Rauchweizen
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 5623x
Najdou se mezi homebrewáři tací, kteří opouští vody českého ležáku a vrhají se do hlubin málo probádaných končin. Co třeba takové „rauch“ pivo, a to i v provedení „weizen“? A je libo žitný stout?
Žitný stout 11°- velice dobře pitelný, vyrovnaný, příjemně pražená chuť, celkově vzato velice zajímavý chuťový zážitek. Celkové hodnocení: 3
Rauchbier 13°- nevýrazná vůně, která nenavozuje dojem „rauchu“. Nevyrovnaná chuť, „studené uzení“, závěr lehce štiplavý.
Rauchweizen – mírná, ale rozeznatelná kouřová složka ve vůni, která zintenzívní v chuti při napití. „weizen“ část je upozadněna jak ve vůni, tak i v chuti. Příjemně vybalancované pivo, které se netlačí mezi „rauch“ piva typu Schlenkerla. Jen trochu doladit pšeničný dojem a bude to pivo extra třídy. Ale i tak celkové hodnocení úctyhodných 3.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 1 komentář, poslední komentář: 17.06.2007 17:12 | Komentovat |
Rauch bier honza | 17.06.2007 17:12 |
---|---|
Tento recept napsal Vence-pivnik na serveru Lidovych novin u meho clanku o rauchbierech:... |