměti – Pilsner Urquell je doma v Plzni.“

Poznámka: když jsem včera sledoval ČT24, ministr zahraničních věcí se i vyjádřil o zdanění piva ve smyslu toho, že jsou pro zachování stávající úrovně a nikoliv pro jeho zvyšování. Zmínil i nulové zdanění vína. Více informací najdete na webu této TV stanice (ekonomické vysílání ČT24 v půl páté odpoledne. Večerní zpravodajství jsem nesledoval).

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 29.11.2006 13:35 Komentovat
Jen reklama pro PU hroch29.11.2006 13:35
Souhlasím s tím že PU si pouze dělají reklamu. Protože z jejich různých vyjádření ke...
Něco mi tu nesedí Standa Dusík27.11.2006 08:50
V současnosti platí v ČR šest sazeb daně. Základní sazbu platí pivovary s ročním...
Souhlas Zbyněk Holan27.11.2006 08:23
Souhlasím s Pivařem, zní to logicky. Byla to jen snaha o sjednocení zdanění alkoholických...
Pivo- z alkoholu NE. Pivař26.11.2006 22:18
Pro malé pivovarky je to nepřijatelné. Původní stupńovitost se dá snadno ohlídat....
Politici Roman Holoubek25.11.2006 20:08
Nejvíce mne zaráží, jak se snadno nechají zaplést do reklamy politici. Vždyť nejenom v...
Reklama Dan25.11.2006 00:01
PU chce stále víc a toto celé není jen snaha o udržení daňové sazby, ale hlavně je to...
Za aktivitami PU a.s. vydím něco jiného Standa Dusík24.11.2006 14:32
Jsme strašeni tím, že po zvýšení spotřební daně by byl půllitr piva o 30-40 haléřů...
Pivo, víno a destiláty Zbyněk Holan24.11.2006 13:40
Pokud má víno nulové zdanění a pivo je zdaněno, tak to už neříkám nic...! Zdanění by...
Vyhledávání