úvod
homepage

Komentáře

článku: Čtyřdenní pracovně-pivní cesta po Moravě (I. - bolestné úterý)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

něco mých poznámek, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 07:15) celé vlákno | reagovat
A ještě doplním pár svých reakcí na příspěvky v diskusi.
Ad Petr J. a jeho tip na "Kozlíka". Děkuji za něj, kdybych se ve Valašských Kloboukách znovu nacházel, na Kozlíka bych rozhodně nezašel, a to i přesto, že je dle vašeho názoru vynikající. Obecně piva z produkce Plzeňského Prazdroje nemusím, dobrovolně je nevyhledávám, tudíž nepiju, pokud teda není zbytí. Mám rád regionální (originální) piva. V případě toho z Velkých Popovic je to už jaksi (alespoň v případě "desítky") minulost...Možná by mě z Kozla ještě narostli do rána rohy, kdoví :-). A na to nejsou žádné tablety...Snad se ve Valašských Kloboukách dá natrefit i na jiné, "menší" pivo než je Kozel.
Ad Zbyněk. Tmavý Dudák na mě stále čeká, žel bohu, Poutník rovněž (přeci víš jak to s ním a se mnou dopadlo naposledy). Na příležitost si musím počkat. Zato černý březnický Bohemian lager byl nepřekonatelný, "famous".
Ad Milan a Regent. S Regentem mám jen ty nejlepší zkušenosti. Připouštím však, že světlé výčepní alias desítka je řidší konzistence, avšak na zahnání žízně velmi dobrá. Rozhodně ale nesouhlasím s tvrzením o vodovém ležáku, aspoň teda já takovou zkušenost nemám. A točený piju pravidelně, je vynikající, bez výchylek. Přede dvěma roky jsem si ho kupoval i jako lahvového pravidelně na doma. Taktéž bez výkyvů. Doporučuji návštěvu nějaké z jeho hospod v kraji rybníků na Třeboňsku a ještě jednou vyzkoušet. Tam bývá vesměs vždy výborně ošetřen. Možná, že jste zapit na jiná piva...
A co se týká krumlovského Eggenberga, na něhož slyším v poslední době jistou kritiku? Nevím, jeho ležák jsem už dlouho nepil, kritika na něj mě mrzí, protože k tomuto pivu mám vztah, taktéž jsem se s ním kontaktoval pravidelně 2 roky, kdy si ho kupoval domů, vždy chutnal, byl správně "štiplavý". Je velká škoda, že v řetězcích (viz Interspar) většinou prodávají pouze jeho lehké pivo Kristián a od ležáku již ustoupili, nemám tak možnost jak toto posoudit.
A ještě co se týká v článku zmíněné restaurace s Krakonošem na výjezdu ze Zlína. De facto se už o Zlín nejedná, ale jsou to Otrokovice. To jen pro upřesnění.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání