úvod
homepage

Komentáře

článku: Reakce Sdružení přátel piva na test levných piv MF DNES

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

test II, (Tomáš Erlich, 20.03.2006 20:42) celé vlákno | reagovat
Vážení přispěvatelé do této diskuze i ostatní čtenáři. Každý článek a to nejen zde uvedený, který rozproudí debatu, jenž se drží faktů a nezachází příliš do osobní roviny či snad dokonce vzájemnho osočování či vulgarit je vždy jen vítán a svědčí i o jisté "trefě do černého". Mám v tomto případě však jen poloviční radost, neboť vedle seriózní diskuze a jednotlivých zkušeností konzumentů, se některé reakce neobejdou bez osobních invektiv a vulgarit, což je škoda. Je samozřejmé, že každý lidský jedinec je tvor zcela originální, mající své vlastní potřeby, názory a samozřejmě i chutě. SPP nikdy nikomu nevnucuje své názory, pouze prezentuje jistou poměrně velkou pivovarskou skupinu lidí. A to co nám a našim členům přijde divné, co nám ale i řadě ostatních pivařů bude vadit, dáme vždy najevo. Po letech jisté stagnace našeho sdružení budeme na řadu těchto aspektů reagovat a upozorňovat stále častěji a budeme využívat i vlivu a jména, který nejen u nás máme. ( Dle budoucího možného vyjádření jistého přispívajícího - půjde o vliv jistě hodně "vysomrovaný" ). Čekají nás nová velká témata ( nikoliv jen test levných piv - která jsou v tomto ohledu věcí spíše poddružnou ) jako např. NRW lahve, zavření některých pivovarů apod. Veškeré aktivity je však důležité vždy posoudit z více stran a je nutné v zájmu ochrany českého spotřebitele být i dostatečně objektivní.
Tolik můj delší úvod. To hlavní, co mne při této příležitosti a diskuzi napadlo je jiné. Vyzývám všechny nespokojence a to nejen s tímto článkem, zastánce europiv a "nových" technologií, aby se přihlásili k nám na adresu SPP info@pratelepiva.cz, nebo přímo na mojí adresu ( je uvedena v podpise ) a zúčastnili se otevřeného testu lahvových piv, který bychom rádi pro všechny zájemce uskutečnili. Náš test nebude mít za úkol dokazovat na čí straně je pravda - každý má svou vlastní chuť, nebude posuzován ani z odborného hlediska, nebude ani pokusem někoho zesměšnit a již vůbec nebude o tom, poznávat jaké pivo vlastně pijete. Bude pouze sondou do jiného vzorku lidí, aby měli ev.šanci poznat jiná piva a říct si tak, která piva jim skutečně zcela objektivně nejvíce chutnají. Test zaštítíme přítomnými pozvanými novináři, aby nikdo nemohl pochybovat o naší objektivitě. Najde-li se dostatečný počet zájemců, rádi tento projekt uskutečníme. Tato akce nebude zcela záměrně určená členům SPP ani známým odpůrcům europiv nejen na těchto internetových stránkách. Jde nám skutečně o lidi, jehož názoru si ceníme, byť s ním třeba nesouhlasíme. Tuto aktivitu časem podpoříme samostatnou výzvou.
PS: Chuťová pamět piva jsou tři týdny. Ortodoxní pijáky jednoho druhu piva tak těžko "vykolejíme" z jisté dávky subjektivity. Přesto bychom velmi rádi tento typ testu uskutečnili. Myslíme si, že výsledky mohou být zajímavé pro každého z nás a jsou zcela otevřené.
Děkuji a omlouvám se za nejen dlouhý úvod. :o) PPS: Co se týká mne samotného, rozhodně nejsem příznivcem levných piv všeobecně ( a ani výčepních piv ), přesto však v rámci mých aktivit a degustací si troufnu říci, že lehké pivo Novic, je z hlediska kvality, výroby i chuti jedno z nejlepších na trhu. Můj hlas je však jen jeden z mnoha, každý má své chutě jiné. Rozhodně jsem však dalek toho, abych tvrdil, že ostatní piva vyvolávají nejen nepříjmné vnitřní pocity. Každý pivovar, ať více či méně oblíbený a dobrý se jistě snaží uvařit dobré pivo. Otázkou pouze zůstává - a to dosti zásadní - za jakou cenu. A tak i ti největší "pivní šejdíři" se v rámci možností které mají ( či jim náš či globální ekonom povolí a umožní ) snaží o pivo o co nejchutnější. Z čeho a jak je toto pivo uvařeno je otázkou jinou a na jinou a jistě velmi dlouhou diskuzi.
Tomáš Erlich, předseda SPP
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání