úvod
homepage

Komentáře

článku: Anonymní moderovaná degustace pšeničných piv

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Re: Kočka mi to odepřel, (Honza Kočka, 19.11.2009 00:46) celé vlákno | reagovat
Ano, puvodne jsem si myslel, ze do druheho kola se vzorky promichaji, aby se co nejvice odfiltrovalo ovlivneni vasich usudku komentarema profika.

Jenze to by pak degustace trvala minimalne 4 hodiny. |Vyhodnoceni druheho kola, dohledani srovnani s prvnim kolem, vyhodnoceni vysledku rozdilu prvniho a druheho kola...

Spis nez tento zpusob, by mohlo byt zajimavejsi udelat druhe kolo v americkem stylu hodnoceni piv. Tedy skupiny ctenaru, kde kazda hodnoti cast piv, a pak posle do finale urcity pocet vzorku a to se pak hodnoti znova. A vysledky prvni degustace zalozene na ciselnem hodnoceni piv srovnat s druhym kolem, kde se piva posilaji dal na zaklade diskuze degustatoru...
Re: Re: Kočka mi to odepřel, (Honza Kočka, 19.11.2009 00:39) celé vlákno | reagovat
U nekterych vzorku to lip neslo, protoze byly dovezeny/ziskany v cas, kdy to lip neslo. A u tech plastovych kelimku, pokud se budou delat dve kola, se nejspis zustane...
Re: Re: Kočka mi to odepřel, (Jan Kocián - pivní snob, 18.11.2009 23:39) celé vlákno | reagovat
"než zkoušet sám sebe zda se nechám či nenechám profi komentářem ovlivnit (což by nastalo v případě proházených vzorků v druhém kole)"

A proto bych uvítal kola TŘI, klidně i za 300 Kč.
Překvápko, ale milé (celkem .-), (Weetek, 18.11.2009 17:51) celé vlákno | reagovat
Já jsem formát celé akce vyloženě vítal, hodnocení ing. Šuráně je vždycky ozdobou a cenným korektivem mých vlastních, málo trénovaných chuťových buněk. A úplným zjevením pro mě byla pšenka z Ostravy-Zábřehu. Když jsem byl v pivovaru na jaře, byl jsem div ne znechucen, ale tentokrát byla výtečná.
Suma sumárum, už se nemůžu dočkat degustace "desítek" (vánoční besídku bohužel strávím v zahraničí...).
Re: Kočka mi to odepřel, (Vojtěch, 18.11.2009 13:12) celé vlákno | reagovat
Plastové kelímky mi také nevadily. Nelíbilo se mi ovšem, že většina vzorků nebyla řádně připravena, tedy vychlazena na správnou teplotu a mimo jiné i proto jsme dostávali na stůl kelímky s centimetrem piva a deseti centimetry pěny. Do toho občas vstoupil správně vychlazený vzorek, což podle mě k objektivitě degustace nepřispívá. Za ty dvě stovky bych rozhodně očekával lepší přípravu ze strany organizátorů. Pokud to oba Honzové nestíhali, tak proč se začátek neposunul o hodinu později?

Pane Kociáne, ohledně druhého kola - já jsem naopak přivítal, že vzorky šly ve stejném pořadí jako v prvním kole. Alespoň jsem si mohl přehledně porovnat své hodnocení s hodnocením profesionálního degustátora, což je pro mě osobně zajímavější než zkoušet sám sebe zda se nechám či nenechám profi komentářem ovlivnit (což by nastalo v případě proházených vzorků v druhém kole).

Celkově weizeny hodnotím jako příjemnou akci a skládám hold panu Matuškovi :-)
Kočka mi to odepřel, (Jan Kocián - pivní snob, 18.11.2009 12:07) celé vlákno | reagovat
Plastové kelímky mi kupodivu nevadily. Zato jsem postrádal tolik avizované druhé kolo, v němž by se prohodilo pořadí vzorků.
Vysledky, (Honza Kočka, 14.11.2009 11:19) celé vlákno | reagovat
V teto degustaci ani neslo o poradi a vysledky, ale o to,, aby si ctenari zkusili ruzna piva. Proto me tesi, ze se nakonec seslo dvanact piv a pres tricet ctenaru...

Co se tyce hodnoceni - samozrejme me tesi, ze Kocouri chutnali, Herold mile prekvapil - zatim jsem chutnal jejich druhou varku, ktera se bohuzel nepovedla. Byla sladka, karamelova, tato byla opet psenicna:)

Mrzi me, ze pivo od Bulovky takto dopadlo. Jednak mam piva Franty Richtra moc rad, "ejly" umi jako malo kdo u nas. Navic v ten den chystal velkou akci v jeho novem pivovaru na Jiznim meste, mel honicku, ale stejnak si nasel cas na to, aby pripravil pro ctenare pivo...

