úvod
homepage

Komentáře

článku: Hamerská krčma - (moje) Hospoda roku 2005

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vyjádření-Hospoda roku ( Naše hospoda roku ), (Tomáš Erlich, 03.12.2005 13:14) celé vlákno | reagovat
V prvé řadě bych chtěl říct: Díky za inspiraci. V té druhé bych pak chtěl poskytnout malé objasnění, k němuž jsme byli takto nepřímo vyzváni.
SPP pokládá kategorii "Hospoda roku" již dlouhá léta za ne úplně objektivní ( vzhledem k množství jednotlivých provozoven i vzhledem k faktům, že o "Hospodě roku" se nedá hlasovat v rámci všech členů SPP a též většina z nás není profesionály v oboru gastronomie ) a tak vždy při předávání tento fakt zdůrazňujeme a je tak prezentován i v oficiální tiskové zprávě. Navíc, SPP vedlo letos bouřlivé debaty o tom, zda právě tuto kategorii zachovat. Převážil názor, že je dobré pokračovat v tradici a proto jsme vyhlásili vítěze i letos, pouze s tím rozdílem, že samotná soutěž, resp.kategorie se nyní jmenuje "Naše hospoda roku", což v některých výsledkových tabulkách ani textech není zaznamenáno a je to občas i naše chyba, za což se omlouváme.
Titul "Naše hospoda roku" má tak dokumentovat fakt, že tady se naším členům skutečně libí, tuto restauraci všem doporučujeme a má i něco navíc a je to zařízení, jehož nápad je opravdu ocenění hodný a je to i jistá forma pomoci tam, kde cítíme že je pomoc potřebná.
Ohledně samotné restaurace Ferdinanda. Jak zde již bylo zmíněno, interiér je řešen velmi netradičním a vtipným způsobem. Pivo je skutečně výborné a na čepu jsou veškeré produkty benešovského pivovaru. Obsluha je rychlá, avšak i tak věřím, že se může stát, že v době podávání oběda trošku nestíhá. Svědčí to však spíše o její popularitě a cenové dostupnosti, což SPP opravdu velmi ocenilo, zvláště v kontextu, že jste přímo v samém centru Prahy, kde nájmy podniky tohoto typu nehorázně tlačí ke zdi. A věřtě, že nájem který rest.Ferdinanda platí je skutečně obrovský. Bonusem navíc je pak otvírací doba této restaurace ( od 8:15 hod ), kdy zde můžete zajít na chutnou snídani ( k dispozici jsou např.i místní koláčky ) nebo prostě jen tak na dobré pivo v kulturním prostředí, chcete-li např.po nočním flámu či noční směně ještě těsně před ulehnutím na chvíli si vychutnat pohodu u dobrého piva a nechcete tak pít ledové uniformní pivo kdesi v "začouzené" herně. A kvalita jídla. Nemohu si stěžovat a vynachválit. Ale velmi dobře znám jednu pravdu. Kolikrát se jistě i Vám stalo, že jste známým doporučili výbornou restauraci, ev.jste společně šli zrovna na ten nejlepší steak co jste kdy v životě jedli a zrovna ten den je vše jako vyměněné. Maso tuhé, obsluha protivná apod. A přitom víte jak je to tam a tam skvělé. Holt i to se stává a možná se tak stalo i autorovi tohoto článku. Rest.Ferdinanda je tak zcela na základě doporučení našich členů i našeho výběru oprávněně "Naší hospodou roku", a to alespoň z toho výběru který jsme posuzovali. A rozhodně nebyl malý.
Hamerská krčma zde zmiňovaná vypadá nádherně, ale jak je tomu ve skutečnosti musí posoudit ostatní přímo na místě, vč.mne. Možná se pak dožiju zase já okoralých knedlíků a nedbalé obsluhy. Tak to holt v životě chodí. Pravda však je, že by se to nám konzumentům, nemělo stávat nikde. Zvláště tam, kde si to chválíme a kde to ostatním doporučujeme.
PS: Restaurace Fredinanda má svoji "sesterskou" hospodu i v Hradci Králové a v anketě ( snad města??? - nevím nyní ) vyhrála titul Nejlepší hradecká hospoda. Je to jen náhoda?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání