úvod
homepage

Komentáře

článku: Domácí výroba světlého ležáku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Keg do piva, (Alina, 12.04.2006 08:19) celé vlákno | reagovat
Das ist Ukrainische Bier Kompanie!
Ich bin Alina. Wir kaufen (S und A fitingstuep)
Gebrauchte Kegs Din und Euro fuer 30 und 50 Ltr. mit Stapelfuss ein.
Aus Ebenstahl.
Haben Sie solche zum verkaufen?
Koennen Sie bitte mir Preismoeglich schicken.
Danke!
Mit freundliechen Gruessen Alina!
Fax: +380577192155
Tel: +380679686805
Keg do piva, (Alina, 12.04.2006 08:19) celé vlákno | reagovat
Das ist Ukrainische Bier Kompanie!
Ich bin Alina. Wir kaufen (S und A fitingstuep)
Gebrauchte Kegs Din und Euro fuer 30 und 50 Ltr. mit Stapelfuss ein.
Aus Ebenstahl.
Haben Sie solche zum verkaufen?
Koennen Sie bitte mir Preismoeglich schicken.
Danke!
Mit freundliechen Gruessen Alina!
Fax: +380577192155
Tel: +380679686805
Keg do piva, (Alina, 12.04.2006 08:19) celé vlákno | reagovat
Das ist Ukrainische Bier Kompanie!
Ich bin Alina. Wir kaufen (S und A fitingstuep)
Gebrauchte Kegs Din und Euro fuer 30 und 50 Ltr. mit Stapelfuss ein.
Aus Ebenstahl.
Haben Sie solche zum verkaufen?
Koennen Sie bitte mir Preismoeglich schicken.
Danke!
Mit freundliechen Gruessen Alina!
Fax: +380577192155
Tel: +380679686805
KEG sudy, desinfekce, (Jan Suran, 24.03.2006 15:53) celé vlákno | reagovat
Bohuzel vetsina KEG sudu na ceskem trhu ma pojistku a proto je nejlepe je rozebrat v pivovaru, kde jsou na to vybaveni specialnim klicem dle typu sudu a pojistky. Desinfekce je nejjednodussi peroxidem vodiku [1 - 2 %]. Stejne jako rozbite koleno a nebo kyselinou peroctovou {0m005 - 0,1 %]. K sehnani v kazde lekarne
dotaz, (David Lorenc, 18.03.2006 13:46) celé vlákno | reagovat
1.Jak se dá rozebrat KEG-sud? Aby se dal vymýt a vydezinfikovat.
2.Čím dezinfikovat nádoby na kvašení a zrání při vaření piva?
pivovarské kvasnice, (Jan Šuráň, 07.03.2006 09:36) celé vlákno | reagovat
Pivovarské kvasnice v českých zemích - Saccharomyces carlsbergensis Hansen - více publikace Pivovarské kvasinky od autorů O. Bendová a M. Kahler, SNTL 1981.
Jde o tzv. spodní pivovarské kvasnice, které se samozřejmě odlišují od kvasnic pekařských. K sehnání jsou v každém produkčním pivovaru (bohužel ne vždy je pivovar ochoten je prodat) a samozřejmě v homebrewářském obchůdku sveta piva.
kvasnice, (armin, 03.03.2006 17:38) celé vlákno | reagovat
Pivovarské kvasnice je široký pojem mohl byste to rozepsat a upřesnit.Jinak dobrý.
re Setkání, (Standa Jakoubek, 03.03.2006 07:30) celé vlákno | reagovat
skvělé, hned dvě potěšující zprávy nad sebou - setkání severočeských homebrewářů a rozšíření rubriky :-)
Setkani homebrewaru, (Honza, 03.03.2006 00:57) celé vlákno | reagovat
Tak to je super zprava. NAvic se nemusi setkavat jen ty ze severu Cech, ale i v jinych castech nasi republiky. Mame totiz dojednanu dalsi spolupraci s mistnimi ctenari - Plzen, Brno, Hradec Kralove, Liberec. A i k tomu chystame rozsirit cinnost nasi rubriky www.homebrewing.cz. Snad uz od dubna, ale o tom vice az nekdy jindy:)
Setkání severočeských homebrewářů..., (Zdenda Šťastný, 02.03.2006 21:38) celé vlákno | reagovat
Také jsem více jak před měsícem s kamarádem uvařil první 20-ti litrovou várku jednormutového ležáku s názvem Karel I.
Kromě toho, že už z něj moc nezbylo a moc se těšíme na ještě zatím nepočatého mladšího bratříčka Karla II. tak ve mě dozrála myšlenka na uspořádání setkání. Na setkání s podobnými hravými "blázny" pro které manželky, maminky apod. mívají málokdy, jak již Honza naznačil, dostatek pochopení.

