úvod
homepage

Seminář na téma kvasnice vytisknout článek

Přidáno: 17. června 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5327x

Pokud by se někdo z vás chtěl dozvědět více o kvasnicích, druzích, teplotách a o kvašení vůbec, má nejlepší příležitost v sobotu 30.6. To totiž do Prahy zavítá odborník na slovo vzatý, David Bryant, který vlastní firmu The Brewing Science institut, jenž p

Nejspíš každý čtenář našeho serveru ví, že pivovarské kvasnice se dělí na svrchně a spodně kvasící. Ale nabízejí se další otázky: co teploty kvašení a ležení piva pro jednotlivé kmeny kvasnic, jak na domácí minilaboratoř, jak uchovávat kvasnice, dají se z lahví belgických piv typu „bottle conditioned“ získat dobré úlovky, dají se kvasnice použít vícekrát a jak na to...? Tak na všechny tyto otázky a spoustu dalších byste měli dostat odpověď během našeho semináře, který se uskuteční v sobotu 30.6. od 11:30 hodin v Pivovarském domě v Ječné ulici v Praze.

Přednášet vám bude David Bryant, odborník s mnoholetou zkušeností v oboru, který zakládal kvasničné laboratoře v pivovarech nejen ve Spojených Státech a Kanadě, ale i ve Švýcarsku a Nepálu. V současné době jeho firma nabízí na 300 kvasničných kultur více jak 200 pivovarům. V jeho nabídce najdete kromě obligátních kvasnic typu lager a ale i kultury divokých kvasinek.

Kdo má zájem se přihlásit na tento seminář, nechť pošle email na redakce@homebrewing.cz. Cena semináře je 200Kč při platbě předem, 250Kč pak při platbě v sobotu na místě. Platbu poukažte na náš účet 165 285 470/ 0300. Jako variabilní symbol uveďte poslední tři čísla vašeho mobilu, který prosím nezapomeňte zmínit ve Vašem emailu. Seminář se uskuteční při minimálním počtu 12 účastníků. Překlad výkladu z anglického jazyka je zajištěn. Doba trvání semináře jsou tři hodiny(při vašich dotazech i déle).

Protože si uvědomujeme, že kvasnice jsou zatím největší slabinou nabídky surovin homebrewářům u nás, plánujeme v brzké době nabídku živých kultur ve spolupráci s firmou Pivo Praha a BSI. Prozatím by se jednalo o nabídku jednoho kmenu měsíčně, ke kterému bychom vám „přibalili“ recept na dané pivo. Volba by mohla být i podle vašeho přání. Odběr osobně v Praze nebo přes PPL s chladícím médiem. Použitelnost živých kvasnic je časově velice omezena, proto uvažujeme o čtvrtku jako dnu distribuce(například každý poslední čtvrtek v měsíci). Jsou zatím jen plány, záleží též na vašem zájmu.

Na závěr mi dovolte zopakovat základní informace.

Přehled základních informací Název akce: Seminář na téma kvasnice Datum:sobota 30.6..2007 Trvání:11:30-15 hodin Místo: Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze, "šalanda" Cena semináře:200Kč při platbě předem, 250kč při platbě na místě. Přednášející:David Bryant, majitel firmy The Brewing Science Institut Poznámka: seminář se uskuteční při minimálním počtu 12 účastníků. Překlad z anglického jazyka je zajištěn.

Těšíme se na setkání s vámi.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 18.06.2007 12:56 Komentovat
Re: Re: Smůla Petr Buriánek18.06.2007 12:56
Díky za odpověď. Škoda, myslel jsem, jestli to nebude mít připraveno třeba v Powerpointu...
Re: Smůla honza18.06.2007 09:29
Pokud se zadari prodej kvasnic, budeme postupne ke kazde z nich zde publikovat clanek. Jinak...
Smůla Petr Buriánek18.06.2007 08:45
Jestli nemám smůlu. 28. 6. na degustaci v PD jsem na Slovensku. 30. 6. pro změnu v Itálii :-(...
Vyhledávání