úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovar Klášter Hradiště - i z „G“ kvasnic lze vyrobit dobré pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Singha, (Zbyněk Holan, 09.11.2006 09:23) celé vlákno | reagovat
Ahoj, tak Singha mi na rozdíl od Cobry chutnala! Můj tip kam na něj: Orange Moon, Rámová ul., Praha 1, thajská, barmská restaurace.
ad Cobra, (Tomáš Semrád, 09.11.2006 06:50) celé vlákno | reagovat
Doplňuji Romanovu zprávu o pivu Cobra. Jak už tady zaznělo, jedná se o indické pivo, jež se od roku 1990 vaří dle receptury indického studenta ve Velké Británii. Vyrábí se v licenci indického pivovaru (se sídlem v Bangalúru) v Anglii. Já si ho spletl se Singhou, což je právě thajské pivo.
Cobra, (Roman Holoubek, 07.11.2006 17:15) celé vlákno | reagovat
Cobra je indické pivo, jde ale o nezajímavý ležák neutrálnější chuti. Navíc pro Evropu je vařené v zemi EU - není na etiketě uvedeno kde, ale kdysi jsem dostal jednu z Anglie a tam byl uvedený jeden anglický pivovar - už nevím jaký.
Pro Radko Pondělíčka, (Zbyněk Holan, 07.11.2006 15:20) celé vlákno | reagovat
Myslím, že dost lidí zaměňuje CKT a HGB. CKT samy osobě zlo nepředstavují. Je to modernizace provozu, která s sebou nese spousty výhod, co se týče pracovního prostředí zaměstnanců a úspory energie, prostoru, čistících prostředků, a nevím čeho ještě. Jde pouze o změnu prostoru pro kvašení piva (místo otevřených kádí - cylindrokónický vertikální tank).

Mám za to a nikdo mě nepřesvědčí, že zlo je HGB - vysokostupňové vaření piva - na nějakou 17ku, a následné zředění tohoto vysokostupňového piva vodou s přidáním CO2 a tajemných chemikálií (na které má jeden kolega zde alergii...) a to na nejčastěni prodávanou 10ku, 12ku a 11ku!!!! Zkrátka když chci prodávat 12ku, tak uvařím 12ku. HGB považuji za alchymii, která nesvědčí ničemu jinému než maximalizaci zisku a jestli něčemu svědčí, tak pouze ničení piva!!!! Howg!
Regent Prezident, (Tomáš Semrád, 07.11.2006 14:26) celé vlákno | reagovat
Jinak Prezidenta od Regenta rozhodně zkus. To je pecka!!!
viz okolí ČB, (Tomáš Semrád, 07.11.2006 14:17) celé vlákno | reagovat
V okolí Českých Budějovic (cca 30 km) jsou Netolice a tam v hotelu restaurace "Na rychtě" točí skvělou protivínskou 10 a 11 Platan. Kousek před Zliví je dědina Munice a tam maj bezva Samsona. Super ošetřenýho Regenta 10 a 12 maj trochu dál od Českých Budějovic, v Nové Bystřici "Na bojišti", tam ho tankuji pravidelně. Návštěva za to stojí, otevřeno je však až od 16 hodin.
A ještě k poznámce Zbyňka o pivu Cobra. Mám takový pocit, že to není indické pivo, nýbrž thajské pivo. Typickým "indem" je Kingfisher alias ledňáček.
náš zákazník - náš pán, (Jiří Kaňa, 07.11.2006 13:44) celé vlákno | reagovat
On je bohužel jeden takový "pán" nevytrhne. Až těch pánů bude tolik, že v každém ze tří budějovických Albertů koupí měsíčně aspoň 10 bas Kláštera, tak možná časem dovezou i tmavou jedenáctku...
CB Albert - Klaster, (Petr, 07.11.2006 13:17) celé vlákno | reagovat
Hmm. Tak bohužel :( Přišla mi emailem od Alberta otřepaná fráze : "Vámi poptávaný druh piva bohužel čekobudějovické prodejny Albert nemohou objednat, protže jej nemají mezi dostupným sortimentem.
Centrální zásobování je velmi nepřesný pojem pro systém zásobování našich prodejen.
Sortiment každé prodejny je odlišný, závisí na velikosti provozovny, lokalitě a mnoha dalších faktorech.
Proto se omlouváme, ale v současnosti nemůžeme Vaši poptávku uspokojit."
Škoda. V Čechách ještě pořád neplatí "zákazník - náš pán"...
Regent, (Zbyněk Holan, 07.11.2006 12:48) celé vlákno | reagovat
Mě úplně nejvíc (letos v červenci) chutnal kvasnicový speciál 16ka. Lahůdka největší. Dále doporučuji zkusit všechno od 12ky nahoru! Takže světlá a tmavá 12ka, polotmavá 13ka Petr Vok, 14ka Prezident a již zmíněný pamlsek 16ka speciál!
zajímavá točená v okolí Č.Budějovic, (Petr, 07.11.2006 12:34) celé vlákno | reagovat
Chystám se vyrazit do Třeboně - na kvasnicové. Může někdo poreferovat jaké je? A ještě bych rád ochutnal Prezidenta Regent - dost ho chválí.(hospoda u pivovaru Regent).
Máte povědomí o zajímavých točených pivech v okolí Č.Budějovic. Zpestřit si podzim zajímavými výlety :)
Ještě jsem si vzpomněl, (Zbyněk Holan, 07.11.2006 12:21) celé vlákno | reagovat
V Discontu Plus mají: Dragouna (Litovel či Hanušovice) a Trolla (Havlíčkův Brod). V Intersparu mají: belgické Duval, +Jirkou uvedená piva. V Bille na Chodově v Praze: Náchod, Nová Paka, Třeboň, Krumlov.
Tudy možná vede cesta, (Zbyněk Holan, 07.11.2006 12:01) celé vlákno | reagovat
Reaguji na Petra: pokud to opravdu dodrží a na přání zákazníka objednají nějaký druh zboží, tak vyzývám všechny čtenáře ptejte se po určitém pivu ve vašem supermárketu při každé vaší návštěvě nebo přes infolinku jako to udělal Petr. Jen upozorňuji, že to půjde u pivek, které má řetězec tzv. "na listu" u ostatních velmi pochybuji, ale možné je všechno. To znamená ve všech Albertech po celé zemi chtějte Klášter! V jiných řetězcích jiné např. Opata! Pojďme se informovat, kde co je. Ať víme, co můžeme chtít! Co popsal Jirka v budějických supermarktech je i v Praze. Chybí tam však Hypernova: v Praze na Chodově mají: Náchod, Samson, Benešov, Svijany, Humpolec, Krásné Březno, belgická piva od InBevu, indické pivo Cobra a holadské Royal Dutch; v Tescu: Jihlavu, Broumov, Krásné Březno, belgická od InBevu, občas Kutnou Horu, Ostravu, Velké Březno. Z hlavy už si více nevzpomenu, ale budu to hlídat a psát! Co se týče točeného koukněte se zde na "hospody pro znalce", kde jsou téměř všechny.
piva v CB, (Jiří Kaňa, 07.11.2006 11:32) celé vlákno | reagovat
To Kaufland a Albert vážně slíbili? :-)
Jinak tady o moc zajímavých lahváčích nevím:
BILLA - Brouček (PET)

