úvod
homepage

Komentáře

článku: Degustace piva II

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

dik, (brano, 03.06.2006 20:09) celé vlákno | reagovat
tento článok použijem do mojej bakalarskej práci o senzorických vlastnostiach potravín..., celkom sa mi to hodi, pretože musím mať 40 % zahraničnej literatúry... ale v budúcnosti by ste mohli uvádzať aj literatúru odkial. dikessss
Degustujte jen skutečně DOBRÉ pivo, to má vůni i při 4°C!, (Radek, 25.01.2006 21:39) celé vlákno | reagovat
teplota piva, (Tomáš Maier, 23.01.2006 00:40) celé vlákno | reagovat
Samozřejmě záleží na typu piva, je jasné, že pro některá velmi lehká (a možná z našeho pohledu méně kvalitní) severoamerická, asijská, ale i evropská atd. piva, která jsou vhodná ke konzumaci zejména v letních měsících, je teplota kolem 5 - 7 stupňů ideální. Naopak degustovat (a konzumovat) bock či porter při těchto teplotách je totální hovadina. Já si osobně pivo českého typu nejlépe vychutnám při teplotě kolem 8 °C, ale faktem je, že na degustaci je lepší mít teplotu o neco vyšší - pivo je sice méně osvěžující, zato chutě a koneckonců i vůně více vyniknou.
Nicméně i přesto, že mám složené degustační zkoušky, tak bych pivo českého typu nerad (ani při degusatcích) konzumoval při teplotě 11 °C.
to kalupik, (Mrazík, 22.01.2006 15:42) celé vlákno | reagovat
5-7 určitě ideální je, pokud chceš, aby tě boleli zuby a pivo nemělo vůni ani chuť
teplota piva, (kalupik, 18.01.2006 16:41) celé vlákno | reagovat
docela zajimavej serial, akorat mi prijde dost vysoka teplota piva pro degustaci, 9 az11 stup. se mi zda dost. Nekde jsem cetl ze je doporucovano 5 az 7 tak nevim.
Vyhledávání