A ano, jsem rad, ze se potvrdilo, ze MArtin Matuska psenku umi, i kdyz se objevovaly nazory, ze jeho weizen je nic moc. A se skromnosti sobe vlastni pripisuje uspech sveho piva svym sladkum - Adam Matuska, podsladek Jan Hanus...
Herold, (Jan Kocián - pivní snob, 13.11.2009 10:46) celé vlákno | reagovat
Herold sice nebyl špatnej, ale "málo pšeničnej". U mě obsadil 4. příčku. Zřejmě blbá várka, nebo to začali šidit...

Jinak samozřejmě jasnou jedničkou byl pro mě Matuška za 2 body, což je náskok celého jednoho bodu oproti pivům na druhé, respektive třetí příčce. (Šuráň dal 2,5 a pak dvakrát za 3,5).
Re: Herold, (Henri, 13.11.2009 08:30) celé vlákno | reagovat
Máš pravdu, při této konkrétní degustaci bych Richtra zařadil také až za Primátora, který také za moc nestál. Jinak s tím Heroldem jsem se s H. Šuráňem shodl, u mě byl za 6 bodů. Nemohu si pomoci, ale žádná sláva to nebyla. Kocouři a Matuška jasně nejlepší.
Re: Re: Re: Re: díky, (Jan Kocián - pivní snob, 12.11.2009 21:48) celé vlákno | reagovat
Sorry! Ty jsi napsal, že Ti chutnaly oba stejně hrozně...

No i tohle je kravina, protože Richter byl výrazně horší.
Re: Re: Re: díky, (Jan Kocián - pivní snob, 12.11.2009 21:44) celé vlákno | reagovat
Pěkně ohodnoceno!

Tohle všechno je především subjektivní záležitost... ale tvrdit, že byl Richter lepší než Primátor, je kravina.

Herold, (Jan Kocián - pivní snob, 12.11.2009 21:08) celé vlákno | reagovat
Dá se říct, že až na dva vzorky, jsem ta piva hodnotil stejně jako Honza Šuráň. Ale k výrazné neshodě došlo u Herolda, kterého Honza ohodnotil jako druhé nejhorší pivo celého večera s 6,5 bodu.

Tak se tak ptám, kdo z nás dvou se "seknul", když vezmu v potaz, že pšenice od Herolda je považována za jednu z nejlepších v ČR...
Re: Re: díky, (Henri, 12.11.2009 15:10) celé vlákno | reagovat
Takto to dopadlo:
1. - Matuška
2. - Kocour Bock
3. - 4. - Ostrava-Zábřeh, Kocour sv.
5. - Pivovarský dům
6. - Edelweis
7. - Herold
8. - Primátor
9. - Paulaner
10.- Erdinger
11.- Zvíkov
12.- Richter
A toto je moje hodnocení (od nejlepších):
1. - Kocour Bock
2. - 5. Matuška,Kocour sv.,Paulaner,Edelweis
6. - 7. Pivovarský dům, Herold
8. - 9. Zvíkov, Erdinger
10.-11. Richter, Primátor
Re: díky, (Petr Buriánek, 12.11.2009 14:32) celé vlákno | reagovat
A jak to dopadlo?
díky, (Kejna, 12.11.2009 10:35) celé vlákno | reagovat
Bylo to skvělé, moc mě to bavilo, díky!
Rezervace mista, (Honza Kočka, 05.11.2009 00:48) celé vlákno | reagovat
Vzhledem k malo obsazenym poslednim degustacim me ani nenapadlo vas vyzyvat, abyste se na psenku registrovali. Ale na akci s belgickym pivem se par lidi ozvalo, dalsich 14 si udelalo rezervaci samo do sebe.

Tudiz kdo chce na psenku prijit a mit jistotu mista, staci poslat email na kurz@svetpiva, predmet zpravy: psenice 11.11.

Diky. Treba se tentokrat nebudeme s Honzou Suranem bat...:)
Re: Pš. pivo, (Honza Kočka, 28.10.2009 09:45) celé vlákno | reagovat
ale to je prece u vsech pivnich stylu, lezaku nevyjimaje. U tech je to mozna jeste osemetnejsi...

A weizeny proto, ze jich je u nas v prodeji pres deset znacek, coz si uz zaslouzi degustacni srovnani...
Re: Pš. pivo, (Luděk, 28.10.2009 09:38) celé vlákno | reagovat
Když už se jmenujete křestním jménem stejně jako já, nemůžete se nějak odlišit? Protože já tu byl dřív a nehodlám si svůj nick měnit nebo číst od jiných, že na jejich komentáře třeba nereaguju. Díky za pochopení. Luděk Gasseldorfer, Plzeň
Pš. pivo, (Luděk, 28.10.2009 09:04) celé vlákno | reagovat
Degustace pšeničných piv je ošemetná věc. Nedávno jsem pil točený pšeničný Purkmistr a takřka nebyl k rozeznání od lahvového pšeničného Primátora (ikdyž Primátora hodnotím o kousek lépe).
Umlčení odborníka , (Jan Kocián, 25.10.2009 01:11) celé vlákno | reagovat
Mně vadilo, když říkal: "Tohle pivo přece musí poznat každý." A já přitom vůbec nevěděl, o které jde.
Vyhledávání