úvod
homepage

Kurz vaření piva pro veřejnost vytisknout článek

Přidáno: 13. března 2013  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 7431x

Je tu další, v pořadí již třináctý běh kurzu vaření piva pro začínající i pokročilejší homebrewáře.

Nejstarší kurz určený příznivcům vaření pivaření v domácích podmínkách má pro vás připravený v pořadí již třináctý běh. Tak jako doposud, kurz má tři části, které jsou obsahově rozdělené do následujících dílů:

  • první díl – teorie vaření českého typu piva – od historie po součastnost, ingredience, jak sestavit recept...

  • druhý díl – vlastní vaření piva ve školním pivovárku. Každý účastník krzu bude mít příležitost přiložit ruku k dílu

  • poslední část – degustace uvařeného piva a donesených vašich výtvorů, úvod do svrchně kvašených piv...

 

Datumy nastávajícího kurzu byly stanoveny následovně:

  • neděle 7.4.2013

  • sobota 13.4.2013

  • sobota 18.5.2013

 

Kurz bude opět probíhat v „potravinářské průmyslovce“ v Podskalské 10 na Praze 2(název je v uvozovkách, neboť celý název je příliš dlouhý a komplikovaný :) - viz Podskalska.cz.

Výuku zajišťují přední odborníci s dlouholetou zkušeností v oboru:

  • Ing. Oldřich Koza – učitel technologie vaření piva na dané škole s bohatými zkušenostmi z praktického vaření v minipivovarech. Jeho piva získala spoustu cen na rozličných degustačních soutěží

  • Ing. Jan Šuráň – jeden z nejzkušenějších sládků a technologů u nás. Bohaté zkušenosti z vaření piv všech možných stylů, nejen u nás ale i v zahraničí. Spolumajitel firmy Pivo Praha, která má na svém účtu stavby minipivovarů od Japonska přes Filipíny, Rusko až po Českou republiku

Máte tedy jedinečnou příležitost si ptát odborníků na slovo vzatých na věci, které vám nejsou jasné, případně na problémy, s kterými jste se setkali během svých várek. Času na diskuzi je během výuky spoustu, budete mít i příležitost si prakticky „osahat“ vlastní vaření piva.

Cena kurzu je stanovena na 3 333Kč za celý kurz. V ceně je zahrnut výukový materiál, suroviny na várku, diplom za absolvování kurzu.

Protože jak je našim zvykem, místa v kurzu byla přednostně nabídnuta zájemcům, kteří projevili zájem o kurz v průběhu zimy. Z původních 15 míst je k dospozici pouze zbývajících 5. Proto kdo by se kurzu rád zúčastnil, ať pošle email na kurz@svetpiva.cz

Dej Bůh štěstí

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 22.05.2013 11:51 Komentovat
Kurz doporučuji! Jaroslav22.05.2013 11:51
Díky, kurz předčil moje očekávání. Jen tak dál...
Vyhledávání