úvod
homepage

Kurz vaření piva pro veřejnost vytisknout článek

Přidáno: 10. září 2012  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 10564x

Byly vypsány termíny podzimního kurzu vaření piva pro veřejnost.

Zájemcům o domácí vaření piva se naskýtá výborná šance se dozvědět vše potřebné nejen pro první kroky v tomto bohulibém hobby, nýbrž i pokročilejším nabízí spoustu nivých informací.

Jak již bylo několkrát uvedeno, zavedené a osvědčené se měnit nemusí, tudíž se můžete těšit na tři soboty nabité informacemi, degustacemi, ale i praktickým vařením piva. Začíná se první sobotou věnovanou teorii vaření piva, následuje druhý díl, kde si v reálu vyzkoušíte od šrotování celý proces vaření piva českého typu a končí se poslední částí, kde je vámi uvařené pivo odegustováno (společně s vašimi donesenými vzorky) a probírá se úvod do svrchně kvašených piv.

Vyučujícví jsou opět stejní – Ing. Oldřich Koza, učitel technologie vaření piva v průmyslové škole v Podskalské, kde i výuka tohoto kurzu probíhá. Druhým školitelem je Ing. Jan Šuráň, kterého můžete znát z mnoha akcí, které Svět piva/Pivní rozmanitost pořádá. Ing. Šuráň působí ve firmě Pivo Praha, která provozuje jednak pivovary Pivovarský dům v Ječné, nově také Břevnovský pivovar v Břevnoském klášteře, druhák pak jednu z prvních restaurací/pivoték u nas – Pivovarský klub v Karlíně v Praze. Oba dva jsou pak zkušení degustaátoři a sládkové.

Termíny jsou vypsané na soboty 3.11, 10.11. a 15.12.12. Začíná se první v sobotu v devět hodin ráno. Úcastníkům, kteří uhradili kurzovné budou v týdnu před zahájením kurzu zaslány doplňující infor,mace a v den kurzu pak rozdány studijní materiály.

Cena kurzu je také stejná a činí 3 333Kč za osobu. Na konci kurzu obdržíte certifikát o absolvování kurzu. Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva.

Výuka též probíhá na stejném místě a sice v Podskalské 10 -Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií (LINIK), zkráceně v Podskalské.

Kurz má kapacitu 15 míst, prvních pět zájemců je přihlášeno z řad těch, kteří o kurz projevili zájem již dříve. Pokud tedy máte zájem o podzimní běh, pošlete kontakt na sebe emailem na adresu kurz@svetpiva.cz

.Je zřejmé, že za tři soboty se z vás erudovaní odborníci nestanou. Ale díky času, který budete mít na otázky, popovídání si s lektory a „stejně postiženými“ domovařiči, naskýtá se vám příležitost, jak proniknout od tajů tohoto stále populárnějšího hobby.

Dej Bůh štěstí.

Podzimní běh kurzu vaření piva pro veřejnost

Datum: soboty 3.11., 10.11., 15.12.12

Místo. Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií , Podskalská 10, Praha 2, webové stránky

Cena: 3 333Kč

Kde se přihlásit: kurz@svetpiva.cz

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 15.10.2012 13:34 Komentovat
Re: certifikát David Janda15.10.2012 13:34
To je přeci naivní jít na ZU, když mas certifikát z jednoho dne školení... Na výběr...
Zbyla tri mista Honza Kočka17.09.2012 22:59
Tak mame deset zaplacenych ucastniku a dve rezervace, tudiz v kurzu zbyvaji tri mista...
Dobrá rada Honza Had14.09.2012 08:36
http://www.minipivovar-ujkovice.cz/jak-z-homebreweringu-udelat-oficialni-pivovar/ - přečti si...
certifikát Petr Kořínek13.09.2012 14:04
Taky jsem šel s certifikátem na živnostenský úřad, ale nestačilo jim to. Chtěli...
Vyhledávání