Kurz vaření českého piva(čtvrtý běh)
Hodnocení: 1 Hodnotících: 1 Zobrazeno: 4998x
Jak už titulek napovídá, dnešní textík je krátké pojednání o čtvrtém běhu jediného kurzu vaření piva pro veřejnost.
Pravidelní čtenáři sice již ví, o čem tento kurz je, ale určitě neuškodí si připomenout pár věcí.
Kurz samotný by vás, homebrewáře i ty, co o tomto koníčku zatím jen uvažují, rád seznámil se základy vaření českého typu piva. Proto je rozdělen do tří částí: teorie, vlastní vaření piva a následná degustace spojená společně uvařeného piva a vašich výtvorů.
Během kurzu bude spousta času na vaše dotazy, tudíž je vhodný i nejen pro začínající domácí pivovařiče, ale i pro ty pokročilejší. Seznámíte se se základními surovinami, budete si moct našrotovat slad, sanitovat, prostě vyzkoušet základní postupy, které se vám budou hodit pro vaší praxi.
Z předchozích běhů si dovolím odpovědět na nejčastější dotazy:
pokud se nezaplní kurz zájemci o celek, je možné si zaplatit i jednu či dvě soboty. Vše bude včas oznámeno v sekci Aktuality na tomto webu.
Pokud by se přihodilo, že se nenajde dostatek zájemců o čtvrtý běh, kurzovné vám bude samozřejmě vráceno(zatím se tak nestalo, ale jeden nikdy neví).
Časy ukončení jednotlivých seminářů jsou orientační, počítejte spíše s pozdější hodinou
studijní materiály od nás obdržíte
pátý běh tohoto kurzu bude s největší pravděpodobností vyhlášen na jaře příštího roku
postup placení – v případě vašeho zájmu stačí poslat email na kurz@svetpiva.cz. Místo vám bude dva týdny blokováno. Platbu prosím proveďte na bankovní účet 165 285 470/ 0300. Do kolonky „Zpráva pro příjemce“ uveďte prosím vaše jméno a město bydliště.
Kurz výroby českého piva
Místo konání : SPŠPT Podskalská 10, 128 46 Praha 2
Termín : Tři sobotní dopoledne
Počet účastníků : min. 10, max. 15
Cena : 3 x 950,- Kč
Přihlášky : svetpiva.cz do 16.říijna 2008 na email kurz@svetpiva.cz
V koncentrované formě přiblížit základní procesy výroby piva a technologii výroby českého ležáku.
1. sobota 25.října 2008
Teorie
Přednášky budou k dispozici v písemné formě
9,00 - 10,30 Suroviny pro výrobu piva Ing. Oldřich Koza, Ing. Dana Jungrová
11,00 - 12,30 Technologie sladování Ing. Oldřich Koza
13,00 - 14,30 Technologie výroby piva Ing. Oldřich Koza, Ing. Jan Šuráň
2. sobota 1.listopadu 2008
Praktické cvičení. Modelová várka českého ležáku 12 %
8,00 - 18,00 Ing. Oldřich Koza, Ing. Jan Šuráň
3. sobota 22.listopadu 2008
9,00 - 10,30 Stručný přehled výroby dalších druhů piv (Ale, Weizen, Kolsch, Stout, Porter atd.) Ing. Jan Šuráň
11,00 - 12,30 Základy degustace piva Ing. Oldřich Koza
13,00 - 14,30 Ochutnávka vyrobeného piva, Závěr
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 1 komentář, poslední komentář: 24.09.2008 14:54 | Komentovat |
Obsazenost kurzu Honza Kočka | 24.09.2008 14:54 |
---|---|
Tak k dnesnimu dni mame kurz z poloviny obsazeny - zbyva jeste tudiz 8 mist. |