úvod
homepage

Hledá se Miss zlatého moku vytisknout článek

Přidáno: 31. května 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,23 hodnotících Hodnotících: 16 počet zobrazení Zobrazeno: 5789x

Soutěží o Miss všech možných titulů je přehršel. Od těch "klasických", kdy vítězky následně pózují pro pánské časopisy až po ty malinkaté, třeba na maturitním plese. Miss zlatého moku zatím chyběla. Zatím.

Historicky první Miss zlatého moku budu korunována tuto sobotu v Žatci. Proč právě letos a proč zrovna v Žatci, na to jsme se zeptali jednoho z organizátorů soutěže, Petra Šimáčka, jinak předsedy Sdružení rodáků a přátel města Žatce. "Soutěže královny krásy mají téměř na celém světě mnohaletou tradici. I u nás je to dnes již celá řada různých druhů soutěží s označením Miss. Zatím však nikde na světě není volena Miss zlatého moku. S touto soutěží přichází město Žatec, a to plným právem. Na Žatecku se rodí odedávna kvalitní chmel - jedna z hlavních a důležitých surovin, bez které by se dobré pivo neobešlo. Žatecký červeňák dodává pivu víc než kterýkoliv jiný chmel nejjemnější aroma, lahodnou hořkost a chuť, čirost, nedostižný říz a stálost. Z dobrého chmele vaříme u nás i dobré pivo. A my Češi jsme na naše pivo jistě právem hrdí."

Petr Šimáček k tomu ještě dodává: "Připočítáme-li ještě, že chmelařské město Žatec letos slaví významné jubileum - tisíc let od první písemné zmínky o Žatci, pak je tedy jistě nasnadě, proč Miss zlatého moku a proč právě v Žatci."

Soutěž jako taková nebude jen o piti piva. Spíše naopak, soutěžící bude muset prokázat znalosti ve 3 disciplínách (představení dívky a pivovaru, čepování piva a oblečení výčepní, volná disciplína dívky). Na závěr se dívky představí v pro pány nejvděčnější disciplíně - promenádě v plavkách.

Kulturní program a celá soutěž bude probíhat od 19:30 hodin v Městském divadle. Soutěž bude hodnotit odborná porota, kde zasednou takové veličiny pivovarnického a politického života, jako je například Doc. Ing. Jaroslav Čepička, CSc., výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven, Mgr. Václav Pícl, I. náměstek ministryně Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ing. Jaroslav Palas, ministr zemědělství, Ing. Jiří Šulc, hejtman Ústeckého kraje, Ing. Jiří Farkota, starosta Města Žatce, Ing. Jiří Kořen, ředitel Chmelařského institutu v Žatci, Mgr. Petr Šimáček, předseda Sdružení rodáků a přátel města Žatce a Mgr. Libor Želinský, šéfredaktor DENÍKŮ BOHEMIA.

V programu rovněž vyhlásí zástupce medií výsledky tipovací soutěže čtenářů novin, dívku a pivovar s nejvíce získanými hlasy od čtenářů.


Adeptky na titul MISS zlatého moku a předseda Sdružení rodáků a přátel města Žatce Petr Šimáček

K tomu, jak dívky byly vybrány do finálového večera, nám Petr Šimáček řekl: "Celkem 67 dívek zaslalo své přihlášky. Z nich do konkurzu bylo pozváno 17 dívek. Pětičlenná porota zjišťovala míry dívek, krásu, půvab, stavbu těla a dále vědomostní předpoklady. Pro pivovary bylo vybráno 6 dívek a 1 náhradnice. Pivovary dostaly možnost obsadit svou dívku pro reprezentaci svého pivovaru. Tuto možnost využil pouze jeden pivovar. Ostatní pivovary vybíraly svou reprezentantku z konkurzu celostátního výběru, a to tím způsobem, že dne 15.4. se uskutečnila v Žatci pivní degustace přihlášených pivovarů a dle výsledků degustace měli zástupci pivovarů možnost výběru dívek, které jim byly představeny, a to v pořadí s jakými výsledky skončila degustace."

Pro ty, co si v sobotu 5. června večer nemohou udělat čas, připravili organizátoři program vlastně na celý den. V den vlastní soutěže, vyšle pivovar svůj vlastní reprezentační stánek s obsluhou k prezentaci. Všech 7 stánků zúčastněných pivovarů bude umístěno v prostranství "Na hradbách", což je uzavřený prostor u Městského divadla. Tyto stánky budou v provozu od 11 hod. do 19 hod. Bude zde instalováno i malé pódium, na kterém bude vyhrávat lidová muzika. Do areálu bude organizovaně vpuštěno cca 100 návštěvníků, kteří budou mít možnost asi během 1 hodiny ochutnávat piva zúčastněných pivovarů. Pomocí žetonu budou mít možnost označit pivo, které nejvíce chutnalo. Za hodinu pořadatelé areál vyklidí a vpustí další návštěvníky. Toto se bude opakovat čtyřikrát. Místenky si budou návštěvníci zajišťovat předem.

Mě nezbývá, než popřát organizátorům soutěže Miss zlatý mok - Deníkům Bohemia, Chmelařskému institutu v Žatci a Sdružení rodáků a přátel města Žatce, hodně štěstí a doufat, že toto nebude jak ročník první, tak i poslední. Náš nejoblíbenější mok si soutěž Miss dělanou na úrovni rozhodně zaslouží.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 01.06.2004 13:15 Komentovat
To je ono! Jezdinský Karel01.06.2004 13:15
Jsem rád, že se akce Miss zlatého moku koná. My, pivaři, si zasloužíme i svoji "missku",...
Vyhledávání