Moje představa je taková, že s dostatečným předstihem bychom se dohodli na termínu, na který bychom navařili. Předběžně mám dohodnutou i podporu jednoho severočeského pivovaru, kde bychom se setkali a měli možnost ochutnat naše pivní unikáty.
Myslím si, že většině z nás začínajících a mírně pokročilých může velice pomoci konzultace s pivovarskými odborníky o tom, co děláme dobře a co se dá zlepšit. Zajímavé může být i srovnání pivovarského „hardwaru“ na 20 litrů s tím třeba X-set hektolitrovým.

O setkání dám určitě vědět na těchto stránkách, případně se můžete ozvat na mail.
Rmuty, lezeni, lednice, manzelka..., (Honza, 01.03.2006 22:34) celé vlákno | reagovat
Coz o to,hezke by to bylo, tedy ty tri rmuty z dlouhe lezeni. Jenze hrnec, lednice a manzelka a vyse napsane nejde moc dobre dohromady:)
každý nějak začíná, (staňa, 01.03.2006 22:21) celé vlákno | reagovat
Asi je trošku zavádějící takto nazývat ležák plzeňského typu,ale mám zato,že pro začátek uvedený postup opravdu stačí.Sám jsem nedávno vařil teprve čtvrtou várku a tak vím,jaké jsou začátky.Vařím zatím jednormutově a to třetí pivo mělo stupňovitost 15,31 a obsah alkoholu 6,85 % a mě ,ale hlavně všem známým hodně chutnalo.Většinu dávám do petek,ale stále zvyšuji počet skleněných lahví s patentním uzávěrem. Myslím si ,že měsíc zrání je minimum a kdo si počká déle,ten rozhodně neprohloupí.Možná nemám právo dělat chytrého,ale fandím všem,kdo to chtějí taky zkusit,má to něco do sebe.Dej bůh štěstí.
., (., 01.03.2006 21:06) celé vlákno | reagovat
tolik bych netřoškařil; co tři rmuty a 70 dní? :-)
dobře, to je odemne už hodně staromilecké
Infuse a 14 dní, (Jan Šuráň, 01.03.2006 19:49) celé vlákno | reagovat
Tento článek je určen především pro začátečníky a předpokládám, že pro začátek je vhodné začít co nejjednodušším způsobem (infusí) a začínající domácí vařič bude chtít své pivo co nejdřív ochutnat (14 dní je minimum). Jinak souhlasím, ža správný český ležák je vařený dvourmutovou dekocí a leží alespoň 35 dnů.
sem vždycky měl za to, (., 01.03.2006 15:23) celé vlákno | reagovat
že 3 tejdny ležení sou minimum

i moje zkušenosti tomu plně dosvědčujou

tak co tam sakra dělá těch "14 dní"?

a infuze nebo 1-rmut určitě nejsou nej pro výrobu "světlého ležáku" jakkoliv je to jistě snahou zjednodušit to pro domácí vaření

a z čeho úplně šílím sou ty PETky

8-úúú

¨jinak ale pěknej a určitě pro spoustu lidí užitečnej článek, takže dám za 1
Vyhledávání