úvod
homepage

Kurz vaření piva pro veřejnost - Jaro 14 vytisknout článek

Přidáno: 13. dubna 2014  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 8869x

Zájemcům o domácí vaření piva se naskýtá výborná šance se dozvědět vše potřebné nejen pro první kroky v tomto bohulibém hobby, nýbrž i pokročilejším nabízí spoustu nových informací.

Jak již bylo několkrát uvedeno, zavedené a osvědčené se měnit nemusí, tudíž se můžete těšit na tři soboty nabité informacemi, degustacemi, ale i praktickým vařením piva. Začíná se první sobotou věnovanou teorii vaření piva, následuje druhý díl, kde si v reálu vyzkoušíte od šrotování celý proces vaření piva českého typu a končí se poslední částí, kde je vámi uvařené pivo odegustováno (společně s vašimi donesenými vzorky) a probírá se úvod do svrchně kvašených piv.

Vyučujícví jsou opět stejní – Ing. Oldřich Koza, učitel technologie vaření piva v průmyslové škole v Podskalské, kde i výuka tohoto kurzu probíhá. Druhým školitelem je Ing. Jan Šuráň, kterého můžete znát z mnoha akcí, které Svět piva/Pivní rozmanitost pořádá. Ing. Šuráň působí ve firmě Pivo Praha, která provozuje jednak pivovary Pivovarský dům v Ječné, nově také Břevnovský pivovar v Břevnoském klášteře, druhák pak jednu z prvních restaurací/pivoték u nas – Pivovarský klub v Karlíně v Praze. Oba dva jsou pak zkušení degustátoři a sládkové.

Termíny jsou vypsané na soboty 26.4., 3.5. a 7.6.14. Začíná se první v sobotu v devět hodin ráno. Úcastníkům, kteří uhradili kurzovné budou v týdnu před zahájením kurzu zaslány doplňující informace a v den kurzu pak rozdány studijní materiály.

Cena kurzu je také stejná a činí 3 333Kč za osobu. Na konci kurzu obdržíte certifikát o absolvování kurzu. Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva.

Výuka též probíhá na stejném místě a sice v Podskalské 10 -Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií (web), zkráceně v Podskalské.

Kurz má kapacitu 15 míst, v současné době jich zbývá ještě šest. Pokud tedy máte zájem o jarní běh, pošlete kontakt na sebe emailem na adresu kurz@svetpiva.cz.

Je zřejmé, že za tři soboty se z vás erudovaní odborníci nestanou. Ale díky času, který budete mít na otázky, popovídání si s lektory a „stejně postiženými“ domovařiči, naskýtá se vám příležitost, jak proniknout od tajů tohoto stále populárnějšího hobby.

Dej Bůh štěstí.

 

Jarní běh kurzu vaření piva pro veřejnost

Datum: soboty 26.4., 3.5., 7.6.2014

Místo: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií , Podskalská 10, Praha 2, webové stránky

Cena: 3 333Kč

Kde se přihlásit: kurz@svetpiva.cz, zbývá šest míst

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 15.04.2014 01:51 Komentovat
Re: Certifikát Honza Kočka15.04.2014 01:51
Udeleni osvedceni je vazano na praxi a vzdelani. Nas kurz neni primarne urcen k dosazeni...
Certifikát Martin Březa14.04.2014 17:28
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli větu: "Na konci kurzu obdržíte certifikát o...
Vyhledávání