úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní kultura

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Designované pití a pivní kultura u nás, (Tomáš Semrád, 13.12.2006 08:03) celé vlákno | reagovat
Nedávno jsem si vzpoměl na tento velmi dobře napsaný článek s výstižnými reakcemi dalších čtenářů pod ním. Účastnil jsem se prezentační akce, jež se odehrávala v jednom brněnském podniku, hojně navštěvovaném mladými lidmi, o nichž tady ve vztahu k pivu, potažmo pivní kultuře zazněla zmínka. A zaregistroval jsem nový pojem "designované pití". To když jeden člověk přesvědčoval další tři, kteří si chtěli dát pivko, ať to nedělají, že ve společnosti mladých to dnes už není "in", že se naprosto znemožní, že dneska frčí něco úplně jiného, něco co právě nazval výše uvedeným pojmem. Tím myslel Frisco a všelijaké energetické drinky, které po celou dobu okázale popíjel. A ti tři, aby ve společnosti nebyli naprosto "znemožněni", to vyřešili svérázně. Nechali si pivo načepovat do cca třetinkové "noname" skleničky a zamaskovali to vhozeným plátkem pomeranče. A designované pití bylo na světě...
A pivní kultura pláče!!! Jak pak chcete dělat osvětu mezi částí mladé pivní generace (kam se stále řadím), jejíž převážná část jde pouze po mediálně známých značkách, s nimiž chce být také patřičně viděna a vůbec nekouká na jejich vesměs univerzální kvalitu a ty ostatní, především malé regionály dopředu odsoudí s poukazem "...to je hnus, to bych nikdy nepil..." (přitom to nikdy nepil).
Jinak se naprosto ztotožňuji s názorem na pojem pivní kultura s Pavlem Borowiecem.
Bohužel, bude dlouho trvat, než zprofanovaná pověst piva z doby komunismu bude povýšena do vyšších pater. Já jsem ale optimista. Stačí se jen podívat krátce nazpátky a srovnat to s dneškem a člověk vidí, že hlavně díky Světupiva, ale i nám, co sem denně zavítáme se toho hodně změnilo a stále mění (vždyť jen kolik vzniklo nových mini, je úchvatné..) Jsme to my, kteří musíme určit pivovarům a jejich sládkům směr, kam mají točit kormidlem!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání