úvod
homepage

Vaříme Kilkenny vytisknout článek

Přidáno: 6. května 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6303x

Dnes vám nabízíme druhý recept, který nám zaslal americký homebrewář Ralph E. Prchal.

A opět vám nejdříve nabídneme původní recept v amerických měrných jednotkách:

Kilkenny

1 lb. Breiss 10L Carmel Malt (Steeping Grains) 3 oz. Dingemans Special B Malt (Steeping Grains) 2 oz. Crisp Roasted Barley (Steeping Grains) Steep grain in 1 ½ quarts of 150 F water for 30 minutes Rinse grain with 1 quart of 150 F water 3.3 lb. NB Gold Liquid Malt Extract 1 lb. Laaglander Light Dry Malt Extract ½ lb. Honey (add honey same time as extract) 1 1/2 oz. Challenger Hops @ 60 minutes ½ oz. Challenger Hops @ 15 minutes 1 tsp. Irish Moss Wyeast 1084 Irish Ale Yeast

O následující „neoficiální překlad“ jsme požádali jako v prvním případě Ing. Šuráně z firmy Pivo Praha: Kilkeny : 454 g Breiss 10L Caramel (nahradit normálním karamelovým sladem) 85 g Dingemans special B (nahradit bavorákem) 57 g Pražžený ječmen Rozmíchat do 14,2 l, 66 C teplé vody a nechat 30 minut stát, na vyslazování použžít 9,46 l, 66 C horké vody. Pohromadě před chmelovarem přidat 2,0 kg sladového extraktu (1,5 kg NB Gold liquid malt extract + 0,454 kg Laalager Light Dry Malt extract) + 227 g medu - současně Chmelení : 43 g Chalenger 60 minut vařit 14 g Chalenger 15 minut vařit c(ajová lžic(ka irského mechu Z toho vychází var minimálne( 60 minut) Získáme cca 20 l mladiny Zakvasit Wyeast 1084 Irish Ale Yeast

A co vy, milí čtenáři? Máte svůj oblíbený recept, o který byste se chtěli podělit s ostatními?

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání