Komentáře
článku: Pivovarská universita Drinks Union
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Malá technická poznámka. Nějak jsem nepochopil, proč se v souvislosti s článkem, respektive s popisovanou pivovarskou univerzitou, konanou v pivovaru Velké Březno, kde se vaří vynikající pivo Březňák, diskutuje o značce Zlatopramen, jež se především vyrábí v Krásném Březně v Ústí nad Labem? To samozřejmě nesnižuje kvalitu Zlaťáku, avšak si myslím, že Březňák a ostatní piva z portfolia Drinks Union (Dačický, Louny) jsou dost v jeho stínu. Kdyby měly takovou marketingovou podporu jaká se dostává Zlatopramenu, troufám si tvrdit, že by byly pivaři ceněny mnohem více než on. Jinak souhlasím, že Zlatopramen patří k tomu lepšímu co se týká celorepublikových značek, bezesporu.
11 Zlatopramen je přesně to pivo, po kterém bolí hlava. To bych si snad dal raději G, nestojí za nic, ale alespoň po něm hlava nebolí. Tuto zkušenost rozhodně nemám sám. Naproti tomu piva pivovaru Velkého Března (všechny značky) jsou vynikající.
Chmelový extrakt: ve značce Zlatopramen chmelový extrakt opravdu není. Neplatí to ale o všech pivech vařených v pivovaru Zlatopramen.
Pivní kultura: podobné aktivity dělají i jiné pivovary, jenom to nenazývají "univerzitou". Mimochodem, školení pro hospodské a učení hospodských jak s pivem pracovat na jedné straně a Pivovarská univerzita na druhé straně jedno a totéž jsou. O kvalitě značkových/profilových hospod Zlatopramenu nediskutuji. Ovšem v případě ostatních hospod, kde se Zlatopramen čepuje (a těch je asi tak 99procent), prostě nemáš pravdu. To není kritika Zlatopramenu, dostat se dneska někam do hospody není žádná sranda, takže často se bere cokoliv za úpsěch.
Chmelnice: jak myslíš, že jsou jeho vlastní chmelnice velké? Kolik piva by se z nich dalo uvařit?
Serióznost firmy nekomentuji.
Pivní kultura: podobné aktivity dělají i jiné pivovary, jenom to nenazývají "univerzitou". Mimochodem, školení pro hospodské a učení hospodských jak s pivem pracovat na jedné straně a Pivovarská univerzita na druhé straně jedno a totéž jsou. O kvalitě značkových/profilových hospod Zlatopramenu nediskutuji. Ovšem v případě ostatních hospod, kde se Zlatopramen čepuje (a těch je asi tak 99procent), prostě nemáš pravdu. To není kritika Zlatopramenu, dostat se dneska někam do hospody není žádná sranda, takže často se bere cokoliv za úpsěch.
Chmelnice: jak myslíš, že jsou jeho vlastní chmelnice velké? Kolik piva by se z nich dalo uvařit?
Serióznost firmy nekomentuji.
To nejsou fotky, ale pseudoimpresionistické obrazy ja JaJa? K příspěvkům M a MŠ: DU opravdu působí seriózně a pivo ze všech jeho pivovarů mi opravdu chutná! A to jsem velmi, velmi cvičený....a náročný. Jen malou kritiku: v hospodě Zlatá kovadlina v Praze Holešovicích mi obsluha přišla trochu nablblá (při objednání piva se tvářili jako by nevěděli co se po nich žádá, a když jsem si dal po 11-ce i 12-ku, tak koukali jako by mi tu objednávku ani nevěřili)...ale to je můj subjektivní názor z jednoho setkání, třeba už je to tam lepší, ale moc se mi tam nechce to jít otestovat. Moje škoda!
K článku nemám nic, ale výsledný dojem hodně kazí mizerná kvalita fotek.
Chmelový extrakt: za prvé to nemá na etiketě, ostatně jejich ředitel prohlásil, že na rozdíl od ostatních pivovarů nejdou cestou chmelového extraktu, tak mu věřím- nemyslím že by si dovolil veřejně lhát, protože nemálo lidí pravdu zná. A Zlatopramen kromě toho že je při něm zmíněná pivovarská univerzita také například pořádá školení pro hospodské, učí je jak s pivem pracovat atd... Jeho hospody jsou vždy (nebo aspoň dosavdní mé zkušenosti jsou takové ) na dobré úrovni- to si víc než jiné pivovary důsledně kontroluje, pivo vždy bývá dobře ošetřeno. Má i vlastní chmelnice, pokud je mi známo, tak používá pouze český chmel apod. Nevím, možná je to naivní, ale mě se prostě zdá, že Zlatopramen vaří výborné pivo a aspoň na pohled vypadá i jako seriózní firma.
Jak jsi přišel na to, že pivovar Zlatopramen nepoužívá chmelový extrakt? A mohl bys být konkrétnější ohledně toho ukázkového chování v pivní kultuře? Co tím myslíš? Tím rozhodně neútočím nijak na Zlatopramen, ale Tvůj příspěvek je trochu přehnaný a ztrácí soudnost.
Zlatopramen je zrovna jeden z velkých pivovarů, který vaří dobré a kvalitní pivo, tradiční, bez chmelového extraktu... Navíc jeho chování v pivní kultuře je ukázkové, takže jen tak dál. Máme-li mít nějaké velké celostátní značky piva, pak by to měly být značky takové!
Vyhledávání