úvod
homepage

Komentáře

článku: O sběratelství pivních etiket

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Odhady..., (Sběratel PE a PT, 07.02.2006 18:42) celé vlákno | reagovat
...Sbírku solidního sběratele, který sbírá 20 a více let, v níž etikety jsou od roku 1948 a pouze české, pořídíte za 50 - 80 tisíc. Nezdá se vám to málo?.... Záleží na počtu PE ve sbírce, ale i tak se mně ta cena za sbírku zdá docela dost...
re: pseudosberatel, (zver, 07.02.2006 17:31) celé vlákno | reagovat
Tak to bol trapny zberatel!!! Nas by si sa nezbavil! Niektori pivovarsky by vedeli rozpravat:-) Tiez zbierame etikety a tacky, ale to hlavne je to hlavne a to je pivo!
pseudosběratel, (Martin Borský, 07.02.2006 16:27) celé vlákno | reagovat
Při čtení reakcí na článek jsem si vzpoměl na jednoho pseudosběratele. Někdy v letech 97, 98 jsem jezdil vařit licenčního Bernarda do minipivovaru ve Slušovicích a jednoho mrazivého zimního dne na okno varny zaklepal jistý sběratel z jižní Moravy. Jediné na co se ptal byly etikety. Ty se v té době v pivovaru ještě nepoužívaly. Chudák sběratel to nejdřív nechtěl pochopit - snad si myslel, že mu je zapírám. Když jsem mu nabídl ochutnávku místního piva i s možností natočit do petky přímo z tanku, neměl zájem. Do dneška jsem ho nepochopil...
re : Chody, (Standa Jakoubek, 07.02.2006 11:33) celé vlákno | reagovat
v podstatě to vidím jako Chody; já sám sbírám tácky a etikety, mám jich ani nevím kolik a největší radost mám, když zapadnu do nějaký hospůdky, vidím tácek, který ještě nemám a pak u hospodskýho somruju nějaký čistý nenasáklý ... :-)
Sběratelství, věc záludná, (Weetek, 07.02.2006 10:41) celé vlákno | reagovat
Článek myslím docela hezky přibližuje jeden aspekt sbírání pivních suvenýrů, který mě tak trochu odrazuje od toho, ponořit se do sběratelství na 100%. Sbírám pivní tácky, okrajově a nesystematicky i etikety. Ale na prvním místě je pro mě pořád pivo jako takové, poznávání nových značek, chutí, typů. Pivní suvenýry stojí až na druhém místě. Několikrát jsem navštívil sběratelské burzy a i když jsem tam většinou pořídil řadu zajímavých věcí, měl jsem pocit, že tam jde primárně spíš o obchod než o pivo, že dostat se k zajímavým kouskům je kolikrát hlavně o známostech (dlouholetých), že člověk snadno naletí, pokud se léta nepohybuje v prostředí organizovaných sběratelů. Nechci nikomu křivdit, ale atmosféra těch setkání mi moc nevyhovovala.
Tak nevím,, (Chody, 07.02.2006 08:51) celé vlákno | reagovat
ale mám z tohoto článku smíšené pocity. Asi nejsem ten správný sběratel, ale nějak mi chybí radost se sbírání. Kde je to, co nás pro sbírání nadchlo, a to vlastní pivo? Jistě, chození po burzách, členství v klubech, skupování sbírek umožní rychlejší růst sbírky, ale vždyť kolikrát jste pivo, kterému patří etiketa ani neochutnali (samozřejmě u historických to není možné), nemáte k té které etiketě osobní vztah. Navštívili jste místo, kde se pivo vaří či vařilo? Toť jen můj subjektivní názor.
12
Vyhledávání