úvod
homepage

Pivovárek na prodej vytisknout článek

Přidáno: 26. března 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 29121x

Většina homebrewářů u nás má problém sehnat zařízení, na kterém by mohli vařit svá piva. Těžko se shání díly, někdy není šikovnost, jindy pak pro změnu čas. A co třeba koupit hotovou věc? Jedna zajímavá je teď k mání.

Nabízí jí, vlastně ho, pivovarék, Jiří Fojtl, který vloni ve Vyšším Brodě otevřel minipivovar Jakub(link). A protože mu původní zařízení jaksi přebývá, nabízí ho k prodeji.

A co je tedy nabízeno? Jiří Fojlt na svůj pivovar popisuje takto:

Jedná se o zařízení s objemem 150 l vyrážené mladiny, převaha ruční práce. Co zde není akorát vyfoceno, je plynová stolička a 50 l hrnec pro případ rmutovaní. V případe infuzního vařeni neni potřeba.(to je samozřejme zahrnuto v ceně).

1. fotka, chlaďák velký: chladící jednotka s výparníkem řízena počítačem, lze nastavit teplotu až do 1°C. Bez problemů vychladi prostor o velikosti 20m3.

Chlaďák velký
Chlaďák velký

2. foto, chladič mladiny: nahoře se naplní horkou mladinou, samovolně stéká do spodni nádoby, kde je umístěný šnek v ledové vodě. Ledová voda se dochlazuje průběžně - opět řízeno jednotkou, která hlídá teplotu a podle potřeby dochlazuje.

chladič mladiny
chladič mladiny

3. a 4. foto síto: sem se přečerpá celá várka horké sladiny a po usazení se klasicky scezuje szezovacím kohoutem umísteným dole.

síto - pohled 1
síto - pohled 1

Síto - pohled 2
Síto - pohled 2

5. foto spilka: dřeveěná velká krabice zateplená polystyrenem, přední otevírací dveře na pantu, nahoře je umístěný chlaďák, dodám jednu nerezovou káď, pro případ zvýšeni kapacity spilky je možné kvasit v plastových sudech o příslušném objemu, vejdou se 2. Chladící jednotka bez problemů udrží zákvasnou teplotu až do 6° C (já kvasím 10°C-11°C).

Spilka
Spilka

6. foto : horní pohled na varnu a odsávání par do digestoře: navrchu je umístěný motor 380 V pro míchadlo s vypínačem. Dále je zde uzavíratelný otvor do varny.

varna - horní pohled
varna - horní pohled

7. foto, varný kotel: jedná se o plynový varný kotel s nástavbou, je kompletně zrepasovaný a upravený pro použití plynu propan-butan z klasických lahví. Jednoduchým zákrokem se dá předělat na zemní plyn. Tento kompletní repas provedla odborná firma JARg z Českých Budějovic.

Varný kotel
Varný kotel

8. foto výparník, viz. info u foto1.

Výparník
Výparník

Dále dodám i 4 ks KEG 50l a několik KEG 30l, narážeč typ Bajonet včetně klíče na KEG sudy.

A teď to nejdůležitější, cena. Chlazení jsem si nechal vyrobit na míru od kamaráda chlaďaře, který mi slíbil, že v případě prodeje ho u mě demontuje a u nového majitele kompletně znovu zapojí a seřídí. Vše je funkční a odzkoušené. Zařízení bylo v provozu cca 1 rok. Za komplet vybavení požaduji celkem 70.000 Kč.

Po dohodě je samozrejmě možné si celé zařízení prohlédnout.

A co napsat závěrem? Snad jen to, že kdo by měl zájem si prohlédnout tento pivovar, nechť pošle email na redakce@homebrewing.cz.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 19.04.2009 19:47 Komentovat
Pivovárek prodaný Jiří Fojtl19.04.2009 19:47
Dobrý den, děkuji vám za zájem. Pivovárek byl již prodán.
Vyhledávání