úvod
homepage

Komentáře

článku: Čtyřdenní pracovně-pivní cesta po Moravě (I. - bolestné úterý)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Prazdroj, (Tomáš Semrád, 29.04.2007 20:55) celé vlákno | reagovat
Pilsner Urquell z Nošovic? Zajímavé Davide. Avšak já tyhle "zaručené" zprávy po některých zkušenostech beru s hodně velkou rezervou. Jedna paní povídala...O takových věcech ví, a v případě PU by věděli jen "vyvolení"...Pakliže je to ale pravda (osobně tomu moc nevěřím), stejně to nikdy nikdo z Prazdroje veřejně nepřizná! To už by totiž ten jejich exkluzivní klenot, který se dá vyrábět výhradně jen v Plzni, což hrdě prohlašovali před pár lety (nikde jinde by to nešlo) a odkaz na licenční výrobu jiných světově "prémiových" značek vařených všude možně po světě striktně odmítali, aby nakonec v Tychách a Kaluze ho stejně vyrábět z polské, resp. ruské vody začali, posunulo úplně jinam...Kam? Ať si každý doplní!
PS. Je ale pravdou, že kdysi dávno v Radegastu pár zkušebních várek Prazdroje vyrobili...
Jinak Gambrinus vyrobený v Nošovicích je rozhodně lepší než ten z Plzně, alespoň dle mého srovnání, stejně jako ten z Popovic...
PU z Nošovic?, (David Ručka, 29.04.2007 20:39) celé vlákno | reagovat
Slyšel jsem před pár týdny ze zdrojů blízkých Radegastu, že v poslední době tam občas vaří i samotný Prazdroj.
G dělaný v Nošovicích byl zase prý mnohem lepší, když s ním začínali, dostali ale přes prsty, že musí chutnat stejně. (Hnusně, dodávám za sebe.) Pokud máte kontakty, pokuste se ověřit.
sklo, (Richard, 23.04.2007 12:10) celé vlákno | reagovat
Zdravaim Vas,
pomuzete mne sehnat nekdo pullitr ci tretinku s logem HBH Kralovo Pole.Pokud toto sklo ma nekdo na prodej ,nebo na vymenu at se mne ozve na tel 60465/0174 ,nebo vanilac@seznam.cz .Predem dekuji
tak tak, (Tomáš Semrád, 20.04.2007 07:10) celé vlákno | reagovat
Rychle to přišlo, ještě rychleji to vyšumělo...Něco na tom asi Stando bude...Každopádně je dobře, že Janáček tady funguje dál a že se mu daří!
"Janáček", (Standa Dusík, 19.04.2007 20:58) celé vlákno | reagovat
Když už se o tom tady mluví, nemáte někdo informace o tom, jak to před dvěma lety dopadlo s tou uherskobrodskou aférou? Můj dojem je takový, že to celé vyšumělo - možná i díky výrobci renomované pivní značky, který nechtěl přiznat, že je jeho pivo možno dlouhodobě zaměňovat za jiné, aniž by zákazník cokoliv poznal.
vynikající Kozlík nebo něco jiného?, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 15:15) celé vlákno | reagovat
...a vzhledem k tomu, že Valašské Klobouky jsou de facto Slováckem, co když je Kozlík třeba Janáčkem? Vzpomínáte?
Ad Fanda, (Zbyněk Holan, 19.04.2007 14:48) celé vlákno | reagovat
A je to opravdu Kozlik??? Mám takovou zkušenost, že pokud se GG, Kozlik, Radek v nějaké hospodě vymyká svou dobrotou, pak se jedná o úplně jiné pivo!!!
něco mých poznámek, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 07:15) celé vlákno | reagovat
A ještě doplním pár svých reakcí na příspěvky v diskusi.
Ad Petr J. a jeho tip na "Kozlíka". Děkuji za něj, kdybych se ve Valašských Kloboukách znovu nacházel, na Kozlíka bych rozhodně nezašel, a to i přesto, že je dle vašeho názoru vynikající. Obecně piva z produkce Plzeňského Prazdroje nemusím, dobrovolně je nevyhledávám, tudíž nepiju, pokud teda není zbytí. Mám rád regionální (originální) piva. V případě toho z Velkých Popovic je to už jaksi (alespoň v případě "desítky") minulost...Možná by mě z Kozla ještě narostli do rána rohy, kdoví :-). A na to nejsou žádné tablety...Snad se ve Valašských Kloboukách dá natrefit i na jiné, "menší" pivo než je Kozel.
Ad Zbyněk. Tmavý Dudák na mě stále čeká, žel bohu, Poutník rovněž (přeci víš jak to s ním a se mnou dopadlo naposledy). Na příležitost si musím počkat. Zato černý březnický Bohemian lager byl nepřekonatelný, "famous".
Ad Milan a Regent. S Regentem mám jen ty nejlepší zkušenosti. Připouštím však, že světlé výčepní alias desítka je řidší konzistence, avšak na zahnání žízně velmi dobrá. Rozhodně ale nesouhlasím s tvrzením o vodovém ležáku, aspoň teda já takovou zkušenost nemám. A točený piju pravidelně, je vynikající, bez výchylek. Přede dvěma roky jsem si ho kupoval i jako lahvového pravidelně na doma. Taktéž bez výkyvů. Doporučuji návštěvu nějaké z jeho hospod v kraji rybníků na Třeboňsku a ještě jednou vyzkoušet. Tam bývá vesměs vždy výborně ošetřen. Možná, že jste zapit na jiná piva...
A co se týká krumlovského Eggenberga, na něhož slyším v poslední době jistou kritiku? Nevím, jeho ležák jsem už dlouho nepil, kritika na něj mě mrzí, protože k tomuto pivu mám vztah, taktéž jsem se s ním kontaktoval pravidelně 2 roky, kdy si ho kupoval domů, vždy chutnal, byl správně "štiplavý". Je velká škoda, že v řetězcích (viz Interspar) většinou prodávají pouze jeho lehké pivo Kristián a od ležáku již ustoupili, nemám tak možnost jak toto posoudit.
A ještě co se týká v článku zmíněné restaurace s Krakonošem na výjezdu ze Zlína. De facto se už o Zlín nejedná, ale jsou to Otrokovice. To jen pro upřesnění.
rozdíl v obsahu alkoholu na etiketách, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 06:25) celé vlákno | reagovat
Přidávám jenom vysvětlení, které se týká rozdílu v údajích o obsahu alkoholu na etiketách (přední versus zadní) přerovského piva "Zubr Classic Tmavý", jak mi je poskytli oslovení zástupci samotného pivovaru, ředitel Ing. Pavel Svoboda a vedoucí marketingu Petr Hermély. Oběma za to děkuji.
A nyní již vyjádření.
Tento rozdíl vznikl právě při sjednocování údajů s pivovarem Litovel. K uvedení rozdílného údaje na přední a zadní etiketě došlo tak, že dodavatel etiket poslal do pivovaru spolu s "novými" zadními etiketami i zbytek vyrobené zásoby "starých" etiket v jednom balení, zatímco "břišní" etikety jím byly dodány pouze už jako "nové". Než se na toto přišlo, dostalo se do oběhu omezené množství takto označených lahví.
Ani jeden údaj, tj. 3,8 % alkoholu (viz přední etiketa), respektive 4,1 % (viz zadní etiketa) však není špatně. Oba dva odpovídají normám, jež připouštějí předepsané rozpětí pro odchylku. Jinými slovy, oba údaje jsou správné, a to bez ohledu na skutečný obsah alkoholu v daném pivu - ten se do tolerance vejde. V rámci kooperace s holdingově spřízněným pivovarem v Litovli bylo dohodnuto, že se nadále bude uvádět pouze údaj o obsahu alkoholu 3,8 %. Je nutné zdůraznit, že se jedná o krok ryze administrativní, který nemá žádný vliv na recepturu ani na výslednou kvalitu tmavého piva a tento stav není v rozporu s normou.
Fanda, (Petr J., 18.04.2007 22:14) celé vlákno | reagovat
Když už jste byli v Brumově, měli jste zavítat i do nedalekých Valašských Klobouk a tam do pivnice u Fandy-je to snad IV. cenová a lepsiho "Kozlika" na okoli nedostanete......vřele doporučuji!!!
Regent, (Zbyněk Melichar, 18.04.2007 10:22) celé vlákno | reagovat
tedy... Regenta z Tesca jsem nikdy nepil, ale Regent 11° ze sudu byl o Velikonocích vynikající :)
Regent, (Milan, 18.04.2007 08:49) celé vlákno | reagovat
Včera jsem dopil zkušební vzorek Regenta z Tesca, a i na výčepní to bylo pivo vodové, bez chuti, nezajímavé. A na etiketě bylo, že to byl ležák.
Po vodě mě nikdy hlava nebolela, a to ji piju dost často. Nikdy!!!!
To Milan, (Chody, 18.04.2007 07:33) celé vlákno | reagovat
Z bolehlavu mám strach jen u Budvaru (pokud na něj nejsem navyklý), ale v ponděli jsem byl na točené budvarské desítce a ráno světe div se, hlava nebolela.
P.S.: Regent byl vždy v pohodě, Eggenbergů jsem asi nikdy více neměl.
Regent, (Tomáš Semrád, 18.04.2007 05:59) celé vlákno | reagovat
Po Regentovi mě nikdy hlava nebolela, a to ho piju dost často. Nikdy!!!!
to Milan, (Standa Jakoubek, 17.04.2007 21:24) celé vlákno | reagovat
Milane, co máš proti Regentovi ?
to Pivní cesta, (Milan, 17.04.2007 20:20) celé vlákno | reagovat
Už moje babička říkala: Když neumíš pít, tak nepij. Ale nám chlapům je zbytečné cokoliv říkat, musíme si to prostě zkusit sami. Buď rád, že jsi nenarazil na horší piva, třeba Eggenberg nebo Regent.
GG a PU - není rozdíl, snad jen v hořkosti, (Zbyněk Holan, 17.04.2007 15:58) celé vlákno | reagovat
Ahoj, hlava by Tě bolela i po Prazdroji, v tom příčinu nehledej, zkrátka Tvůj kolega je odolnější nebo ty jsi naopak slabší než průměr co se týče bolehlavu!

Apropó Tmavého Dudáka a Poutníka už jsi zkusil??? Jestli ne, tak mi prosím prozraď na co jako čekáš???

Ibalginu zdar!

P.S. GG je opravdu všude stejně dobrý...
Gambáč je všude stejně (ne)chutný, (Roman Holoubek, 17.04.2007 15:29) celé vlákno | reagovat
Karlovi Kvapilovi Gambáč chutná a nikdy jej po něm nebolí hlava. Tome, to bude asi tím, že na jeho "sílu" nejsi navyklý. Chce to více trénovat ...
Vyhledávání