úvod
homepage

Seminář – vyhodnocení, novinky, diskuse vytisknout článek

Přidáno: 1. června 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3728x

První seminář, který byl věnován českému ležáku, měl mezi účastníky velký úspěch. Tento závěr vyplynul z ankety, kterou si na místě provedl Výzkumný ústav sladu a piva, odborný garant našich seminářů. Jak seminář proběhl, co z toho vyplynulo pro další pok

Prvního letošního semináře, který e věnoval českému ležáku a který byl první ze série podobných akcí pod patronací VÚPS, se zúčastnilo 15 homebrewářů. Jak vyplynulo z ankety, kterou na místě VÚPS provedl, vše proběhlo k plné spokojenosti zúčastněných. Podle sdělení Ing. Faměry, který na VÚPS má na starosti Pivovarskou školu, které je náš server partnerem, všechny sledované položky dotazníku byly hodnoceny jako výborné. Nejlepších výsledků pak dosáhly následující oblasti: - absolutorium sklidilo technické zázemí - známka 1.1 - v kvalitě lektorů absolutorium pro Frantíka a Škacha – 1.1. - kontakt s publikem absolutorium pro Frantíka – 1.1. - ze všech sledovaných oblastí nejhorší hodnocení pro kvalitu pozvánky.

Nejhůře u vás byla hodnocena pozvánka na seminář, kterou jsme publikovali na našem serveru. Vzhledem k širokému záběru semináře jsme zvolili stručný popis. Pokud byste tedy přivítali rozsáhlejší informace, dejte nám prosím vědět.

Ze sobotního semináře vyplynul jeden důležitý zlepšovací návrh do budoucna. Protože další pokračování seminářů by se měly věnovat hlouběji určité části problematiky vaření piva (například plánovaný díl „Kvašení“), budou na příště připraveny podkladové materiály s možností vepisování poznámek. Snad vám tato změna umožní se více věnovat probíranému tématu.

Proto zde dnes zpětně publikujeme grafy a probíranou látku ve formě power pointu, které účastníci měli možnost zhlédnout během semináře.

Rmutování Power Point (724 kB) Chmel a chmelovar Power Point (651 kB)

Z dalších připravovaných seminářů bych zde rád zmínil ten nejbližší. Bude se konat koncem června, termín bude upřesněn, a bude věnován pšeničnému pivu. Pivo weizen bylo vybráno záměrně – teploty potřebné pro kvašení a zrání pšeničných piv jsou pro homebrewáře, tak jako u všech svrchně kvašených piv, příznivější. Pokud již někdo z vás má zkušenost s tímto typem piva a rád by se s nimi podělil s ostatními čtenáři, stačí text ve Wordu (a případné fotografie) poslat na emailvou adresu redakce@homebrewing.cz.

Závěrem bych vás chtěl poprosit, abyste k vaším dotazům ohledně domácího vaření piva používali již zmiňovaný email redakce@homebrewing.cz a také diskusní fórum (link), které zatím „leží ladem“. Na vaše dotazy se budeme snažit sehnat odpověď u odborníků. Pokud se u nějakého dotazu rozvine diskuse, budeme se dané téma snažit shrnout do samostatného článku. Navíc informace o připravovaném klubu homebrewářů a nových zajímavých prodejních artiklech vás budeme informovat v samostatných článcích.

Doufám, že první letošní seminář nebyl zároveň i poslední a že se budeme setkávat u pravidelných povídání o tomto zajímavém hobby.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání