Petr „Antéňák“ Hošek
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 9107x
Dnes vám představíme prvního z řady homebrewářů, kteří už nějak ten rok vaří dobrý mok a kteří si, jako v případě Petra, postavili i svůj pivovárek.
Petr, kterému se neřekne jinak než „Antéňák“ (to proto, že se zabývá instalováním antén),je jedním z těch, pro které se domácí vaření piva stalo více než hobby. Když je totiž nejhůř a nedostává se pšeničného sladu, sám si ho vyrobí. Možná i proto pšeničná piva a také stouty patří mezi jeho nejoblíbenější pivní kategorie, které rád vaří. A protože jsem měl možnost výtvory jeho snahy ochutnat, musím potvrdit, že jsou velice dobře pitelná. Zejména jeho stout „Bard“, který vařívá, patří mezi to nejlepší, co homebrewáři v Čechách umí uvařit. Doufám jen, že nejen stout, ale i jeho „stojáky“ (vždyť ležáky vaří všichni :), budeme moci jednou kupovat i jako oficiální značku. Prozatím si našel cestu, jak nechat oficiálně ochutnávat svá piva i kamarády – založil si soukromý degustační klub. Ze zákona totiž může vaše pivo, které je limitováno na 200 litrů moku za rok (nad tuto hranici musíte státu platit spotřební daň), ochutnat jen vaše nejbližší rodina. Pokud si tedy jako Antéňák založíte soukromý klub, rozdáte členské kartičky, můžete v klidu nechat degustovat i vaše kamarády.
Petr "Antéňák" Hošek a jeho stout. Nejchutnější byla verze Imperial stout, "osmnáctka", kterou však v poslední době už nevaří.Snad se časem situace změní a homebrewáři budou zrovnoprávněni s vinaři, kteří mají povolen limit 2 000 litrů ročně. K tomu je ale cesta dlouhá, homebrewing se bude muset sjednotit a dát o sobě víc vědět . Proto bychom byli rádi, kdybyste nám o sobě poslali pár informací, nějakou tu fotku, přidali pár zkušeností s vařením a chybami, které jste v počátcích dělali. Domnívám se, že právě tato inspirace pro ostatní, jak začít, v čem se dá pivo vařit a další informace, pomůže šířit naše společné hobby i mezi ty, kteří zatím váhají. Navíc jsou mezi vámi určitě i tací, kteří by se rádi setkávali s ostatními homebrewáři a předával si osobní zkušenosti. A pokud budete mít zájem, můžete časem za provizi nabízet i naše produkty pro homebrewáře. Ale o tom až někdy jindy.
Antéňákův pivovar. Základ tvoří klasická kamna na dřevo.Rozhovor s Antéňákem i jeho recepturu na báječný stout zde budeme publikovat v nejbližší době.
Logo Recesního pivovárku " U Antéňáka" v Hradci KrálovéHodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 27.10.2006 16:56 | Komentovat |
Re: Výměna zkušeností Tomáš | 27.10.2006 16:56 |
---|---|
Ahoj všem "vařičům" Zajímá mne jak udržujete teplotu při kvašení.V jaké... | |
Re: Robot a spam J.C.B. | 18.07.2006 11:19 |
No, teď to vypadá už čistě. A nová univerzální superhomepage je taky super. Počítám,... | |
Robot a spam Honza | 12.07.2006 11:28 |
Ten kdo to dela je pri myslech, to je jisty:(. Posle robota, posila spamove hlasky do diskusi, je... | |
internet casino internet casino | 12.07.2006 11:28 |
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho... | |
Re: Re: Výměna zkušeností Aleš Ondrůšek | 29.06.2006 10:00 |
Jelikož nemám patřičné vybavení na PC pro převedení na DVD formát, tak mohu zatím... | |
Re: Výměna zkušeností caco | 28.06.2006 11:11 |
ahoj! šlo by to tvoje video hodiť na stiahnutie trebárs na rapidshare alebo megaupload... | |
Výměna zkušeností Třebovský Čmelák | 21.06.2006 11:09 |
Milý Antéňáku a všichni okolo, docela rád se s Vámi zkontaktuju a pokecám o zkušenostech... | |
stout caco | 23.05.2006 13:02 |
Jéé tak na recept a postup stoutu sa teším.kdy to približne bude?Prípadne ak máte nejký... |