úvod
homepage

Do Pardubic nejen za perníkem vytisknout článek

Přidáno: 21. července 2004  •  Autor: Lenka Svobodová
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,34 hodnotících Hodnotících: 15 počet zobrazení Zobrazeno: 6127x

Při své návštěvě Pardubic jsem pochopitelně chtěla ochutnat i místní pivko a nejlépe přímo od zdroje. Kamarádky mě proto vzaly do místní pivovarské hospody - Pivovarky.

Už při vstupu se mi tu líbilo, dřevěné lavice a stoly, vzdušný prostor, pěkná úprava a hlavně – málo lidí. Nu, vždyť bylo teprve půl páté... V nabídce točeného piva bylo 5 druhů, naskytla se tedy otázka, co si z pivního menu vybrat, co ochutnat? Po chvíli váhání jsme nakonec dospěly k závěru, že musíme vyzkoušet všechna piva. Samozřejmě postupně a pro jistotu po malých. Nejdříve přišla na řadu 10° - Pernštejn polotmavé výčepní (4,0%), nebylo špatné, taková trochu lepší desítka. Jako druhou jsme ochutnaly světlý ležák 11° - Vilém z Pernštejna (4,7%), ta už byla lepší, ale ani ona nás příliš nenadchla. Zato kvasnicová 12° Pernštejn od nás získala více bodů a hle, najednou jsme se "propili“ až ke speciálnímu tmavému pivu 19° Porterovi, které je sice velmi silné (8,0%), ale určitě za ochutnání stojí. Mně stačilo to jedno malé, tohle pivo na mě bylo dost sladké. Poslední nabízené točené pivo bylo řezané, a sice 19° Porter a 12° kvasnicové - a i když to asi není moc „pivařské“, zachutnalo nám natolik, že jsme se rozhodly po úvodní degustaci přejít na řezané velké a už u něj až do konce naší návštěvy zůstat. No, umíte si asi představit, že jsme tak trochu "nakoupili".

Stráveného času ani utracených peněz rozhodně nikdo nelitoval, protože to byl opravdu příjemný večer, zvlášť když jsem si ho zpestřila naprosto vynikajícím domácím uzeným. Pomlaskávala jsem si ještě po cestě, jednu porci jsem si totiž ještě nechala zabalit s sebou. Takže neváhejte a hurá do Pardubic.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 26.07.2004 21:21 Komentovat
Pivo v Pardubicích Jana26.07.2004 21:21
Musím souhlasit, že "pivní" výlet do Pardubic se všem milovníkům piva rozhodně vyplatí,...
To musí bejt ženská Květák22.07.2004 00:18
Vážená slečno, Váš článek musí oslovit každého správného pivaře a kdyby jste...
Vyhledávání