úvod
homepage

Homebrew 07 vytisknout článek

Přidáno: 18. prosince 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6861x

Tak to máme za sebou. Tedy první ročník degustační soutěže výtvorů českých homebrewářů. Jaký byl a kdo vyhrál, o tom se dočtete v dnešním článku.

Jak jsem zde již dříve psal, jedno degustační klání českých homebrewářů jsme již uskutečnili. Je to ale už delší čas a protože to tehdy bylo poprvé, dá se tato akce považovat za nultý ročník. Proto tu letošní bereme jako ročník první.

O úmyslu uspořádat letos k Vánočním pivním trhům opět degustační klání domácích pivovařičů jsem vás, milé čtenářstvo, informoval už zjara. A napodruhé až při vyhlašování této soutěže v listopadu. Někteří mi proto měli za zlé, že jsem to měl připomenout v mezi období. Beru si tuto výtku k srdci a na příští rok slibuji, že degustační soutěž budu průběžně propagovat a o jednotlivých náležitostech včas informovat.

A jak to tedy celé dopadlo? Z pohledu organizátora dobře. Sešlo se deset vzorků v kategorii světlý ležák českého typu bez rozdílu stupňovitosti, v druhé kategorii „Open“ to pak bylo piv 14. I když to nejsou žádná závratná čísla, myslím si, že na první ročník to není špatné. Alespoň já jsem s touto účastí spokojen. Je samozřejmé, že počet homebrewářů zapojených do degustace není stejný, je menší. Někteří z vás totiž poslali vzorků více. A potěšující je na tom fakt, že to většinou bylo do obou kategorií, tudíž že jsou mezi námi tací, co už zvládají nejen ležák, ale i třeba svrchně kvašené pivo.

A ještě jednu informaci bych vám málem zapomněl sdělit – a je to informace radostná. První ročník degustačního klání českých homebrewářů se dá vlastně díky zaslání vlastního piva Dalibora Hanzela ze Slovenska, kterého můžete znát z článků o putování po českých pivních krajích, považovat také za mezinárodní soutěž. Tímto bych rád Daliborovi za jeho obětavost rád poděkoval. A snad to nezakřiknu, když vám teď prozradím, že na příští ročník dojednávám účast homebrewářů z Dánska a Itálie.

Vzorky byly degustovány minulou středu degustační komisí v následujícím složení: Ing. Jan Šuráň, Pivo Praha Ing. Oldřich Koza, učitel technologie na SPŠPT Martin Slabý, Pivovar Nymburk Tomáš Maier, Sdružení přátel piva Jan Sika

Vyhlášení výsledků proběhlo v pátek na Vánočních pivních trzích.

A teď už konečně k výsledkům:

Kategorie světlých ležáků

1.místo – Zdeněk Šťastný, Karel VI., světlá 13° 2.místo – Petr Šlezar, světlý ležák českého typu 11° 3.místo – David Staněk

Kategorie Open

1.místo – Petr Šlezar, Stout 11° 2.místo – David Staněk, 15° ovesný tmavý ležák 3.místo – Tomáš Bárta, Tomíkova černá 16°

Vítězům gratulujeme:). Budou oceněni památečním diplomem, který jim zašleme poštou.

Všem zúčastněným děkuji za jejich snahu a čas, který soutěži a přípravě vzorků věnovali. A pevně doufám, že v příštím roce se sejde vzorků více.

Dej Bůh štěstí.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 14 komentářů, poslední komentář: 20.12.2007 13:53 Komentovat
Re: Hodnoceni piv Petr Buriánek20.12.2007 13:53
Také jsem pro.
Re: Hodnoceni piv Petr Buriánek20.12.2007 12:35
Také jsem pro.
Re: Hodnoceni piv Zdenda Šťastný19.12.2007 23:18
Rozhodně souhlasím...
Hodnoceni piv Honza19.12.2007 18:10
Vazeni, priste az budete prihlasovat piva, nerikejte, abych nezverejnoval, jak jste dopadli. Pry...
Re: Re: celkove poradi DavidS19.12.2007 17:18
v tom pripade mne zajima, jak dopadla moje ovesna polotmava 13°, abych si mohl udelat průměr...
Poděkování Zdenda Šťastný19.12.2007 03:35
Předávání cen jsem se bohužel kvuli práci nemohl zůčastnit a vyzkoušet si z podia...
Re: celkove poradi honza19.12.2007 02:03
Bohuzel celkove poradi zde uvadet nebudeme. Pokud si nekdo o sve umisteni napise, samozrejme mu...
celkove poradi DavidS18.12.2007 21:25
bylo by mozne uvest celkove obsazeni a poradi u obou souteznich kategorii? Dekuji DaS
Vyhledávání