úvod
homepage

Homebrewářům, těm je tu hej....... vytisknout článek

Přidáno: 17. srpna 2005  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,6 hodnotících Hodnotících: 10 počet zobrazení Zobrazeno: 5545x

Parafrází známé písně Pražského výběru chceme dnešním článkem potěšit příznivce domácího vaření piva. Spousta akcí, počínaje seminářem tuto sobotu až po nové ingredience. Je na co se těšit.

Jak jsme již delší dobu avizovali bannerem na hlavní stránce našeho webu, tuto sobotu kromě ochutnávky desítek (pivovary Starobrno, Hostan, Primátor, Rychtář, Staropramen, Ostravar, Malý Rohozec, Kácov, Krakonoš, rozjednáváme další – snad nám to počasí úplně nezkazí), máme připraven pro příznivce domácího vaření piva další seminář. Tento bude na základě Vašich přípomínek věnován těm nejzákladnějším úkonům při vaření piva – sestavení základního receptu, šrotování sladu, vlastní vaření piva. Seminář povede zkušený odborník. Protože místo je v našem skladu omezené, je počet účastníků omezen na patnáct. Kdo má zájem zúčastnit se semináře, který začíná v jedenáct hodin v našem prodejním skladu v Cukrovarnické ulici č. 78 v Praze 6, ať pošle email na office@svetpiva.cz, subject: sobotní seminář. Účastnický poplatek činí 220 Kč a tentokrát zahrnuje jen vlastní seminář a nealko občerstvení. Při minulém semináři se nám neosvědčil způsob předobjednávky surovin, čímž jsme mrhali nejen materiálem, ale i naším časem. Kdo bude mít zájem, může si u nás suroviny samozřejmě zakoupit.

A protože se nám, a doufáme, že i Vám, degustační soutěž homebrowingu – nultý ročník v dubnu tohoto roku líbila, nabízíme Vám možnost zúčastnit se dalšího pokračování. Minulý týden jsme totiž proškolili prvních dvacet čtenářů, kteří se zúčastnili degustačního školení, pořádaného ve spolupráci s Pivní universitou Zlatopramen. A když už tedy máme proškolenou degustační komisi, potřebujeme vzorky, aby měli co hodnotit. Proto na naši další přehlídku českých piv – dvanáctek, která se bude konat 24.9.2005 opět v našem prodejním skladu v Cukrovarnické 78 v Praze 6, zařadíme i degustační soutěž homebrowingu – kategorie „České světlé pivo plzeňského typu“. Je to „open degustační soutěž“, od „osmiček po speciály“. Jediné kritérium je světlá barva piva a charakter plzeňského typu. Slibujeme, že tentokrát dotáhneme do konce i ceny a diplomy pro tři nejlepší homebrowáře.

Pozitivní zprávy máme pro homebrowáře i v oblasti surovin. Kromě kompletní sady extraktů australské firmy Coopers, která je u nás již k zakoupení, nabídneme domácím příznivcům vaření piva v dohledné době i extrakty firmy Mutons a VÚPS ( Výzkumného ústavu piva a sladu ). A co víc, od září si budete moci u nás zakoupit i živé – lisované kvasnice pro český (plzeňský) typ piva!!! Prodávat se budou v 50-ti gramovém balení (cena ještě není stanovena, neměla by ale přesáhnout 90 Kč za balení), které je vhodné na 25-ti litrovou várku. K ceně vlastních kvasnic je třeba připočítat i nákladovou položku v podobě „chladící patrony“, která činí cca 20 Kč. Lisované kvasnice je možno zasílat i kurýrní službou právě díky výše zmiňovanému chlazení. Pokud si u nás chladící patronu zakoupit nechcete, stačí, když si s sebou přivezete chladící tašku. Takovéto kvasnice vydrží při skladování v chladu 14 dní. Proto si dobře rozmyslete, kdy budete vařit a kdy kupovat kvasnice.

A ještě jeden bonbonek na závěr. Ve spolupráci s pivovarem Starobrno připravujeme na druhou část října seminář na téma „Vaříme český speciál“. Toto školení se bude konat přímo v pivovaru Starobrno v Brně a bude zahrnovat prohlídku pivovaru, degustaci tamních piv, výklad o pojetí českých speciálních piv ( kdo by neznal piva Baron Trenck, Červený Drak, Black Drak ), přednášky, výkladový materiál. Podrobnější informace Vám přineseme v samostatném článku v první půli září. Protože je počet míst omezen na třicet,kdo má předběžný zájem, nechť pošle email na office@svetpiva.cz, subject: starobrno – český speciál.

Jak je vidno z dnešního článku, v nejbližší době si možná opravdu budeme moci říct: „Homebrowářům, těm je v Čechách hej“.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání