úvod
homepage

Komentáře

článku: Gambrinusáři v konfrontaci s dobrým pivem

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Jen tak dál!, (Jiří Štěpánek, 04.11.2009 12:36) celé vlákno | reagovat
Je dobré,prospěšné, výchovné a poučné dělat takovéto "vzdoroakce" a neúnavně ukazovat, že Gamrihnus je nafouknutá marketingová bublina, za níž stojí cizí peníze. Obávám se ale, že účastníci takovýchto akcí se stejně vrátí ke své "plzničce" a když někde uvidí vývěsní štít kupř. s hlineckým Rychtářem či s novopackým pivem, tak si řeknou - co je to za samoser (dámy a estéti prominou, ale takhle by to řekli) a rychle by hledali kde čepují "G", aby se mohli posléze hezky vykrkat. Vím o čem mluvím, sám když v hostinci řeknu, že jsem ochutnal kupř. humpolecké pivo či pivo z Koutu na Šumavě, tak je na mě pohlíženo jako roztomilého podívína. Ano, i v našem hostinci čepují "G" a oni se mě ptají, proč tam teda chodím, když jako apoštol káži proti "G", tak jim odpovídám, že tam nechodím kvůli pivu, ale popovídast si s nimi. Naplnit tak sociální funkci piva jako takového a to, že sbližuje lidi, nutí je sedat si pospolu a vyprávět si. Což je v dnešní době, kdy lidé spolu komunikují jen přes PC, velice potřebné.
Re: Jen tak dál!, (Vojtěch, 04.11.2009 15:02) celé vlákno | reagovat
Díky za pochvalu :-) Tak samozřejmě že ortodoxní gambrinusáře nepředěláte, minimálně je ale můžete takovouto akcí přivést k zamyšlení.

Daleko zajímavější můžou být reakce lidí, kteří se o pivo nezajímají, ale chodí na něj do hospody a hlavně - jsou otevření. Když bydlíte v Praze a pivo Vás nějak extra nezajímá, vůbec se nedostanete k možnosti seznámit se třeba s Krakonošem, Janáčkem, Rychtářem atd. Pak pro Vás může být takováto akce příjemným překvapením a řeknete si .....hmm, proč bych si vlastně příště toho Rychtáře nedal, když jsem ho kdysi hodnotil na prvním místě mezí patnácti dalšími pivy.

O tento typ lidí mi šlo - a těch byla naštěstí na této akci většina. A třeba se z nich někdo stane dalším členem pivního undergroundu :-)
Re: Re: Jen tak dál!, (hans.st, 05.11.2009 22:11) celé vlákno | reagovat
Velice prospěšná akce,také asi něco podobného příští léto uspořádám. Pač osvěty proti gambrinusu není nikdy dost.
Re: Re: Jen tak dál!, (lemmoun, 04.12.2009 16:01) celé vlákno | reagovat
mám děvče z krucemburku a to je kousek od hlinska. dvanáctka rychtář je opravdu laskomina a s plzní se srovnat nedá.jinak v praze bydlim na paloučku a je to tady samá plzen za 35 kč! proto volím hospodu kácovského pivovaru kde chlemtám kvasnicovou dvanduli za osmnáct kaček. je to sice čtvrthodka pešky,ale stojí to zato. lemm.
Re: Jen tak dál!, (Jaro, 07.11.2009 21:37) celé vlákno | reagovat
no tak konečne správná degustácia /voči Gambáču/ len tak dalej takých ochutnávok treba omnoho viac aby si pivári alebo ludia konečne uvedomili čo vlastne pijú za pivo, to mi určite dáte za pravdu. to nie je len o cene piva - lacné pivo v akcii kúpim si ich, určite dám viac penazí za ozaj dobré a kvalitné pivo.
Vyhledávání