úvod
homepage

Komentáře

článku: Čtyřdenní pracovně-pivní cesta po Moravě (I. - bolestné úterý)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

rozdíl v obsahu alkoholu na etiketách, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 06:25) celé vlákno | reagovat
Přidávám jenom vysvětlení, které se týká rozdílu v údajích o obsahu alkoholu na etiketách (přední versus zadní) přerovského piva "Zubr Classic Tmavý", jak mi je poskytli oslovení zástupci samotného pivovaru, ředitel Ing. Pavel Svoboda a vedoucí marketingu Petr Hermély. Oběma za to děkuji.
A nyní již vyjádření.
Tento rozdíl vznikl právě při sjednocování údajů s pivovarem Litovel. K uvedení rozdílného údaje na přední a zadní etiketě došlo tak, že dodavatel etiket poslal do pivovaru spolu s "novými" zadními etiketami i zbytek vyrobené zásoby "starých" etiket v jednom balení, zatímco "břišní" etikety jím byly dodány pouze už jako "nové". Než se na toto přišlo, dostalo se do oběhu omezené množství takto označených lahví.
Ani jeden údaj, tj. 3,8 % alkoholu (viz přední etiketa), respektive 4,1 % (viz zadní etiketa) však není špatně. Oba dva odpovídají normám, jež připouštějí předepsané rozpětí pro odchylku. Jinými slovy, oba údaje jsou správné, a to bez ohledu na skutečný obsah alkoholu v daném pivu - ten se do tolerance vejde. V rámci kooperace s holdingově spřízněným pivovarem v Litovli bylo dohodnuto, že se nadále bude uvádět pouze údaj o obsahu alkoholu 3,8 %. Je nutné zdůraznit, že se jedná o krok ryze administrativní, který nemá žádný vliv na recepturu ani na výslednou kvalitu tmavého piva a tento stav není v rozporu s normou.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání