úvod
homepage

Komentáře

článku: O sběratelství pivních etiket

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

pláč nad cenami :-), (Berkeser, 09.02.2006 08:29) celé vlákno | reagovat
Ano, můžu souhlasit s tím, že článek je hlavně o cenách. Dnes se nadšení ze sbírání trochu vytrácí, když člověk navštíví sběratelskou burzu. Někteří sběratelé si te svého koníčku udělali živnost, ať jde o etikáře nebo táckaře. Za novinky chtěji nekřesťanské částky, za starší kusy nehorázné sumy. Kam se vytratilo to nadšení ze spolupráce a šíření tohoto bohulibého hobby. Jde jim jen o zisk a pokud vidí, že se to kupuje, nasazují ceny pořád výš. Starší sběratelé se na těchto cenách dohodnou (s nadsázkou kartel) a mladý nováček jen zírá a přemýšlí, jestli neexistuje levnější koníček.

Ano, jsou tací sběratelé, které pivo ani moc nezajímá, jen ten suvenýr. Jsou to právě ti, kteří si na tom založili živnost. Nově založený minipivovar je zajímá jen z hlediska možného zisku, na burze pak u hromady rekordně rychle získaných a předražených etiket nebo tácků chlemtají géčko. Vůbec je nezajímá, že např. kolega z jiného regionu nebo státu přivezl to svoje regionální pivo pro ostatní na ochutnání. Oni se totiž ani nehnou od svého stolu. Jejich primárním cílem je odjet s co největším ziskem.

Situace se nijak nezlepší, pokud toto my sběratelé budeme tupě podporovat. Nové sběratele do klubů s tímto přístupem taky těžko získáte. A vlastně na co je dnes klub ? Na to, aby člen platil členský příspěvek.

Sběratelství zdar !
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání