Samozřejmě záleží na typu piva, je jasné, že pro některá velmi lehká (a možná z našeho pohledu méně kvalitní) severoamerická, asijská, ale i evropská atd. piva, která jsou vhodná ke konzumaci zejména v letních měsících, je teplota kolem 5 - 7 stupňů ideální. Naopak degustovat (a konzumovat) bock či porter při těchto teplotách je totální hovadina. Já si osobně pivo českého typu nejlépe vychutnám při teplotě kolem 8 °C, ale faktem je, že na degustaci je lepší mít teplotu o neco vyšší - pivo je sice méně osvěžující, zato chutě a koneckonců i vůně více vyniknou.
Nicméně i přesto, že mám složené degustační zkoušky, tak bych pivo českého typu nerad (ani při degusatcích) konzumoval při teplotě 11 °C.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Nicméně i přesto, že mám složené degustační zkoušky, tak bych pivo českého typu nerad (ani při degusatcích) konzumoval při teplotě 11 °C.