úvod
homepage

Komentáře

článku: Gambrinusáři v konfrontaci s dobrým pivem

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

jen houst!, (jirka, 14.07.2010 11:08) celé vlákno | reagovat
protoze neni smutnejsi pohled, nez kdyz prijdete do hospody, kde maji koutske a gambrihnus, a tri ctvrtiny dutych hlav lemtaji ten gambrihnus.
Aspoň že jste upřímní, (marcela, 21.12.2009 15:29) celé vlákno | reagovat
Je hezké, že jste to tak upřímně napsali... Zkuste si to přečíst ještě jednou a možná vám dojde, proč to pivo, co se podávalo poslední, skončilo jako první... Možná by to chtělo pár let pít zase vodu...
Zhodnocení autora, (Vojtěch, 09.12.2009 21:13) celé vlákno | reagovat
Velmi mě těší, že se tento článek setkal s takovým čtenářským úspěchem. Dovolte, prosím, abych přidal několik svých postřehů.

Největším překvapením pro mě bylo umístění svijanského rytíře na 2. místě. Svijanský rytíř považuji (v ČR) za unikátní pivo pro opravdové znalce, kteří už mají něco vypito a mají slušný pivní rozhled (kvůli intenzivní hořkosti a pryskyřicovému aroma z dry hopingu). Fakt, že i naprostí laici jen na základě chuťového vjemu vyzdvihli Rytíře tak vysoko je podle mě vůbec nejzajímavětší část tohoto "výzkumu".

Dalším překvapením je výrazný neúspěch Krakonoše (jedno z mých nejoblíbenějších) a pak "vítězství" Samsona nad Budvarem.

Jinak to byla skvělá akce, kterou by měl v zájmu osvěty každý čtenář světa piva uspořádat. Takže! Kdo se na to vykašle je u mě gambrinusář :-)
Jen tak dál!, (Jiří Štěpánek, 04.11.2009 12:36) celé vlákno | reagovat
Je dobré,prospěšné, výchovné a poučné dělat takovéto "vzdoroakce" a neúnavně ukazovat, že Gamrihnus je nafouknutá marketingová bublina, za níž stojí cizí peníze. Obávám se ale, že účastníci takovýchto akcí se stejně vrátí ke své "plzničce" a když někde uvidí vývěsní štít kupř. s hlineckým Rychtářem či s novopackým pivem, tak si řeknou - co je to za samoser (dámy a estéti prominou, ale takhle by to řekli) a rychle by hledali kde čepují "G", aby se mohli posléze hezky vykrkat. Vím o čem mluvím, sám když v hostinci řeknu, že jsem ochutnal kupř. humpolecké pivo či pivo z Koutu na Šumavě, tak je na mě pohlíženo jako roztomilého podívína. Ano, i v našem hostinci čepují "G" a oni se mě ptají, proč tam teda chodím, když jako apoštol káži proti "G", tak jim odpovídám, že tam nechodím kvůli pivu, ale popovídast si s nimi. Naplnit tak sociální funkci piva jako takového a to, že sbližuje lidi, nutí je sedat si pospolu a vyprávět si. Což je v dnešní době, kdy lidé spolu komunikují jen přes PC, velice potřebné.
Re: Jen tak dál!, (Vojtěch, 04.11.2009 15:02) celé vlákno | reagovat
Díky za pochvalu :-) Tak samozřejmě že ortodoxní gambrinusáře nepředěláte, minimálně je ale můžete takovouto akcí přivést k zamyšlení.

Daleko zajímavější můžou být reakce lidí, kteří se o pivo nezajímají, ale chodí na něj do hospody a hlavně - jsou otevření. Když bydlíte v Praze a pivo Vás nějak extra nezajímá, vůbec se nedostanete k možnosti seznámit se třeba s Krakonošem, Janáčkem, Rychtářem atd. Pak pro Vás může být takováto akce příjemným překvapením a řeknete si .....hmm, proč bych si vlastně příště toho Rychtáře nedal, když jsem ho kdysi hodnotil na prvním místě mezí patnácti dalšími pivy.

O tento typ lidí mi šlo - a těch byla naštěstí na této akci většina. A třeba se z nich někdo stane dalším členem pivního undergroundu :-)
Re: Re: Jen tak dál!, (hans.st, 05.11.2009 22:11) celé vlákno | reagovat
Velice prospěšná akce,také asi něco podobného příští léto uspořádám. Pač osvěty proti gambrinusu není nikdy dost.
Re: Re: Jen tak dál!, (lemmoun, 04.12.2009 16:01) celé vlákno | reagovat
mám děvče z krucemburku a to je kousek od hlinska. dvanáctka rychtář je opravdu laskomina a s plzní se srovnat nedá.jinak v praze bydlim na paloučku a je to tady samá plzen za 35 kč! proto volím hospodu kácovského pivovaru kde chlemtám kvasnicovou dvanduli za osmnáct kaček. je to sice čtvrthodka pešky,ale stojí to zato. lemm.
Re: Jen tak dál!, (Jaro, 07.11.2009 21:37) celé vlákno | reagovat
no tak konečne správná degustácia /voči Gambáču/ len tak dalej takých ochutnávok treba omnoho viac aby si pivári alebo ludia konečne uvedomili čo vlastne pijú za pivo, to mi určite dáte za pravdu. to nie je len o cene piva - lacné pivo v akcii kúpim si ich, určite dám viac penazí za ozaj dobré a kvalitné pivo.
No tohle byla trefa!, (Zdeněk Matoušek, 09.11.2009 21:26) celé vlákno | reagovat
Vojto, byl to výborný nápad! Možná by i bylo bývalo od věci, kdybys mezi hodnocená piva zahrnul také Gambrinus (samozřejmě Premium, když šlo o dvanáctky). Ale i tak, tvoje akce je jedním z mých kandidátů na Pivní počin roku :-)!!! Snad to s tou chutí "všelemtající většiny" zase není tak zlé, když pohlédneme na žebříček.
Vyhledávání