INTERSPAR - Bernard, Eggenberg, Zlatopramen, Platan, Regent (před rokem tam jendorázově měli 11% Svijany)

Globus - Bernard, Platan, Regent, Zlatopramen, Sedm kulí

TESCO - Broumovský ležák (12% Novic), Ježek, Bernard, Starobrno, Guinness, 10% Litovel (momentálně)

Točený: kvasnicový Rychtář na Zavadilce, kvasnicový Bernard v Besedě a v Bernardovi (u Telecomu), 14% Prácheňská perla U koníčka. Jinak si na nic zvláštního nevzpomínám.
Email jsem uvedl, cs je třeba nahradit cz.
NORMA - ČB, (Petr, 07.11.2006 11:17) celé vlákno | reagovat
Jirka : díky za bleskovou odpověď. Volal jsem mezi tím na info linku Albert a Kaufland. Slíbili, že zkusí zařídit dodávku Klášter.piva :)
Máš ještě další tipy na dobrá piva v ČB? Jak lahváče v obchoďákách, tak točený - myslím jiná piva než všeobecně známá.
Máš mail ?
NORMA, (Jiří Kaňa, 07.11.2006 11:02) celé vlákno | reagovat
Ano, měl jsem na mysli tu litvínovickou. Já vím, už to vlastně nejsou Budějovice, nicméně je to hned za stromovkou :-)

Mimochodem, podařilo se mi tam uchvátit i jednu z posledních lahví tmavého Lučana.
NORMA, Klášter - Č.Budějovice, Jiří Kaňa, (Petr, 07.11.2006 10:46) celé vlákno | reagovat
ad Jiří Kaňa : jsem taky z ČB :) Myslíš NORMU v Litvínovicích? Nebo je tu ještě nějaká další prodejna NORMA v ČB ? Díky za info.
Už se těším na Radniční dny 2006, (Tomáš Semrád, 06.11.2006 07:20) celé vlákno | reagovat
Ty Radniční dny jsou fakt super přehlídkou a průřezem velmi zajímavými českými pivními chutěmi, které určitě příští rok obohatí, no přeci víš kdo, teda doufám...že zástupce z Valašska - BON!!!!Zdravím Tě a měj se, a určitě do Brna objednej kamion toho Bonu, myslím, že i tak to bude málo...
Tož tak, (Roman Holoubek, 05.11.2006 17:18) celé vlákno | reagovat
A u nás na Valašsku také nemáme Klášter, Normu, ani jiné české vymoženosti.
Ale Tomáši netruchli, zato máte v Brně výbornou přehlídku piv - Radniční dny a na severu máme v Olomouci pivní fest. Tak aspoň něco.
Nejen Klášter, ale ani ta Norma v Brně není..., (Tomáš Semrád, 04.11.2006 22:36) celé vlákno | reagovat
Mám to ale smůlu. U nás v Brně není nikde ani ten řetězec Norma...
11% Klášter, (Jiří Kaňa, 04.11.2006 21:11) celé vlákno | reagovat
Na Chodyho popud jsem zašel do NORMY, a 11% Klášter mají, dokonce i tady v Českých Budějovicích.
123
Vyhledávání