Kurz vaření piva pro veřejnost
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 12608x
je tu podzim a s ním další kurz vaření piva pro veřejnost, v pořadí již čtrnáctý.
Zájemcům o domácí vaření piva se naskýtá výborná šance se dozvědět vše potřebné nejen pro první kroky v tomto bohulibém hobby, nýbrž i pokročilejším nabízí spoustu nových informací.
Jak již bylo několkrát uvedeno, zavedené a osvědčené se měnit nemusí, tudíž se můžete těšit na tři soboty nabité informacemi, degustacemi, ale i praktickým vařením piva. Začíná se první sobotou věnovanou teorii vaření piva, následuje druhý díl, kde si v reálu vyzkoušíte od šrotování celý proces vaření piva českého typu a končí se poslední částí, kde je vámi uvařené pivo odegustováno (společně s vašimi donesenými vzorky) a probírá se úvod do svrchně kvašených piv.
Vyučujícví jsou opět stejní – Ing. Oldřich Koza, učitel technologie vaření piva v průmyslové škole v Podskalské, kde i výuka tohoto kurzu probíhá. Druhým školitelem je Ing. Jan Šuráň, kterého můžete znát z mnoha akcí, které Svět piva/Pivní rozmanitost pořádá. Ing. Šuráň působí ve firmě Pivo Praha, která provozuje jednak pivovary Pivovarský dům v Ječné, nově také Břevnovský pivovar v Břevnoském klášteře, druhák pak jednu z prvních restaurací/pivoték u nas – Pivovarský klub v Karlíně v Praze. Oba dva jsou pak zkušení degustaátoři a sládkové.
Termíny jsou vypsané na soboty 2.11, 9.11. a 7.12.13. Začíná se první v sobotu v devět hodin ráno. Úcastníkům, kteří uhradili kurzovné budou v týdnu před zahájením kurzu zaslány doplňující informace a v den kurzu pak rozdány studijní materiály.
Cena kurzu je také stejná a činí 3 333Kč za osobu. Na konci kurzu obdržíte certifikát o absolvování kurzu. Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva.
Výuka též probíhá na stejném místě a sice v Podskalské 10 -Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií (web), zkráceně v Podskalské.
Kurz má kapacitu 15 míst. Pokud tedy máte zájem o podzimní běh, pošlete kontakt na sebe emailem na adresu kurz@svetpiva.cz.
Je zřejmé, že za tři soboty se z vás erudovaní odborníci nestanou. Ale díky času, který budete mít na otázky, popovídání si s lektory a „stejně postiženými“ domovařiči, naskýtá se vám příležitost, jak proniknout od tajů tohoto stále populárnějšího hobby.
Dej Bůh štěstí.
Podzimní běh kurzu vaření piva pro veřejnost
Datum: soboty 2.11., 9.11., 7.12.13
Místo: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií , Podskalská 10, Praha 2, webové stránky
Cena: 3 333Kč
Kde se přihlásit: kurz@svetpiva.cz
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 16 komentářů, poslední komentář: 23.10.2013 20:16 | Komentovat |
Re: Re: Re: Svrchňáky Honza Kočka | 23.10.2013 20:16 |
---|---|
Ja myslim, ze to stacilo. Bezte se prosim predvadet nekam jinam, ju | |
Re: Re: Svrchňáky Antonín Hlaváček | 23.10.2013 17:34 |
Jaroslave Ty jsi asi pěkný debil!!! nejsi náhodou z Prahy??...Ty kokotí hlavo o pívu víš... | |
Re: Svrchňáky DanDy | 23.10.2013 14:34 |
Hulvát v kombinaci s hlupákem a pivním omezencem. Jasně, jedině pivo tytu PU a nic jiného... | |
Nelžete! DanDy | 23.10.2013 14:27 |
Profesionál? Nelžete!!! Profík by nepsal na takové nízké úrovni. | |
Re: kurz v jiných městech. Jaroslav | 23.10.2013 09:50 |
Zkuste na Google zadat "Kurz vaření piva" a pár výsledků tam bude.. V Ostravě asi zatím... | |
Re: kurz v jiných městech. Honza Kočka | 23.10.2013 09:46 |
Porada se v Brne. My mame v planu i jina mesta, jednodenni kurzy, ale zamerena na svrchne... | |
kurz v jiných městech. buffalo | 23.10.2013 09:39 |
proč se taky nepořádá nějaký kurz vaření píva i v jiných městěch česka ? třeba v... | |
Re: Svrchňáky Jaroslav | 23.10.2013 07:42 |
Vy budete podle Vašeho vyjadřování asi "hodně jednoduchej", že??? |