úvod
homepage

Komentáře

článku: Letošní ocenění Sdružení přátel piva – výsledky a komentář

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Kategorie podruhé, (Borowiec, 30.11.2005 14:36) celé vlákno | reagovat
Richter pub, Chýně a Vendelín si dovolím zařadit mezi mikropivovary. Kácov považuji za pivovar s malým výstavem, protože v samotném pivovaru najdete pouze malou restauraci. Pivovar dodává pivo především do jiných hospod. Neměl jsem možnost navštívit provoz pivovaru Kácov, takže neposoudím v tomto směru rozdíly. Zajímal by mne názor těch, co takovou možnost měli. Osobně bych považoval za šťastnější rozdělení do tří kategorií, protože přístup k výrobě piva v pivovaru s cílem dosáhnout vysoký respektive co nejvyšší výstav, pivovaru se středním a malým výstavem a mikropivovaru se liší. Různý přístup se promítá do kvality piva. U pivovaru s malým a středním výstavem považuji za velmi podstatné, aby se chutˇpiva neměnila a dodržení takového poměrně konzervativního přístupu zakládá jejich úspěch. U mikropivovarů, naopak skutečnost, že se jednotlivé várky mohou lišit nebo se postupně vyvíjet patří kjejich přirozenosti. Zde je konzervativní přístup nevhodný. Je-li smyslem hodnocení upozornit na nejlepší pivovary, nepříjde mi označení minipivovar jako plně funkční.
dodatek, (Tomáš Erlich, 30.11.2005 12:57) celé vlákno | reagovat
Dobrý den! Reaguji na poslední dva příspěvky, protože tuším že někdo z našich členů možná nepřesně vyjádřil následující: SPP má zaregistrovanou kombinovanou národní ochrannou známku "Minipivovar roku" a to v několika kategoriích. Je to však za účelem naší soutěže a ankety a titul je určen pro jejího vítěze. Stejně tak je to i u známky "Pivovar roku". ( Obdobou je třeba známka Desítka roku či Pivo roku, kterou má konkurenční Pivní kurýr )
PS: Byl zde zájem o zaslání dalšího pořadí. Každému ho rádi pro zajímavost poskytneme, stačí napsat.
To Tomáš, (Chody, 30.11.2005 09:22) celé vlákno | reagovat
Co má SPP zaregistrováno? "Minipivovar"?
Kvasar a Kategorie, (Tomáš, 30.11.2005 08:46) celé vlákno | reagovat
V kategorii speciálů se jedná se o Kvasara z Černé Hory.
Zatím se neuvažuje o vyčlenění kategorií speciálně pro mikropivovary. Samozřejmě je vyčleněna kategorie Minipivovar roku, tj. malý restaurační pivovar, který víceméně prodává svoji produkci pouze na jednom místě, maximálně na několika dalších místech. Toto označení má SPP oficiálně zaregistrováno a nikdo jiný ho nesmí bez souhlasu SPP používat.
Chýně, (Martin Štros, 29.11.2005 18:37) celé vlákno | reagovat
Jsem rád za z loňska obhájené druhé místo Chýně v kategorii minipivovarů. V létě jsem tam byl čtyřikrát a místní kvasnicová piva stojí za to- zejména tmavá 14%, mimochodem v krčmě jen za 12Kč!!!
Jinak je pro mě škoda, že nikde nejsou k nalezení celé výsledky, ani na stránce sdružení. :-) ale jinak jsem také celkově spokojen
Absence Moravy, (Milan, 29.11.2005 11:55) celé vlákno | reagovat
Zajímavé výsledky, ale při pohledu na ně mám pocit, že "slabší účast na hlasování naších moravských členů" byla zcela zásadní a ovlivnila hlasování v prospěch českých (a překvapivě co nejvíc severočeských) pivovarů.
Kategorie, (Borowiec, 29.11.2005 11:43) celé vlákno | reagovat
Rád bych se dozvěděl, jestli se do budoucna uvažuje o oddělení kategorie mikropivovarů. Podle mne by při hodnocení mikropivovaru měla být použita jiná kritéria než u pivovaru s malým nebo středním výstavem. Dále by mne zajímalo doplnění či změna názvu kategorie pivovar a minipivovar na pivovary s výstavem do ... a pivovary s výstavem nad. Možná vám to připadá jako hra se slovy v obou případech jde o pivovary.
U mě taky spokojenost, (Michal, 29.11.2005 10:31) celé vlákno | reagovat
Jenom v kategorii tmavých piv bych uvítal umístění březnické 13.
Kvasar, (Jarin, 29.11.2005 06:39) celé vlákno | reagovat
To Tomáš Erlich.
Ten Kvasar,co je na 4.místě speciálů je z Černé Hory,nebo ze Sentic.
Jinak si myslím,že na výsledcích jednotlivých kategorií se nedá nic vytknout,a já jako pivař jsem spokoje.
Vyhledávání