Komentáře
článku: František Ondřej Poupě a Starobrno
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
F.O.Poupě se podle všech dostupných zdrojů narodil v roce 1753 (26.11.1753), zemřel 1.12.1805, když mu bylo 52 let, ne 72, jak uvádíte. V citované knize, ze které jste čerpali, je patrně tisková chyba.
Docela by mě zajímalo jak chutnala všechna ta piva z těch výše uvedených ingrediencí.
A ještě, co by tak asi dnes František Ondřej Poupě říkal na některá piva z velkopivovarů, jak už tady trefně Martin poznamenal. Rozhodně si ale troufám tvrdit, že novodobým inovátorem ve službách dnešního Starobrna a pokračovatelem ve stopách F. O. Poupěte samozřejmě v rámci dnešní doby, je současný sládek brněnského pivovaru pan Petr Hauskrecht, který má velkou zásluhu na tom, že Starobrno je jedním z mála velkých pivovarů, který vaří chutné pivo, zvlášť jedenáctka Medium a speciály, ať už Baron Trenck, oba Draci, potažmo všelijaká nevšední piva uvařená k určitým příležitostem jako např. zelené pivo na Zelený čtvrtek... Díky pánové!
A ještě, co by tak asi dnes František Ondřej Poupě říkal na některá piva z velkopivovarů, jak už tady trefně Martin poznamenal. Rozhodně si ale troufám tvrdit, že novodobým inovátorem ve službách dnešního Starobrna a pokračovatelem ve stopách F. O. Poupěte samozřejmě v rámci dnešní doby, je současný sládek brněnského pivovaru pan Petr Hauskrecht, který má velkou zásluhu na tom, že Starobrno je jedním z mála velkých pivovarů, který vaří chutné pivo, zvlášť jedenáctka Medium a speciály, ať už Baron Trenck, oba Draci, potažmo všelijaká nevšední piva uvařená k určitým příležitostem jako např. zelené pivo na Zelený čtvrtek... Díky pánové!
Můžeme být na něj hrdi a zároveň mu musíme děkovat za to, co pro české pivo udělal. Skutečně si asi neumíme představit a připustit, že bez F.O. Poupěte by české pivo mohlo dnes být třeba na úrovni rumunského, polského nebo třeba francouského piva. Prostě cosi nezajímavého, nikoli však špatného.
Pokud by se mohl tento pivovarský mistr a osvícenec podívat do naší doby, myslím, že by často zaplakal, jaké brikule se dějí při přípravě piva v mnohých velkopivovarech! Tady už nejde o zlepšování technologie za účelem vylepšit chuť piva. Je to naopak šizení technologie, které má zapřičinit jediné: vyšší zisk majitelů pivovaru.
Tak můžete spolu se mnou sledovat (a vychutnávat) odkaz F.O.P. u piva ze stále ještě existujících pivovarů především s menším výstavem a skvělou chutí svých piv!
Na zdraví
Pokud by se mohl tento pivovarský mistr a osvícenec podívat do naší doby, myslím, že by často zaplakal, jaké brikule se dějí při přípravě piva v mnohých velkopivovarech! Tady už nejde o zlepšování technologie za účelem vylepšit chuť piva. Je to naopak šizení technologie, které má zapřičinit jediné: vyšší zisk majitelů pivovaru.
Tak můžete spolu se mnou sledovat (a vychutnávat) odkaz F.O.P. u piva ze stále ještě existujících pivovarů především s menším výstavem a skvělou chutí svých piv!
Na zdraví
Vyhledávání