Komentáře
článku: Domácí výroba světlého ležáku
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Asi je trošku zavádějící takto nazývat ležák plzeňského typu,ale mám zato,že pro začátek uvedený postup opravdu stačí.Sám jsem nedávno vařil teprve čtvrtou várku a tak vím,jaké jsou začátky.Vařím zatím jednormutově a to třetí pivo mělo stupňovitost 15,31 a obsah alkoholu 6,85 % a mě ,ale hlavně všem známým hodně chutnalo.Většinu dávám do petek,ale stále zvyšuji počet skleněných lahví s patentním uzávěrem. Myslím si ,že měsíc zrání je minimum a kdo si počká déle,ten rozhodně neprohloupí.Možná nemám právo dělat chytrého,ale fandím všem,kdo to chtějí taky zkusit,má to něco do sebe.Dej bůh štěstí.
Vyhledávání