úvod
homepage

Komentáře

článku: Vzpomínky na letní pivní Slovensko

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Opět k Bratislave - KOTOLŇA, (David Ručka, 12.06.2007 21:24) celé vlákno | reagovat
Musím poopravit svůj názor na bídu piva v Blave. Konečně jsem navštívil známý Kotolňa Pub! Podnik je to věru netradičně zařízený, tedy na místní poměry.
Nabízel 8 druhů čepovaného piva a spoustu lahvových. S kamarádkou jsme pominuli obligátní krušovice a plzeň, které však zřejmě v spotřebě vedou (bohužel) a vrhli se postupně na tmavý Brokát 13° a Zázvorovou 12° z Kalteneckeru, pšeničnou desítku z Černé Hory a čtrnáctku též odtud (ceny okolo 40 Sk za půllitr). Bohužel Hoagarden došel, ale zase jsem ušetřil (37 Sk za 0,25 l). Všechna zmíněná piva byla výborná, piva z Rožňavy ale stavím o dost výše nad ČH. Výčepní středního věku a pivní postavy byl velice sympatický a kontrastoval s obvyklými otrávenými zjevy odjinud. Přestože běžel fotbal, atmosféra byla poklidná a telka tichá.
Na jídlo jsme zvolili pizzu vegetarianu, která obsahovala krom jiného šparglu (hádejte Česi co to je), brokolici a kukuřici. Byla výtečná (130 Sk).
Na závěr jediný kaz, pro mne osobně výrazný. Zatímco pivo v půllitrech bylo načepováno dobře, v úzkých třetinkách z Černé Hory bylo přebublinkováno, což můj krk nesnáší. Je to paradox, neboť Kotolňa prý používá Biogon. Návštěvníkům Kotolňu a zde hlavně rožňavské však rozhodně doporučuju.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání