úvod
homepage

Komentáře

článku: S Garretem Oliverem o pivu (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

A-Z kniha, (Roman Holoubek, 07.11.2007 19:34) celé vlákno | reagovat
Ano jde o autory Testovin. Pan Kiss obvolával všechny pivovary a chtěl za zveřejnění info o nás pěkných pár tisíc. Ty jsme mu nedali a zdaleka jsme nebyli sami. Věděl jsem, že stejně něco z minima o nás napíše, jinak by kniha ztratila svou vypovídající hodnotu. Takže info o těch, kdo mu nezaplatili čerpal z webů a jiných dostupných zdrojů. Proto údaje tam nejsou ani přesné, ani úplné.
Ale jinak kniha je dobře zpracována, skoro kompletní a s dobrou grafikou. Koupil jsem si ji a doporučuji ostatním :-)
Evan, (honza, 07.11.2007 13:19) celé vlákno | reagovat
Evan psal dlouhy leta pro Prague Post, hodnotil restaurace a psal o pivu. V CEchach zije nekolik let. Pro tu knihu myslim vsechna piva ochutnal sam...
London, (pavel hrabina, 07.11.2007 12:34) celé vlákno | reagovat
to JiriJ: podle webu loni Pitfield shop zavřel a funguje pouze online. Nicméně je zde řada zajímavých linků. Díky .
London, (Jiri.J, 07.11.2007 10:39) celé vlákno | reagovat
tO: Pavek Hrabina
Doporučuji navštívit dnes již klasickou instituci Pitfield- je to schop s best brtiským lahvovým výběrem a navíc vlastníma geniálníma pivkama "pitfield".
Současně tam mají k prodeji i různé knihy o pivu a beer guide od camra ad. ušetří to čas...
http://www.pitfieldbeershop.co.uk/
GBG u nás, (Weetek, 07.11.2007 07:40) celé vlákno | reagovat
Prague Beer Guide mají v Praze určitě v Luxoru, spolu s dalšími knihami CAMRy, Good Beer Guide Belgium a Good Beer Guide Germany. Ceny docela vysoké. Já si tuhle trojičku objednal před prázdninami z internetového obchodu MusicaBona a na každé z knih ušetřil cca dvě stovky. Ale je fakt, že problémy s doručením kompletní zásilky byly značné a nedlouho potom celý shop zkrachoval. Jeho nástupce, Bookfayre.cz, nabízí Good Beer Guide Prague and Czech Republic za 585 kaček, což se už od maloobchodní ceny zase tak neliší. Knížku mají určitě i v anglickém knihkupectví Anagram v Ungeltu, ale tam je cena opravdu hodně turistická.
Ještě jednou se musím zastavit nad touhle pozoruhodnou knihou. Raila Evana bych někdy opravdu rád poznal. Podle mě totiž napsal naprosto úchvatné dílko, jehož kvalita ještě vzroste, když si uvedomím , že je to vlastně cizinec. Předpokládám, že musí umět aspoň středně dobře česky, anebo chodí z dcerou některého z našich sládků :-) jinak si tu výbornou orientaci na české pivní scéně nedovedu vysvětlit. Je zjevné, že navštívil nebo aspoň ochutnal piva prakticky ze všech českých a moravských pivovarů, včetně mini. Knížka je navíc napsaná výborně odlehčenou a vtipnou angličtinou. Prostě malý skvosk, aspoň v mých očích. Tak to vypadá, že to nakonec s tím českým pivem nebude až tak beznadějné, když Anglánům stojí za to o něm psát a tisknout tak dobré knížky :-)
publikace CAMRA, (tomas, 06.11.2007 20:57) celé vlákno | reagovat
Dole na Václaváku v domě knihy v Kanzelsbergeru jsem minulý týden viděl v oddělení průvodců tlustou vyčerpávající bichli britský Good beer guide za cca 600 Kč i Prag beer guide za cca 500 Kč od CAMRY a ještě hodně dobrej podrobnej pivní průvodce po čechách v ruštině.
publikace CAMRA, (pavel hrabina, 06.11.2007 17:50) celé vlákno | reagovat
Já bych spíš potřeboval nějakého dobrého průvodce po Londýně, např. London pub walks. Za dva týdny tam letím na prodloužený víkend a nějak se nemůžu na webu zorientovat a najít ta nej místa, která je škoda nenavštívit. Např. na Beer advocate je sice řada pubů, ale nezdá semi, že by některý zrovna vyčníval nad ostatní.
Pruvodce ceskym pivem, (honza, 06.11.2007 16:24) celé vlákno | reagovat
Pokud vim, tak se da v Praze koupit kniha Evana Raila v anglictine o ceskem pivu a pivovarech, vcetne prazskych a brnenskych hospod...
Good beer guide, Prague and CR, (pavel hrabina, 06.11.2007 15:02) celé vlákno | reagovat
To Weetek: zmínil jsi vysokou cenu této knihy. Dají se publikace CAMRA koupit i v některém knihkupectví u nás, nebo jsi myslel objednávku přes internet ze zahraničí?
Abeceda piva podruhé, (Luděk, 05.11.2007 07:49) celé vlákno | reagovat
V pátek jsem si knížku koupil, v sobotu prolistoval a včera celou za dvě hodiny přečetl. Kromě zábřežského zámeckého minipivovaru chybí i druhý z ocelového města republiky, Biovar a jejich Qásek. Škoda. Ale když na vlastních stránkách (restaurace Hobit, kde se Qásek točí) mají poslední aktualizaci z ledna 2007, ani se nedivím :-(
Taktéž já kupuji, (Tomáš Semrád, 01.11.2007 12:01) celé vlákno | reagovat
Vítku díky za podrobný komentář, měl jsem z toho v kalupu, co do toho koukl, stejně dobrý dojem, takže zítra jdu a kupuji, přeci jen kvalitně zpracovaných knih o pivu není u nás až tak moc.
Abeceda piva, (Luděk, 01.11.2007 11:39) celé vlákno | reagovat
Knížku jsem si prohlížel v pondělí v Luxoru, ale čekala mě noční, tak jsem chvátal a prohlídnul ji zevrubně. Peněz nemaje, nekoupil jsem ji, ale zítra i díky Weetkovu doporučení si ji koupím
A-Z dobré!, (Weetek, 01.11.2007 10:47) celé vlákno | reagovat
A-Z kniha se objevila na pultech minulý, možná už předminulý týden a s její koupí jsem neváhal ani minutku. Musím říct, že i s odstupem několika dní jsem s ní moc spokojený a tak nezávazně ji pročítám napřeskáčku, nebo si v ní jen tak pro zábavu listuji. Gró knihy tvoří seznam nejprve průmyslových a poté restauračních pivovarů, který je opravdu dobře a komplexně zpracovaný. Byť stručný, vždycky jsou k dispozici zákl. informace včetně sládka, majitele, výstavu a současného sortimentu. U mini je objevily už i Rybičky ze Stříbra, které v době tisku jistě ještě nebyly v provozu, ale mají i reklamu na konci knihy (kde je asi šest stránek oborových reklam, což je pro mě naprosto snesitelné). Chválím, jak si ve Stříbře hledí propagace, určitě se jim to vrátí. Jinak jsem nenašel jen nový mini z Ostravy-Zábřehu. Na úvod je několik obecných kapitol, které sice nejsou nijak extra odborné a našince, přiměřeně znalého věci, asi příliš neohromí, na druhou stranu pro nepoučeného čtenáře je tam hafo základních věcí velmi srozumitelnou a čtivou formou, vždycky s příklady na konkrétních českých pivech a pivovarech. V neposlední řadě se mi moc líbí grafická úprava knížky.
Tak mě napadá, že je to možná první českojazyčná publikace, která takhle kompletně shrnuje české pivovary. Nabízí se srovnání s knížkou Raila Evanse Good beer guide, Prague and Czech Republic, kterou vydala letos CAMRA. Ta mi taky přijde až neskutečně zdařilá, ale spoustu lidí asi krom angličtiny odradí i vyšší až vysoká cena.
od A do Z, (Tomáš Semrád, 01.11.2007 10:18) celé vlákno | reagovat
Honzo díky za info, ano to je pravda, paní Večerková a ještě jeden reportér jsou pod tím podepsáni.
Knihy, (honza, 31.10.2007 16:55) celé vlákno | reagovat
Tome, ja myslim ze ta kniha A-Z je napsana na zaklade Testovin, kde bezel serial o pivu, ktery byl A-Z. Alespon jednou z uatoru je pani Vecerkova z MF Dnes, ktera ty Testoviny natacela...
pivní publikace, (Tomáš Semrád, 31.10.2007 16:01) celé vlákno | reagovat
Když je tady řeč o pivních publikacích, viděl jsem v Brně knihu s názvem od A do Z o pivu. Týká se to všech českých pivovarů včetně minipivovarů a je na tom logo ČT, zřejmě to mají "na svědomí" reportéři České televize. Když jsem se do toho v rychlosti zadíval, vypadalo to vcelku dobře, přehled sortimentu toho kterého pivovaru, základní údaje plus fotky a komentář. Za cenu 299,- Kč to určitě stálo. Nevím jestli je to nějaká horká novinka, ale každopádně to vypadalo moc dobře.
Oliver+ Belgian Biére Fest, (Petr Žalio, 31.10.2007 15:48) celé vlákno | reagovat
Taky bych rád nahlídl, zní to zajímavě. Honzo, máš ji přečtenou podrobně nebo jsi jen tak nahlídl? A ve srovnání s MJ jak se Ti jeví?
Budeš zas vařit nějaký zajímavý druh piva? Rádi bychom zase ochutnali nějaké zajímavé svrchně kvašenou lahůdku, když zavřeli toho Holborna. Vrátil jsem se teď z belgického pivního festivalu a nějak ten český ležák nemusím:)).
Mimochodem byl to Biére Festival malých belgických, francouzských a italských pivovárků (tzv.Brasserie Artisanale). Super!! Můj Best pivní zážitek vůbec. Pravý opak CZ pivních slavností-užasná okouzlující atmoška přitom pohoda a vše v klidu (bylo to spíš jak společenská degustace) a k tomu fantastická piva (cc 70 značek, 20druhů piva) + Cuisine a la Biére.
Překvapivě nejlepší byli italové, měli vynikající pivka ve stylu USA mini/home, no comment!
GO: "The Brewmaster´s Table", (Jiri.J, 31.10.2007 14:44) celé vlákno | reagovat
Honzo díky za info, asi neodolám a koupím. GO beru za špičku v oboru. Stejně bych tu knížku rád viděl...Co na PVT nevzal by jsi ji s sebou? Já bych Ti to připoměl po telefonu:-)
Co říkají čtenáři SP na knihu PIVO naklad. Slovart, od jakýchsi dvou mě naprosto neznámých autorů (R. Jackson,...). Podle mě je to naprostá diletantská slátanina.
Ty doporučené kombinace jídla a piva jsou velmi netypická, řekl bych minimálně "originální":-)). Autoři si nedali ani tolik práce, aby si k fotkám sehnali orig. sklo a tak to lijí do toho, co jím právěpřišlo pod ruku. Dosti ubohá publikace
G.O., (honza, 31.10.2007 09:35) celé vlákno | reagovat
Kniha je vlastne povidanim o pivu v ruznych castech sveta, hodnoceni nejznamensjich a nejlepsich pivnich zastupcu kategorie daneho regionu. K tomu pak hodnoceni americkych piv dane kategorie.

A podle regionu a vyberu piv se ridi i nabidka jidla, nekdy jen obecne, nebo i konkretnich veci. Celkove si myslim, ze jde o povedenou knihu - nic komplexnejsiho jsem jeste nevidel.
GO: "The Brewmaster´s Table", (Jiri.J, 31.10.2007 08:31) celé vlákno | reagovat
Mám tady v rukách předposlední číslo belgického časopisu Bierepassion v níž se prezentuje kniha Garretta Olivera "The Brewmaster´s Table" Ecco Harper Collins Publishers, NY. věnovaná pivní gastronomii. Kombinaci piva a jídlarecepty apod. Tak na ni čtenáře SP upozorňuji. Cena je 29,95 Euro. Adi si ji objednám. Pokud ji někdo má může k ní napsat alespoň pár řádku, nějakou minirecenzi? THX
12
Vyhledávání