Komentáře
článku: Degustace piva II
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
tento článok použijem do mojej bakalarskej práci o senzorických vlastnostiach potravín..., celkom sa mi to hodi, pretože musím mať 40 % zahraničnej literatúry... ale v budúcnosti by ste mohli uvádzať aj literatúru odkial. dikessss
Degustujte jen skutečně DOBRÉ pivo, to má vůni i při 4°C!,
(Radek, 25.01.2006 21:39)
celé vlákno | reagovat
Samozřejmě záleží na typu piva, je jasné, že pro některá velmi lehká (a možná z našeho pohledu méně kvalitní) severoamerická, asijská, ale i evropská atd. piva, která jsou vhodná ke konzumaci zejména v letních měsících, je teplota kolem 5 - 7 stupňů ideální. Naopak degustovat (a konzumovat) bock či porter při těchto teplotách je totální hovadina. Já si osobně pivo českého typu nejlépe vychutnám při teplotě kolem 8 °C, ale faktem je, že na degustaci je lepší mít teplotu o neco vyšší - pivo je sice méně osvěžující, zato chutě a koneckonců i vůně více vyniknou.
Nicméně i přesto, že mám složené degustační zkoušky, tak bych pivo českého typu nerad (ani při degusatcích) konzumoval při teplotě 11 °C.
Nicméně i přesto, že mám složené degustační zkoušky, tak bych pivo českého typu nerad (ani při degusatcích) konzumoval při teplotě 11 °C.
5-7 určitě ideální je, pokud chceš, aby tě boleli zuby a pivo nemělo vůni ani chuť
docela zajimavej serial, akorat mi prijde dost vysoka teplota piva pro degustaci, 9 az11 stup. se mi zda dost. Nekde jsem cetl ze je doporucovano 5 az 7 tak nevim.
Vyhledávání