úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo jako součást české kultury

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Ještě máme být na co hrdí..., (Martin Borský, 14.02.2005 21:39) celé vlákno | reagovat
..., ale nikoliv už na světoznámé značky prodávané nejen téměř po celém světě, ale i po celé naší vlasti. Buďme hrdí na zbytky dobré české chutě piva spojené s klasickou technologií a surovinami. Takové pivo vaří malé a menší pivovary, často odsuzované k živoření nebo zániku právě námi, Čechy, kteří vypijeme nejvíc piva na hlavu na světě.
Jen aby jsme za pár let vůbec nějaké poctivé, české pivo měli...
Falešné prvenství, (Petr Pavlas, 11.02.2005 13:46) celé vlákno | reagovat
Budu se opakovat, ale považuji to neustálé připomínání za nutné!:
Oněch zmiňovaných 162 litrů na hlavu ovšem zahrnuje i VODU, kterou při HGB metodě výrobci přidávají DO HOTOVÉHO PIVA (a dosycují CO2 - takže vlastně připravují PIVNÍ STŘIK). A protože toto množství (vzhledem k prodaným objemům výčepních piv) je dosti značné, tak určitě nám žádné prvenství nepatří. Je to podobné jako kdyby Francouzi ke své spotřebě vína připočítávali pravděpodobný objem vody (sodové), kterou si někdo ředí víno!
Nejlepší na světě, (Standa, 11.02.2005 11:30) celé vlákno | reagovat
Na otázky v tomto průzkumu odpovídalo 1053 respondentů.
Zajímalo by mě, jak těch 440 Čechů ví, že "české pivo je rozhodně nejlepší na světě". Asi už ochutnali opravdu všechno.
Nebo si tím jsou jisti respondenti ve věku 15 - 18 let, kterých se CVVM taky ptalo ?
Nebo to tvrdí zákazníci afro-amerických pivovarů ?

Najde se snad mezi čtenáři Světa piva někdo, kdo považuje české pivo za "rozhodně nejlepší na světě" ?

Vyhledávání