úvod
homepage

Rauchweizen vytisknout článek

Přidáno: 2. června 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5562x

Najdou se mezi homebrewáři tací, kteří opouští vody českého ležáku a vrhají se do hlubin málo probádaných končin. Co třeba takové „rauch“ pivo, a to i v provedení „weizen“? A je libo žitný stout?

Jedním z takových odvážlivců je Petr Buriánek z Prahy, který na setkání čtenářů u zajímavého piva přinesl ochutnat výtvory svých snah. A jak naznačil perex tohoto textu, nejednalo se o české ležáky, nýbrž o piva v našich končinách raritní. A ke všemu vzhledem k nedostatku odpovídajících surovin, si musel poradit s výrobou rauch sladů domácí svépomocí. Rozhovor s Petrem vám přineseme v nejbližší době.

Žitný stout 11°- velice dobře pitelný, vyrovnaný, příjemně pražená chuť, celkově vzato velice zajímavý chuťový zážitek. Celkové hodnocení: 3


žitný stout

Rauchbier 13°- nevýrazná vůně, která nenavozuje dojem „rauchu“. Nevyrovnaná chuť, „studené uzení“, závěr lehce štiplavý.

Rauchweizen – mírná, ale rozeznatelná kouřová složka ve vůni, která zintenzívní v chuti při napití. „weizen“ část je upozadněna jak ve vůni, tak i v chuti. Příjemně vybalancované pivo, které se netlačí mezi „rauch“ piva typu Schlenkerla. Jen trochu doladit pšeničný dojem a bude to pivo extra třídy. Ale i tak celkové hodnocení úctyhodných 3.


Rauchweizen
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 17.06.2007 17:12 Komentovat
Rauch bier honza17.06.2007 17:12
Tento recept napsal Vence-pivnik na serveru Lidovych novin u meho clanku o rauchbierech:...
Vyhledávání