úvod
homepage

Český ležák – seminář pro homebrewáře vytisknout článek

Přidáno: 7. května 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4645x

Téměř po roce se vracíme k pokračování seminářů pro homebrewáře, letos navíc pořádané ve spolupráci s Výzkumným ústavem . A první na řadě je opět český ležák. Koho to zajímá, nechť čte dál.

Je to více než rok, co jsme uspořádali první seminář pro homebrewáře,tedy pro ty, kterým učarovalo domácí vaření piva. První seminář, který se týkal českého světlého ležáku, byl také nejúspěšnější. Přihlášených cirka 30 lidí ve skutečnosti znamenalo 50 příchozích. Sobota plná přednášek, ochutnávek méně známých piv, mnoho stranná diskuse. Následující druhý díl, který jsme věnovali černému pivu, spojený s první degustační soutěží homebrewingu, přilákal asi 30 zájemců o toto hobby. Třetí setkání, které bylo určeno těm, kteří chtějí získat praktické dovednosti, našlo mezi čtenáři velice malý ohlas.

Sešel se rok s rokem, zahájili jsme provoz nového serveru www.homebrewing.cz a je tudíž na čase, abychom se vrátili k praktické stránce věci – seminářům. A jak jsem již anoncoval v úvodu, ten první bude opět o českém ležáku světlého typu a budeme ho pořádat ve spolupráci s nejodbornějším ústavem, který se v Čechách pivu věnuje – VÚPS (Výzkumný ústav piva a sladu).

Jak již bylo avizováno (článek ZDE), je to první ze série seminářů, které budeme s VÚPS (a nejen s ním) pořádat. Záleží také na vašem zájmu, a proto jen přivítáme, pokud nám dáte vědět, co by vás nejvíc zajímalo – která pivní kategorie, mladinové a sladové koncentráty, recepty, praktické zkušenosti. Stačí poslat email na redakce@homebrewing.cz a říct, co vás zajímá.

K semináři o českém světlém pivu přinášíme následující informace:

Místo konání: VÚPS, zasedací místnost 1.patro, Ječná ulice (VCHOD z Lipové ulice), Praha Datum:sobota 20. 5. 2006 Čas zahájení: 10.00 hodin Odborný poradce: VÚPS (LINK zde) Cena semináře: 440 Kč V ceně semináře je zahrnuto nealko občerstvení a ingredience na 20 litrovou várku světlého českého ležáku. Svojí účast laskavě potvrďte na email: office@svetpiva.cz nebo paní Hauptové, tel.: 777 241 548 Program: Momentálně je počítáno s programem: 1.Úvod, 15 min. 2.Co je české pivo - 6 parametrů, 30 min., přednášku zajistí Čejka. 3.Rmutování, slad, voda, 60 min., přednášku zajistí Škach. 4.Chmelovar, chmel, 60 min., přednášku zajistí Škach. 5.Kvašení, dokvašování, kvasnice, 60 min., přednášku zajistí Zoufalý 6. Senzorika, historie, 30 min., přednášku zajistí Čejka, Frantík. Předpokládané ukončení semináře: 16 hodina Kapacita: 25 míst

V rámci semináře bude vzorově degustován světlý ležák z nově otevřeného pivovaru Kout na Šumavě a světlý ležák Petra "Antéňáka" Hoška z Hradce Králové.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, homebrewing je zejména společenská událost, zvlášť když se jedná o výměnu zkušeností a názorů. Proto budeme rádi, když se o ty své, někdy i složitě nabyté, podělíte s ostatními čtenáři. Stačí využít email, který jsme zde již dnes publikovali: redakce@homebrewing.cz. Těšíme se na vaše příspěvky.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 10.05.2006 03:45 Komentovat
Hurá na to! Zdenda Šťastný10.05.2006 03:45
Jako účastník historicky prvního semináře homebrewingu musím potvrdit, že to opravdu...
Vyhledávání