úvod
homepage

Kurz vaření piva pro veřejnost (pátý běh) vytisknout článek

Přidáno: 14. března 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 6238x

Je to tak . Blíží se jaro a tudíž je na čase anoncovat další běh Kurzu vaření piva pro veřejnost, tentokráte s pořadovým číslem pět.

A protože se nám dosavadní systém osvědčil, není důvod na něm něco měnit. Proto i pro pátý běh jsme zvolili výuku rozdělenou do tří sobot, kdy první je věnována teorii vaření ležáku českého typu, druhá, ta nejdelší je určená praktickému vaření piva, abyste ho pak (včetně vašich vlastních výdobytků) během závěrečné soboty ochutnali. Jedná se o následující termíny: 16.5., 23.5., 13.6.

Kurz pro vás připravují firma Pivo Praha (restaurační pivovar Pivovarský dům v Ječné ulici a Pivovarský klub v Karlině), Podskalská a server Homebrewing.cz.

Kurz je otevřen pro deset až patnáct zájemců, výuka probíhá v Podskalské(dříve jsem uváděl SPŠTCH – Střední průmyslová škola potravinářské technologie, která však sloučením s další institucí dostala pro mě nezapamatovatelný název Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií . Proto zjednodušeně Podskalská – stejný název jako webové stránky školy – www.podskalska.cz), která je na podobnou výuku velice dobře připravena, neboť zde najdete dva pikopivovary. Výukové materiály vám zašleme po zaplacení kurzovného na váš email.


Zájemci o daný kurz nechť zašlou email na kurz@svetpiva.cz. Budete mít dva týdny na zaplacení výukového poplatku ve výši 2 850Kč na účet 165 285 470/ 0300. Po té bude místo nabídnuto dalšímu zájemci. V případě nenaplnění celkového počtu 15 studentů, bude možné si do výše kapacity zaplatit jednotlivé dny dle vaší volby.

Na závěr kurzu obdržíte diplom.

Během roku pro vás připravujeme opět semináře na rozličná témata, zejména pak ta zaměřená na svrchně kvašená piva, degustační soutěž, prodej surovin ve sklepě v Podskalské a další aktivity, o kterých vás budeme včas informovat.

Na závěr mi dovolte malé shrnutí:

Kurz výroby českého piva

Místo konání : SPŠPT Podskalská 10, 128 46 Praha 2
Termín : Tři sobotní dopoledne a odpoledne (podle programu)
Počet účastníků : min. 10, max. 15
Cena : 3 x 950,- Kč
Přihlášky : svetpiva.cz do 10. května na email kurz@svetpiva.cz

V koncentrované formě přiblížit základní procesy výroby piva a technologii výroby českého ležáku.

1. sobota - 16. května 2009
Teorie
Přednášky budou k dispozici v písemné formě
9,00 - 10,30 Suroviny pro výrobu piva Ing. Oldřich Koza
11,00 - 12,30 Technologie sladování Ing. Oldřich Koza
13,00 - 17,00 Technologie výroby piva Ing. Oldřich Koza, Ing. Jan Šuráň

2. sobota - 23. května 2009
Praktické cvičení. Modelová várka českého ležáku 12 %
8,00 - 18,00 (případně déle dle várky)Ing. Oldřich Koza, Ing. Jan Šuráň

3. sobota - 13. června 2009
9,00 - 10,30 Stručný přehled výroby dalších druhů piv (Ale, Weizen, Kolsch, Stout, Porter atd.) Ing. Jan Šuráň
11,00 - 12,30 Základy degustace piva Ing. Oldřich Koza
13,00 - 17,00 Ochutnávka vyrobeného piva (vcčetně vašich vlastních vzorků dle zájmu), Závěr

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 26.03.2009 09:43 Komentovat
Kurz je naplnen Honza Kočka26.03.2009 09:43
K dnesnimu dni, ctvrtku 26.3. je kurz naplnen. Je mozne, ze behem dvou tydnu, po kterou je doba...
Pocet zajemcu II. Honza Kočka22.03.2009 14:04
K dnesnimu dni, nedeli 22.3. je prihlaseno deset zajemcu. Zbyva tedy jeste pet mist...
Pocet zajemcu Honza Kočka19.03.2009 12:57
k dnesnimu dni, tedy ctvrtku 19.3. je zapsano sest zajemcu...
Vyhledávání