úvod
homepage

Komentáře

článku: Sbírka pivních lahví

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

No vida..., (Honza R, 23.07.2010 14:39) celé vlákno | reagovat
Nejsem pivu, respektive své sbírce pivních lahví oddán pro svůj mladý věk 19 let příliš dlouho. Snad i proto a také pro mou menší zcestovalost, finanční možnosti a také proto, že jsem s tímto (zprvu bláznivým) nápadem, přišel až v zimě letošního roku, není má sbírka nijak závratně veliká. Těžko však již hledám ve svém okolí piva, která bych neochutnal. Oproti sbírce cca 2 000 pivních tácků z let dřívějších je současný stav něco okolo 180 kousků dosti bídný, ale sběratelská vášen roste s množstvím již nasbíraných kusů.
Začínám na krátkodobých výskytech ve vzdálenějších krajích vykupovat "regionální festival" (jak svou směs místního lahvového u pokladny nazývám) a začínám také pojímat toto své hoby více vážně. Už i návštěva tohoto webu (první hledání informací o pivovarech a pivech na internetu - dosud jsem jen prošel krámy) je jedním z kroků.
Množství kusů, které zde mí kolegové uvádí, je pro mne zatím z jiné říše, avšak vlívá mi do žil motivaci vrhnout se na sbírání opravdu z plných sil...
Jediné, co se mi bude sbírat asi hodně těžko, jsou zmíněná nealka (i když i těm jsem z pozice řidiče začal přivykat) a především dia piva... Ale na dohnání v tomto směru je ještě času dost - přece jen mám ještě dlouhou cestu před sebou :)
Za vysokou školou mířím do Prahy a určitě navštívím zmíněný podnik. I když jsem trochu pozbyl na hrdosti (co do počtu kousků ve sbírce), jsem potěšen, že jsem našel tak záhy podobné nadšence...
Re: No vida..., (Luděk, 23.07.2010 20:26) celé vlákno | reagovat
Paradoxní je, že Chody svou sbírku pivních lahví, o níž v článku jde, prodává, tedy pokud si to mezitím nerozmyslel. Asi z nedostatku dalšího místa pro sklo, netuším. Možná budete moci svou sbírku díky tomu rozšířit :-)
Vyhledávání