Homebrewářům, těm je tu hej.......
Hodnocení: 2,6 Hodnotících: 10 Zobrazeno: 5599x
Parafrází známé písně Pražského výběru chceme dnešním článkem potěšit příznivce domácího vaření piva. Spousta akcí, počínaje seminářem tuto sobotu až po nové ingredience. Je na co se těšit.
A protože se nám, a doufáme, že i Vám, degustační soutěž homebrowingu – nultý ročník v dubnu tohoto roku líbila, nabízíme Vám možnost zúčastnit se dalšího pokračování. Minulý týden jsme totiž proškolili prvních dvacet čtenářů, kteří se zúčastnili degustačního školení, pořádaného ve spolupráci s Pivní universitou Zlatopramen. A když už tedy máme proškolenou degustační komisi, potřebujeme vzorky, aby měli co hodnotit. Proto na naši další přehlídku českých piv – dvanáctek, která se bude konat 24.9.2005 opět v našem prodejním skladu v Cukrovarnické 78 v Praze 6, zařadíme i degustační soutěž homebrowingu – kategorie „České světlé pivo plzeňského typu“. Je to „open degustační soutěž“, od „osmiček po speciály“. Jediné kritérium je světlá barva piva a charakter plzeňského typu. Slibujeme, že tentokrát dotáhneme do konce i ceny a diplomy pro tři nejlepší homebrowáře.
Pozitivní zprávy máme pro homebrowáře i v oblasti surovin. Kromě kompletní sady extraktů australské firmy Coopers, která je u nás již k zakoupení, nabídneme domácím příznivcům vaření piva v dohledné době i extrakty firmy Mutons a VÚPS ( Výzkumného ústavu piva a sladu ). A co víc, od září si budete moci u nás zakoupit i živé – lisované kvasnice pro český (plzeňský) typ piva!!! Prodávat se budou v 50-ti gramovém balení (cena ještě není stanovena, neměla by ale přesáhnout 90 Kč za balení), které je vhodné na 25-ti litrovou várku. K ceně vlastních kvasnic je třeba připočítat i nákladovou položku v podobě „chladící patrony“, která činí cca 20 Kč. Lisované kvasnice je možno zasílat i kurýrní službou právě díky výše zmiňovanému chlazení. Pokud si u nás chladící patronu zakoupit nechcete, stačí, když si s sebou přivezete chladící tašku. Takovéto kvasnice vydrží při skladování v chladu 14 dní. Proto si dobře rozmyslete, kdy budete vařit a kdy kupovat kvasnice.
A ještě jeden bonbonek na závěr. Ve spolupráci s pivovarem Starobrno připravujeme na druhou část října seminář na téma „Vaříme český speciál“. Toto školení se bude konat přímo v pivovaru Starobrno v Brně a bude zahrnovat prohlídku pivovaru, degustaci tamních piv, výklad o pojetí českých speciálních piv ( kdo by neznal piva Baron Trenck, Červený Drak, Black Drak ), přednášky, výkladový materiál. Podrobnější informace Vám přineseme v samostatném článku v první půli září. Protože je počet míst omezen na třicet,kdo má předběžný zájem, nechť pošle email na office@svetpiva.cz, subject: starobrno – český speciál.
Jak je vidno z dnešního článku, v nejbližší době si možná opravdu budeme moci říct: „Homebrowářům, těm je v Čechách hej“.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |