úvod
homepage

Komentáře

článku: Velká listopadová pivní revoluce

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

jaké řetězce ?, (Standa Jakoubek, 01.12.2006 07:38) celé vlákno | reagovat
nepodařilo se někomu zjistit, v jakých obchodních řetězcích bude tahle novinka k sehnání ? psal jsem již někdy před týdnem do Primátra mail, ale odpověď žádná nedorazila ...
apropó Primátor, (aleš procházka, 01.12.2006 01:59) celé vlákno | reagovat
Já mám spíš dotaz, nebo vlastně prosbu o radu. Primátor patří mezi mé oblíbence, ale znám ho hlavně z jeho lahvové podoby. Točené se bohužel v mém rodném Brně nedá sehnat, nebo o tom aspoň nevím. Nedávno jsem měl cestu přes Náchod a těšil jsem se, že ochutnám místní pivní perly. Města neznaje, ptal jsem se místních po Pivovarské hospodě. Nakonec jsem byl donavigován do podivné "socialistické kostky",kde měli na čepu pouze dvanáctku a navíc velmi podprůměrné vodové chuti. Na můj dotaz po 13nátce, 16nátce atd. se mi v podstatě vysmáli. Předpokládám, že jsem byl špatně, neměl jsem tolik času na zevrubné zkoumání města, takže prosím, poraďte někdo, kde je to správné místo s kvalitním točeným Primátorem v jeho plném portfoliu. Anebo: PRIMÁTORE, PŘIJD UŽ KONEČNĚ DO BRNA!
Cena Ale v řetězcích a dalších obchodech, (camelot, 28.11.2006 20:48) celé vlákno | reagovat
Cena bude záležet na tom, jak se k k tomotu speciálu postaví obchodníci a hlavně řetězce, kde se toto pivo podaří zalistovat - z pivovaru jde za 13,90 Kč a to je cena určitě akceptovatelná
Konečně někdo otevřel CZ konzervu!, (Petr Žalio, 28.11.2006 14:05) celé vlákno | reagovat
Chválím 1 větší průmyslový pivovar (PRIMÁTOR), který zjistil, že za CZ hranicí existuje také zbytek světa. Jsem opravdu zvědav na toto pale ale, zejména jak si poradili s chmelením (údajně chmelený britským Fuggles) a použitím sladů na pale ale. Doufám, že se ostatní CZ pivovarské konzervy nechají inspirovat tímto odvážným činem náchodského pivovaru. Jen tak dále! Nevíte někdo, zda je už k dostání ? Popř. kde? Plánuje se i sudové?
Cena ?, (Korbel, 27.11.2006 22:56) celé vlákno | reagovat
Zajímalo by mě kolik bude zhruba stát třetinková láhev tohoto piva v obchodních sítích (to je jistě důležitější informace než superlativní plky zaměstnanců náchodského pivovaru).
V Hospodě roku 2006 nebude chybět !!!, (Jirka Bejček Stehlíček, 27.11.2006 15:06) celé vlákno | reagovat
Tak teď jsem domluvil s panem Sládkem Kořínkem z Primárorského pivovaru (to velké S není překlep!!) a mám pro vás fšechny piva milce, milky a Péťu Sitaře zprávu víc jak dobrou: I gdyž tu ohlášenou radunu mají zatím jen v lahvích, tak pro své vyjimečné klienty (jako jsme např. i my v Tramwayi !) nastáčeli nějaké to pifko i do 15l soudků. No a ty jsem si právě čtyři na čtvrtou pípu zamluvil. Jakmile dorazí dám vjědět svým štamgastům e-mailem (modří již vědí..:-)) a sem to zkusím napsat taky, ale znáte to: dobrého pifka není nigdy dost. Tak nezaváhat !!!
Českému pifku zdar !
Jirka Bejček Stehlíček.
První Pivní Tramway.
Tak jsem ochutnal, (Zbyněk Holan, 27.11.2006 09:11) celé vlákno | reagovat
Barva je přesně taková jako na fotografii! Ve vůni je cítit hořkost, ale slabě - např. v porovnání s Pale Ale.cz - stejně i v chuti (není nad chmelení za studena - to mi zde chybí, nebo snad je?), chuť je jemná, svěží a lahodná. Pění stejně jako ležák - čili typická pěna pro tento druh piva to nebude. Ale celkově to je lahůdka, pastva pro oči a hlavně pro chuťové pohárky! Celkové hodnocení 3 na stupnici 1 až 10 (1 božské pivo, 10 naprosto nepitelné).

Pro Fíkovníka: nelze porovnávat, Kelt je stout, Double je silné tmavé pivo, toto je pale ale.

Pro Frantu: svrchně kvašené pšeničné je Weizen, to už Primátor vaří nějaký ten pátek, toto je pale ale s podílem pšenice a ovsa, ale základ jsou ječné slady.
pro "cena rozhodne", (ochutnám za každou cenu, 27.11.2006 06:51) celé vlákno | reagovat
Kup si gambáč a nevotravuj.Předem porovnáváš co nelze porovnat.....
Cena rozhodne, (Fíkovník, 26.11.2006 21:29) celé vlákno | reagovat
Záleží kolik bude to pivo stát - jestli to bude předražená "třetinka" tak si raději koupím Kelta nebo 24 % Double
8-O, (Colega, 25.11.2006 20:04) celé vlákno | reagovat
To čučím jak puk. Ale jestli to bude v kvalitě jejich stávajícího polotmavého, je se na co těšit.
Pivovarsky klub v Karline, (honza, 24.11.2006 09:13) celé vlákno | reagovat
tohle dorazilo v emailu z karlinskeho Klubu:...Vy ale čas neztrácejte a využijte toho, že se nám podařilo z této historicky první várky malou část nakoupit pro Pivovarský klub. Máme pro Vás připraveny lahvičky 0,33 za naši obvyklou základní cenu 31,50 Kč (mimochodem s velmi pěknou a pro pivovar Primátor výtvarně zcela nově pojatou etiketou), a podařilo se nám domluvit i první dodávku sudového piva, které se v Karlíně dostane na čep pravděpodobně někdy koncem příštího týdne.

Několika prvním z Vás, kteří by si eventuálně zakoupili 6 kousků přidáme dárkový kartonek a několik drobných předmětů navíc (Primátorské preclíky, přívěšek na klíče a závěsné logo pivovaru s vůní, ale tato nabídka je velmi omezena).
Diky za odvahu, (Njorloj, 24.11.2006 08:28) celé vlákno | reagovat
Tak na tohle jsem moc zvedavy, drzim Primatoru palce, jeho odvaha varit specialy na nas zakonzervovany trh je udivujici, uz ted jsem rad za jeho weizen, ktery si obcas zakoupim hlavne, aby to bylo k dostani i na venkove:D
Konečně svrchně kvašené - paráda, (Franta, 23.11.2006 22:22) celé vlákno | reagovat
S radostí jsem přivítal článek o svrchně kvašeném pivu a navíc ještě pšeničném. Už se velmi těším a doufám, že jej seženu. Píše se, že bude v řetězcích, ale v kterých????
Ahoj všem
Uznání, (Petr Sitař, 23.11.2006 20:02) celé vlákno | reagovat
Zatím můžu pivo hodnotit jen z uvedených obrázků. Ale jak nádherná barva (doufejme že to fotograf moc nepřibarvil) tak naprosto dokonalá etiketa včetně ladící barvy, tvaru a typu písma, mě přímo uchvátily. Okamžitě jdu do PPT aby Jirkovi dodali pár vzorků!!!

PS: Plánuje pivovar i sudovou variantu??
honzovi - 24 hodin a Richter pub, (Luděk, 23.11.2006 19:17) celé vlákno | reagovat
Nejsem z Prahy, ale kolegové z práce mi středeční výtisk "24" schovávají a zítra si jej vyzvednu. Přečetl jsem si článek na odkazu, víceméně souhlas a stejně jako Standa J. jsem měl taky asi pokaždé kliku, nikdy nebylo plno ani zakouřeno (byl jsem tam 4krát, tak jsem měl 4krát kliku). Kolik lidí ví o Richter pubu? O restauračních a lokálních malých pivovarech trousím, kudy chodím. Co se kde bude otvírat, kde jsem byl a co mi chutnalo, někteří z mého okolí si možná myslí, že každou volnou chvilku věnuju pivu. To je nanic, pokud se jeden každý nesebere a nepopadne jej touha zvednout pozadí, ochutnat něco jiného než u něj doma, dejme tomu v hospodě Na růžku nebo U kulatý báby, jinak je to házení hrachu na zeď. Mám třeba kamaráda, který bydlí pár set metrů od Bulovky a občas jsem se ho zeptal, zda-li už Richtra navštívil, protože se tam chystal. Už se ho neptám, prostě trvalé výmluvy a člověk si připadal jako náhončí... To je moje zkušenost
AD Zbyněk H., (Tomáš Erlich, 23.11.2006 18:51) celé vlákno | reagovat
Etiketa je záměrně od celé řady piv z produkce pivovaru Náchod odlišná a blíží se konzervativnímu pojetí britských pivních etiket nabízející tento typ piva. Ostatní etikety se nemění a zůstávají stejné!
Ad ostatní:
Měl jsem možnost při prezentaci být a mohu ho všem opravdu doporučit. Příjemně aromatický a přijde mi oproti anglickým originálům jemnější ( nejspíše záměrně díky cílové skupině - tedy Čechům ) a je tak méně "těžký" ( a to srovnávám se stejným typem ale, neberu v potaz různé IPA, strong verze apod. )
Prapůvod tohoto piva i kvasnic pak pochazí ze Skotska, na konkrétní město i pivovar si nyní nevzpomínám. V každém případě je to skvělá zpráva pro české pivaře a pivovaru jistě lze opět za tento další pivní počin jen poděkovat.
A důležité na závěr....
Pivovar Náchod zcela určitě ani tímto typem piva nekončí. Co dalšího se však objeví na náchodské "plotně" je však zatím tajemstvím. I doba, kdy se tak zase stane....
to honza, (Standa Jakoubek, 23.11.2006 18:45) celé vlákno | reagovat
tvé malé hodnocení Richtera mi připadá stručné a výstižné a odpovídající mé zkušenosti, když jsem v pubu vloni jednou byl; jen jsem měl větší štěstí ohledně plnosti a zakouřenosti, nebyla to naštěstí žádná krize :-); si tak říkám, že když se teď cca jednou za 14 dní vyskytuju v Práglu, měl bych si to nějak zorganizovat a na Bulovku se opět vypravit; dal jsem si tam onehdá pšeničné pivko a vyloženě mě nadchlo :-)
To:Reinheitsgebot 1516, (Jiří Jobánek, 23.11.2006 15:13) celé vlákno | reagovat
František Richter je co do druhů na našem trhu skutečně bílá vrána. Podle Reinheitsgebot 1516 u nás vaří samozřejmě i průmyslové pivovary..., mě šlo spíš o nabídku druhů piv
1516, (honza, 23.11.2006 15:13) celé vlákno | reagovat
jenze kolik lidi vi o Richter pubu? Myslim tim tedy z tech, co piji pivo,ne z rad ctenaru naseho serveru?

Docela by me zajimal vas nazor na me male hodnoceni Richtra pro denik 24 hodin:
http://24hodin.cz/assets/Archiv/22112006.pdf
Reinheitsgebot 1516, (Luděk, 23.11.2006 14:44) celé vlákno | reagovat
... a co třeba Richter v Praze na Bulovce?
123
Vyhledávání