Kurz vaření piva pro veřejnost - Jaro 14
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 8954x
Zájemcům o domácí vaření piva se naskýtá výborná šance se dozvědět vše potřebné nejen pro první kroky v tomto bohulibém hobby, nýbrž i pokročilejším nabízí spoustu nových informací.
Jak již bylo několkrát uvedeno, zavedené a osvědčené se měnit nemusí, tudíž se můžete těšit na tři soboty nabité informacemi, degustacemi, ale i praktickým vařením piva. Začíná se první sobotou věnovanou teorii vaření piva, následuje druhý díl, kde si v reálu vyzkoušíte od šrotování celý proces vaření piva českého typu a končí se poslední částí, kde je vámi uvařené pivo odegustováno (společně s vašimi donesenými vzorky) a probírá se úvod do svrchně kvašených piv.
Vyučujícví jsou opět stejní – Ing. Oldřich Koza, učitel technologie vaření piva v průmyslové škole v Podskalské, kde i výuka tohoto kurzu probíhá. Druhým školitelem je Ing. Jan Šuráň, kterého můžete znát z mnoha akcí, které Svět piva/Pivní rozmanitost pořádá. Ing. Šuráň působí ve firmě Pivo Praha, která provozuje jednak pivovary Pivovarský dům v Ječné, nově také Břevnovský pivovar v Břevnoském klášteře, druhák pak jednu z prvních restaurací/pivoték u nas – Pivovarský klub v Karlíně v Praze. Oba dva jsou pak zkušení degustátoři a sládkové.
Termíny jsou vypsané na soboty 26.4., 3.5. a 7.6.14. Začíná se první v sobotu v devět hodin ráno. Úcastníkům, kteří uhradili kurzovné budou v týdnu před zahájením kurzu zaslány doplňující informace a v den kurzu pak rozdány studijní materiály.
Cena kurzu je také stejná a činí 3 333Kč za osobu. Na konci kurzu obdržíte certifikát o absolvování kurzu. Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva.
Výuka též probíhá na stejném místě a sice v Podskalské 10 -Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií (web), zkráceně v Podskalské.
Kurz má kapacitu 15 míst, v současné době jich zbývá ještě šest. Pokud tedy máte zájem o jarní běh, pošlete kontakt na sebe emailem na adresu kurz@svetpiva.cz.
Je zřejmé, že za tři soboty se z vás erudovaní odborníci nestanou. Ale díky času, který budete mít na otázky, popovídání si s lektory a „stejně postiženými“ domovařiči, naskýtá se vám příležitost, jak proniknout od tajů tohoto stále populárnějšího hobby.
Dej Bůh štěstí.
Jarní běh kurzu vaření piva pro veřejnost
Datum: soboty 26.4., 3.5., 7.6.2014
Místo: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií , Podskalská 10, Praha 2, webové stránky
Cena: 3 333Kč
Kde se přihlásit: kurz@svetpiva.cz, zbývá šest míst
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 15.04.2014 01:51 | Komentovat |
Re: Certifikát Honza Kočka | 15.04.2014 01:51 |
---|---|
Udeleni osvedceni je vazano na praxi a vzdelani. Nas kurz neni primarne urcen k dosazeni... | |
Certifikát Martin Březa | 14.04.2014 17:28 |
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli větu: "Na konci kurzu obdržíte certifikát o... |