úvod
homepage

Komentáře

článku: Speciální a neobvyklá piva české provenience

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

oprava, omluva i komentář nesmyslu, (F.Frantík, 24.02.2006 08:15) celé vlákno | reagovat
Pozorní čtenáři tohoto webu objevili v mé tiskové informaci dva nesmysly a pokládám za svou povinnost se k těmto věcem vyjádřit:
1) Schwarzenberská 21 - tohle nesmysl není, i když to tak vypadá. Ve svém sortimentu toto pivo skutečně uvádí pivovar Protivín, nikoli Vysoký Chlumec, jak by se z názvu mohlo zdát. (Podklady pocházejí z údajů pro Pivovarský kalendář, které každoročně dodávají redakci přímo pivovary).
2) Pivovar Želiv a lambik. Toto pivo jsem neměl možnost osobně ochutnat a charakteristiku jsem převzal již pře více než rokem z neoficiálního zdroje Pivni-tacky.cz ("trapistická piva – svrchně kvašená, probíhají divokým kvašením bez přidání kvasnic (Gotšalk 15%, Castulus – medovinové pivo a Siard Falco 13% - višňové"), kdy jsem o tomto pivu nevěděl jinak nic. Při aktualizaci dat pro toto sdělení jsem ověřoval počty, bohužel mě nenapadlo se vrátit k charakteristice a s pivovarem Želiv jsem si tuto poznámku v textu v hlavě nespojil. Je to hloupá chyba, za kterou se všem omlouvám - správně tam samozřejmě mělo být klášterní. Omlouvám zejména svou spoluautorku, která je v tom zcela nevinně, poněvadž finální verzi tiskové zprávy neviděla a jistě by mě na chybu upozornila.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání